Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

milanalois

11. 6. 2008 23:06
Souhlasím s Vámi, pane.

Napsal jste to moc dobře a pravdivě.

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

11. 6. 2008 20:41
Souhlas, pane autore a klikam na karmu

Moc hezky clanek, strasne se mi libil nazev "skladovaci prostory". Ziji v USA, uz asi 13 let, takze nevim,jak to chodi ted v CR. Ale to co  vidim okolo sebe, je k placi. Matka v domacnosti je vzacny jev. Vetsina lidi da svoje miminka do vlastniho pokoje od narozeni, sunar, zadne kojeni.  Co nejdrive se odkladaji od skladovacich prostoru,materska centra prosperuji v kazdem meste . Mezi detmi a rodici se casto nevytvori zadny vztah, nebot rodice odlozi deti na cely den, vidi je rano a vecer. Sice si porad rikaji , ze se miluji, ale k cemu jsou slova, kdyz ciny ukazuji neco jineho. Vetsina matek jsou lenosne, pohodlne a dnesni doba jim diktuje, ze je to v poradku, odlozit dite do skolek, materskych center apod. Zvykly si na urcity zivotni styl, toho se nehodlaji vzdat. Je to jen o prioritach. Chcete dobre vychovane a stastne dite nebo ne. Je dulezitejsi zazemi a spokojena rodina nebo par penizku navic? Drive zeny zustavaly doma vice a venovaly se rodine, manzelstvi vydrzela.

0 0
možnosti
AH

nyny.

11. 6. 2008 16:21
nesouhlasím s vámi

respektive v něčem, za prvé si nemyslím, že mít dítě je povinnost, naopak, povinnost je, když mít dítě, pak mu poskytnout vše potřebné pro jeho výchovu a zdárný vývoj a to je dost náročné, takže by k tomu měl přistoupit opravdu jen ten člověk (žena), který se na to cítí. JInak to, jak si to kdo doma zařídí s kojením a spaním je věc individuální, já si myslím, že dítě jako každý tvor musí mít svůj pelíšek, svoje klidné a nedotknutelné zázemí, což je postýlka, to kdy a jak dlouho v ní tráví čas je věc druhá, věcí názoru, zalehnu ? ublížím  ve spaní ? nebo naopak spím na jedno oko, apod. Ale školka je důležitá. Človíček si musí v určitém věku vytvářet vazby, vědět, že každý je individualita, učit se komunikovat, třeba i soutěžit, cítit sympatie, kooperovat ve hře s vrstevníky.Mně se líbí, že dnes už jde dávat dítě do školky třeba jen na část dne nebo nějaký den v týdnu. Děti nevyklé jen na uzavřený svět domova, mají pak v životě (nežijí-li v komunitě)velké potíže.

0 0
možnosti
LT

Lady Tottington

11. 6. 2008 20:45
Re: nesouhlasím s vámi

Komunikace, hrani a soupereni atd. atd. se da naucit i doma, s kamarady. Na to nemusite dite davat do skolky. Dobra matka da diteti vice nez deset skolek. Deti, ktere jsou doma s rodici, nez jdou do skoly , nemaji zadne problemy. Nejsou o nic ochuzeny. To je jen novodoba propaganda, stejna propaganda, ktera nuti dudliky a rika,ze sunar je uzasny, neni nic spatneho na tom, kdyz date dite na cely den do skladu a jdete do prace. Spousta zen si rada cte podobne hlasky, aby si uklidnila vlastni svedomi.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 6. 2008 13:42
Naprosto skvěle napsáno.

Plně s Vámi souhlasím.

A jen připomínám, že slovo výchova je odvozeno od slova chovat a tak kdo dost nechová, ten taky nevychová!

0 0
možnosti
JM

Hucul

11. 6. 2008 13:40
Socializace?

Nemam a nemuzu mit deti. Ale mam psa. A vim, ze pes, ponechan jen intimite vlastni male smecky, vyroste v retardu. Pro kazdeho maleho tvorecka je dulezite poznavat, potkavat a vytvaret si pozici ve smecce. Pokud by smeckou bylo jen dite a maminka, dite skonci jako sociopat. Skolka je rozumny zpusob, jak dite naucit vyjit s ostatnimi, kteri mohou mit jine nazory, jiny vzhled, jine navyky. Kdyz budete dite drzet doma, pomyslete na to, ze v praveku to "doma" obnaselo dosti rozvetvenou rodinu, ve ktere bylo vzdy hned nekolik deti podobneho veku, ktere si mohly hrat a navzajem si rozsirovat obzory. Dnesni doma je zalezitost dvou az ctyr lidi.

0 0
možnosti