Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

11. 6. 2008 16:07
nesouhlasím

zákony kolektivu a vazby kontra nejistota dětí a mládí a hledání si své osobnosti a místa na světě se nemění. Je to stále stejné, jen realita světa se mění, informovanost, možnosti a tím i stupně projevu jak pozitivního tak ovšem negativního. Nejsem si úplně jistá, co jste tím článkem chtěl říci, z počátku jsem měla dojem, že se vám nelíbí, že učitel nemůže dát svěřenci facku či pohlavek. No jsem přesvědčená, že je to vpořádku, já ybch si na dítě nedala sáhnout. Druhá věc je, když svěřenec pedagoga fyzicky atakuje, tam by měl stejně fyzicky narazit, o tom žádná.Ono vše je jen o osobnosti, pokud výchovou si dáte záležet a vychováte osobnost, tak ta se s partičkou vyrovná, problémy mají slabší jedinci, ale nemyslím, že by taková džungle před tabulí byla obecným jevem.A koneckonců děti zkrátka zkoušejí jak daleko mohou zajít, narážejí si tlamičky a učí se tím do budoucího života na vytváření vazeb a komunikaci.

0 0
možnosti
-

-clovek-

11. 6. 2008 17:30
Re: nesouhlasím

Zákony kolektivu přece platí pro všechny. Jak pro děti, tak i dospělé. A do této smečky patří i učitelé. Pak se musím zeptat jaké zákony kolektivu se vytvoří mezi žákem a učitelem, když je učitel dopředu bráný v té samé smečce jako násilník a dítě jako objetní beránek? Když si tedy člověk chce své dítě vychovat podle vlastní smečky, tak ať si jej vychovává doma. Jestli jej ale dávám na výchovu do jiného kolektivu, kde je v hierarchii nejvýše postavený učitel, tak on přece nic jiného nedělá, než dodržuje zákony kolektivu. Přece mi nikdo nechce říci, že učitelé chodí do školy kvůli tomu, aby fackovali nevinné děti. A to, že tyto děti dostanou pak nakopáno a namláceno od svých vrstevnímů je snad v pořádku? Tak jak to má ten učitel v tom kolektivu řešit?

0 0
možnosti
VS

vladkaSpidlova

11. 6. 2008 15:02
tak jsem si precetla oba clanky...

a nevim. Mame se vratit do praveku a zit ve  jeskynich nebo se  prizpusobime dobe, ktera se bohudik, ci bohuzel,  je  nejak vyviji a tomuto vyvoji prizpusobime i vychovu svych deti? Pan autor podle vseho vychovava sve deti se svou manzelkou doma, uci je doma, zrejme tvori jakousi rodinnou komunitu a je jim dobre. Zrejme jim bude dobre i nadale, pokud deti, az dospeji, najdou praci tez doma, treba na rodinne farme a nebudou muset hledat zamestnani  mimo okruh sve komunity. Obavam se, ze by se v tomto pripade na detech odrazil nedostatek zkusenosti s okolnim svetem, mely by problemy se zapojenim se do noveho kolektivu, zrejme by tezko navazovaly nove vazby na nove lidi. Komunity nasich prapredku byly ponekud rozvetvenejsi nez dnesni rodina...a uz nasi stredoveci predci prece posilali sve deti "do sveta na zkusenou"...proc asi? Pokud by bylo tak  idealni vychovavat deti bez ohledu na okolni prostredi pouze v  rodine, myslim, ze by se tento model zachoval od praveku  dodnes. Nezachoval se.

0 0
možnosti
-

-clovek-

11. 6. 2008 17:45
Re: tak jsem si precetla oba clanky...

Sice nevím, co bylo pro člověka v pravěku špatného, stejně jako pro veškerou přírodu, ale budiž. A je snad v pořádku, že lidé vraždí jeden druhého a dnes je tento vývoj lidstva vlastně přirozený i dětem? Mluvíte o komunitě a nejsou snad politici také nějakou komunitou, která ostatním lidem vytváří tak nesmyslné pravidla, že násilí všude jen příbývá? Lidé už nemohou žít jako v pravěku i kdyby chtěli, jelikož jednou musí žít podle nařízení církve, jindy komunistů a pak zase kapitalistů. A co kdyby chtěli lidé žít podle principů přímé demokracie, kdy si odhlasují své pravidla společně? Kdo by to asi tak dovolil? A když jim to nikdo nepovoli, tak to vám připadá, že žijeme ve svobodné zemi? Proto lidé nežijí jako v pravěku, tam byli všichni svobodní a tím, čím je příroda stvořila, ale jejich život je tak nelidský a násilný, že se nedá k nikomu ani k ničemu v přírodě přirovnat. A to vám připadá normální a lidské? A tento zničující vývoj se vám libí?

0 0
možnosti
JM

Hucul

11. 6. 2008 13:48
Doba odstaveni.

Puberta je jev, kteremu se u zvirat rika doba odstaveni. Odstaveni nikoli od kojeni, ale od materske pece obecne. Mlade uz vlastne nema dale setrvavat u rodicu, ma se osamostatnit, stat dospelym jedincem a prestat byt tolerovano smeckou jako neznale. Co se drive preslo jako neskodne hrani, po odstaveni narazi na odpor. V tomto obdobi je tvor prirozene agresivnejsi, protoze si jako nove dospely jedinec musi vybojovat sve postaveni ve smecce.

Prirode tezko vysvetlovat, ze ted u nas nastava odstaveni az v 18ti a ze dospeli nemuzou pubertaky zacit tvrde trestat za prohresky, protoze by to bylo tyrani deti.

0 0
možnosti
-

-clovek-

11. 6. 2008 20:11
Re: Doba odstaveni.

Mám rád jakýkoli názor, přesto si myslím, že se asi každý díváme do jiné přírody. Navíc člověk není přirozeným predátorem, přece byl zběrač potravy a proto je spíše bílozravcem - všežravcem. A nějak jsem přehlédl, kdy končí u dětí puberta, když je maminka neodstaví ani když jejich děti jsou v důchodovém věku. Lidé ze své podstaty a přirozenosti nejsou žádní zabijáci ani agresivní tvorové. Přesto nikdy nekončící otročení dědí, žen, stejně jako mužů pak z lidí vytvoří to, co už je špatně definovatelné. Proto vina je ve špatných zákonech a vládních ideologiích. Tam by měl člověk hledat počátek veškerého násilí.

0 0
možnosti
M

MilanStudnicka

11. 6. 2008 12:51
Realita toho, kdo má oči otevřené

Kdo sleduje dění kolem sebe a nahlíží pod pokličku zastíraných skutečností, ví, o čem píšu.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

11. 6. 2008 13:25
Re: Realita toho, kdo má oči otevřené

A vaše děti chodí do školy?

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

11. 6. 2008 12:03
Popisujete vlastní zkušenosti

nebo je to jen slohová práce na volné téma?

0 0
možnosti
M

MilanStudnicka

11. 6. 2008 11:42
Omluva

Omlouvám se, ale jsou to mé první texty a myslel jsem, že se ta hodina počítá až v momentě, kdy dám článek zveřejnit a ne v momentě, kdy jej poprvé uložím.

Už se to určitě nestane.

0 0
možnosti
B

bijec_vsech_tupcu

11. 6. 2008 12:16
Re: Omluva

to je v poradku, chapu ze chvili trva, nez si clovek urcita pravidla osvoji. Hodne stesti:-)

0 0
možnosti
B

bijec_vsech_tupcu

11. 6. 2008 11:11
jen

si dovolim upozorni, ze kodex bloggera umoznuje zverejnit maximalne 3 clanky za 24 hodin, ale mezi jednotlivymi musi byt minimalne 1 hodina

0 0
možnosti