Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Tak jsem se poucila:

cituji:

"Další Bakalův signál je rovněž neuvěřitelně čitelný a poučný – dejte mi pár miliard a budu dál podnikat. ...........

Zdeněk Bakala, miliardář a uhlobaron, bude hořkým učitelem řádu pro mnohé z nás. XNaučí nás to, že ekonomickou prosperitu musíme hledat sami v sobě. Že musíme ctít! sami sebe."X

Dejte mi par miliard a ja budu podnikat.....koneckoncu, uvedomujete si kdo a z ceho mu je dal? Ze ny ty darovane miliardy  museli nejdriv ti hornici vydelat?

0 0
možnosti
Foto

Neviděl bych v tom zas tak velkou filozofii. Prostě útlum těžkého průmyslu + americký břidlicový plyn a z toho plynoucí pád cen úhlí na světových trzích + nevhodné geologické podmínky v Paskově (velká hloubka a malá mocnost sloje) dávají výsledek, který nepřetlačí ani Bakala ani horniční odboráři. A to volání po dotacích? Proč to pohoršení. Zisky Babišova impéria na nich v podstatě stojí...

0 0
možnosti
LS

Jedna vec je soucasna situace dolu Paskov . Naprosto souhlasim s autorem i clankem . Ale to je jedna  strana mince . Ta druha je ,jak Bakala ke svemu majetku prisel a jak doslova ( cenzor promine ) vyjebal s lidma v tech  bytech ,mimo jine teda  . Tyhle kotrmelce by mu ve vetsine normalnich zemi neprosly . A nebo by ho za ty jeho podvody nekdo uz davno vyridil . Jenom v cesku  jde ukrast vse a jeste se smat lidem do ksichtu ,kteri navic nemaji tu odvahu se postavit ve smyslu : OK ses hajzl bude boj . Vsichni jen stranou potichu pyskuji a placou ,ale hlavni je aby je  nikoho  nevide,mohl by se totiz dostat  do jeste vetsich problemu. To se s Ceskym narodem tahne jak smrad uz od bitvy na Bile hore .

0 0
možnosti
VH

Popiště to (s odpuštěním) vyjebání?  Kdy, kde a komu akcionář (případně konkrétně pan Bakala) co slíbil ohledně bytů. To by mě moc zajímalo.

0 0
možnosti
Foto

Naprosto přesné! R^

0 0
možnosti
IH

I41r77e47n45a 90H96r30u25b69á

22. 9. 2013 13:21

Jaká brutalita? Pokud něco nefunguje, jak to chcete udržet? Kdyby to držel pár let, dotoval z vyprodukovaných zisků, krachne to prostě jen později. Taková hladová zeď.

0 0
možnosti
JS

Žijeme v kapitalismu, cílem podnikání je zisk. Je úsměvné když se snaží někdo pana Bakalu přesvědčit, aby provozoval ztrátový podnik. Nejkouzelnější na tom je, že Bakalu chce přesvědčovat současný prezident, bývalý předseda ČSSD, tedy strany, která mu ten majetek za hubičku věnovala.

2 0
možnosti
Foto

Opravdu vynikající článek, který patří do výběru, kam se ovšem dostat nemůže. Proto alespoň KARMA R^

2 0
možnosti

Je to smutné, když někdo tvrdí, že dělník volící pravici volí proti svým zájmům. Protože rozdělení na pravici a levici není jen o sociálních dávkách a výši daní, ale také o určitých  hodnotách - o svobodě jednotlivce či jeho závislosti na státu,o způsobu solidarity atd. A pokud někdo tvrdí, že dělník nemůže vyznávat pravicové hodnoty, dělá z něj nesvéprávného blbce.

5 4
možnosti
Foto

To jsou hesla do škol a do knih, realita je však jiná. Chudý dělník, ač zaměstnanec nebo OSVČ, nebude přece volit ODS nebo topáky, to by byl užitečným idiotem. Nebude volit ani Svobodné, ti jsou slabí.

0 0
možnosti
PK

P92a82v58e87l 23K50u92l52a

22. 9. 2013 10:18

"Další Bakalův signál je rovněž neuvěřitelně čitelný a poučný – dejte mi pár miliard a budu dál podnikat" - a tohle vám nakukal kdo ?8-o

2 0
možnosti
VH

Z, Z:  Zaorálek, Zavadil.

2 0
možnosti
VH

Nemyslím, že je asociální zavřít prodělečný podnik. Ani náhodou.  Asociální bude, až prodělečný podnik bude stát (přesněji: o své zadky ve vládních křeslech usilující politici) dotovat. Bude to asociální vůči všem ostatním občanů a vůči plátcům daní zvlášť.

4 0
možnosti
VH

PS: Ony strany "sociálně cítící" rovněž potřebují kapitál. Proto se snaží udržet co nejvíce podniků ve vlastnictví státu. Případně rovnou znárodňovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik