Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

meyla

5. 12. 2011 9:33
meyla@volny.cz

Myslím, že naše problémy (tedy problémy našeho státu a naší společnosti) jsou celkem jednoduše řešitelné. Pokud by fungovala policie (a vymáhala právo tam, kde je potřeba) a kdyby fungovaly soudy (tedy pokud by soudci konečně ráčili přeřadit z rakousko - uherská a post-komunistické rychlosti na vyšší stupeň), celý problém by se značně (i.e podstatně smrskl). pokud bychom k tomu ještě zrušili polovinu úředníků (např. jako v Teplicích), nebylo by ani velkých příležitostí ke korupci. A kdyby média netlačila tolik na pilu čtenosti (což je asi blbost, neboť média nám nabízejí to, co chceme číst), ubylo by i blbé nálady mnoha lidí. Jen by to chtělo neustále neskuhrat jako autor a také se nechytat na udičky různých šíbrů. Neviditelná ruka trhu nemá s naší celonárodní slabostí pro rychlá, laciná a zkratkovitá babišovská či bártovská řešení co dělat.

0 0
možnosti
C

carolusI

31. 12. 2011 1:01
Re: meyla@volny.cz

Kdyby a pokud nevyřeší nic. A jednotlivec nedokáže také nic.  Až se sejde pořádný dav s klacky v rukou, přestanou  si z nás jen dělat srandu a dojnou krávu. Rv

0 0
možnosti
A

ataknevím

5. 12. 2011 8:18
Neviditelná ruka trhu

Koukám, že další nenávistník  vůči neviditelné ruce  trhu, protože nesněžilo, když si hrál před svýma dětma na Mikuláše...

0 0
možnosti
JB

baranka

5. 12. 2011 6:52
Jj, chci socialní vládu neumětelů a podvodníků.

PS: asi se bude chlastat stejně jak vždy při tomto svátku.:-/

0 0
možnosti
SS

Svent

5. 12. 2011 6:40
a řešení je kde?

Kdekdo omílá furt totéž. Zvolit jakoukoliv jinou stranu papalášů je jen konzervování stávající situace. Aspoň kdyby rozuměli tomu co dělají.

1 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

5. 12. 2011 7:34
Re: a řešení je kde?

Naprostý souhlas s Vámi (naprostý nesouhlas s autorem). Každá nová strana buď zanikne, ale potom je zbytečné ji volit, nebo se v okamžiku převzetí moci stane stejně zkorumpovanou jako ty současné. Zvolit novou stranu a čekat od toho nápravu je stejně naivní řešení, jako měl král v pohádce Pyšná princezna: "Mám propustit zahradníka?" Propustíme zahradníka a tím pádem nás urození rádcové přestanou okrádat a uhlíř bude platit daně i na příští rok.

1 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik