Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Pravdou je, že občané nechtějí politiky o kterých zde píšete, ale přesto je volí. Volí pohodlí, které si nechtějí čestně přiznat. Nemohu s Vámi ovšem souhlasit, že kdo neprošel praxí je vyžírka a parazit. Je to především o inteligenci, výchově a formování jednotlivce pro funkční zodpovědný život. Znám mnoho celoživotních rádubyvších profesionálů, kteří jsou parazity ve svých praktických účastí své profesní kariéry. Tím, že plivete na pravicové hodnoty jen dokazuje, že znáte třetí politické cesty, které nedovedete popsat. Proto je máte možnost praktickou politickou angažovaností vyjadřovat a systém tak měnit ve váš sen. Zatím pouze používáte stejné prostředky kterými druhé kritizujete.

0 0
možnosti
JM

I kdyby občané nevolili, kdyby k volbám přišli jen straníci, parlament se naplní a vládnout bude strana s největším počtem članů, voličů.

Vůbec nic se nezmění...

0 0
možnosti

Opravdu si neuvědomujete, že politik může být povolání jako kterékoliv jiné? Vyčítal byste učiteli, že před učitelováním nedělal nikdy nic jiného?

Tím nebráním činy konkrétních politiků, které mi také vadí - i když to budou asi úplně jiné než ty, které vadí vám. Ale měli bychom opustit ten mýtus vzniklý po r. 89, že politik je "něco víc" - a ne jen normální povolání

1 2
možnosti
JV

Myslím, že naši politici jsou na tom ještě relativně dobře, opravdové perličky najdeme v evropských institucích, kam není tolik vidět. Dobrým příkladem může být  neodmaturovaný prezident europarlamentu.

2 0
možnosti
JM

Myslíte? Co takový ministr zahraničí s výučním listem lesníka?

0 0
možnosti
BM

Máte pravdu v tom, že drtivá většina našich současných politiků v životě nic nedělala a proto je naprosto mimo jakoukoli životní realitu. Nemají ponětí o cenách, již léta nejeli v hromadné dopravě, nevědí kolik se platí nájem, topení, plyn...... A nemají ponětí jak žijí senioři, matky s dětmi, hendicapovaní... Ono by to chtělo nastolit nějaký limit. Například u poslanců dát pouze dvě volební období za sebou....

Akorát jsem nepochopil proč do toho motáte baronku Thatherovou..... To byla česká politička?????;-D

0 0
možnosti
JM

Politická strana je zájmové uskupení, které má za cíl vládnout v zemi. Koho si volí do čela, to je jejich věc. Je logické, že ve vysoké politice je vic psychopatů než v ostatní společnosti.

Co s tím ale naděláme? ?Múžeme je jen nevolit, ale to na situaci nic nezmění.

0 0
možnosti
LH

Autore, co Vám brání vstoupit do politiky a snažit se ji změnit? Začít musí každý u sebe, bohužel jinak to nejde.

4 1
možnosti
MR

Jednoduše proto že předchozí režim zde měl dobře vychované ovečky a jednotnou společenskou ideovou frontu, jinak řečeno naprosto žádný prostor pro vlastní iniciativu, odpovědnost, společenské a třídní hodnoty ... . Bohužel došlo k naprosté destrukci funkčnosti společnosti,vzájemné kooperace a "rivality" společenských vrstev a historické kontinuity předávání hodnot, vlastnictví, tradic, morálních ...  V 80 letech u nás vládlo nabubřelé maloměšťácké chování, postačí shlédnout třeba film Zítra to roztočíme drahoušku. Navíc už i sám režim toto pranýřoval ... . Největší neštěstí bylo a je snažit se všem poskytnout sociální a společenský standard, dnes i humanistický, což rozkládá motor společnosti ve prospěch pobírání a surfování různých výhod a pomoci. Pak vzniká nesmyslná byrokracie a svázání hospodářství a následný úpadek. Většina populace zkrátka nemá ten tah uchopit a pochopit, snahu pozvednout lidství a duševnost v člověku, jsou to tzv. dělníci společnosti, jež vidí své naplnění a opodstatnění v rámci své komunity, rodiny ... . Vládnou nám "dělníci" společnosti bez patosu, a menšina zde nemá zatím je roztříštěná a bez osobností, jež by byly tahouny změn. Hold náprava a nastartování motoru společnosti, což je určitá nerovnost, potrvá hodně dlouho.

3 1
možnosti

Náhodou, díky dnešní demokracii už nikdo z nich nemusel dělat kariéru vstupem do totalitní rudé  KSČ či StB, a je tedy fajn, že dnes už nám vládnou politici čistí jako lilie;-D

1 0
možnosti
MC

Otázkou je, jakou preferujete čistotu Vy.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik