Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

drtivá většina lidí spílá svým politikům za bezpáteřní postoje, které mění častěji než své ponožky a podle toho, jaký politický (i materiální, sic) kapitál z něj lze vytřískat, se aktuálně chovají. Když se objeví politik zásadových postojů (které ovšem nemusí všem vonět a které nejsou vždy sociálno samo), ozvou se takoví, jako vy. Není nikdo na světě, kdo by dokázal vyhovět všem. To, že se o M.T. vyjadřují s úctou a respektem i politici z opačného konce politického spektra než byla ona, je jasným důkazem, že na její politické linii a neústupnosti něco bylo. Váš výkřik nic neznamená, je to jen fňukání permanentního frustranta, které tady předvádíte už několik let.

1 1
možnosti
JZ

Máte můj plný souhlas s Vašimi názory se zcela ztotožňuji.Připomínky těch , kteří nesmyslně dávají na odiv svůj obdiv dotyčné dámě lze jen říci, že buď jsou sami zcela vadní, nebo podlehli názorům pana Klause ve své zaslepenosti.I u nás máme dostatek asociálních občanů, což některé tyto příspěvky plně dokazují.Jsem velmi staarý muž a říká se, že pravdu mohou říkat jen děti a staří lidé.Všichni ostatní vždy patřičně filtrují své výroky, aby jim náhodu v budoucnosti neškodily.

3 3
možnosti
VM

Ať odpočívá v pokoji, ale po zprávě o její smrti mne po pravdě řečeno napadlo přesně to, o čem píšete: "Poněkud smutná parodie na křehkou ženou." Ve všech oblastech, sociálními problémy počínaje a Severním Irskem či Falklandami konče, byla tato premiérka nežensky tvrdá. Pravda, ono to má v Anglii tradici - takové královny Marie a Alžběta v 16. století byly v upalování "kacířů" (každá jiných) také snad ještě tvrdší než jejich mužští kolegové...

2 1
možnosti
Foto

Váš postoj respektuji, ale není mi jasný Vás světový názor a životní filosofie. Pod svým obrázkem máte napsány celkem zřetelné atributy pravicového jedince, přesto Vám zesnulá britská premiérka vadí. Ona byla tou opravdovou poslední pravicovou političkou, vše ostatní v celé Evropě je již jen třikrát vyvařeným čajem.

Je někdo z politiků, kdo Vám konvenuje?

 s díky za reakci.

2 3
možnosti
MS

Dost naivní názory. Jak byste si situaci v roce 1968 představoval? Že při obsazení Československa spojenci Varšavské smlouvy vyšle M.Tchatcherová letadla RAF k našemu osvobození? :-P

Kromě toho mi není moc jasné, jakým způsobem ODS odvrhla Václava Klause. Já bych řekl, že to bylo přesně naopak - Václav Klaus se distancoval od Topolánkovy ODS.

1 2
možnosti
MS

Sebekriticky uznávám, že toto je jeden z nejpitomějších příspěvků, které jsem kdy na iDnes zplodil. Sypu si popel na hlavu a odcházím skučet někam do křoví. :-/

3 0
možnosti
PK

Nejsem liberál, rozumný konzervativec mi nevadí. Uznávám ale, že v sedmdesátých letech neexistoval v Britanii jiný směr než "thatcherismus", který by ji po ropné i jiných krizích vyvedl z úpadku. Neumím posoudit, zda reprezentovala určitý směr nebo ho nějak podstatně tvořila. Jedinec nikdy mnoho nedokáže. Německo také dokázalo přebudovat a modernizovat Porůří (Ruhrgebiet) a tolik kraválu kolem nebylo. Thatcherismus probudil i Labour Party ke změnám a na rozdíl od mnohých si myslím, že i ta naše by měla pootočit jako Blair kormidlo doprava a získat politický střed a i něco voličů zprava. Se Škromachem a Sobotkou to ale půjde těžko.

2 0
možnosti
BM

Tak jste se vyzvracel, takže doufám, že se Vám ulevilo... Avšak mne se udělalo nevolno....z Vašeho článku.Rv

5 6
možnosti
Foto

J68i12ř58í 74K19r43á12m

10. 4. 2013 8:59

Buď o historii Británie nic nevíte, nebo lžete záměrně. V Česku, ale je to normální vzít něco čemu nerozumíte a o čemž víte velmi málo a uplácat z toho článek. Možna z vás touto cestou bude bloger roku. Ano Margaret Thatcherova byla kontroverzni osobnost díky tomu jsou jeji metody jez ji vynesly přezdívku železné lady dodnes předmětem nicméně odsoudit to co se za jeji doby stalo jako jednoznačně špatně muže je velíce jednostranný pohled. Moderni Británie tak jak v ni žijeme dnes by bez MT velmi pravdedpdobne neexistovala ona muže za deregulace jez způsobily to, ze po úpadku průmyslu Británie našla nové druhy přijmu jez drží dodnes UK nad vodou. A co se týká občanské valky tak ta probíhala před tím než MT nastoupila pokud to nevíte MT nastoupila v době krize kdy se nepohrbovali mrtví a popelari neodvazeli odpadky a doslova hrozilo to, ze v zemi propukne humanitární katastrofa. A jen tak mimochodem MT byla premiérem 3 krat za sebou a nikdo dokonce ani labouristicky Tony Blair neodvolal zádny z jejich zmene v legislativě. Zdravím z Londýna. JK

9 2
možnosti
SB

Mně také paní T. chybět nebude. Nikdy jsem jí neviděl, neznal jsem se s ní osobně, jako politička můj život ovlivnila, protože poněkud pozměnila planetu, na které žiji, ale osobní vazba tam byla naprosto nulová. Takže tak, jak jste to formuloval, se k tomu musím přidat. Chybět mi nebude. Avšak na rozdíl od Vás jsem si jí hluboce vážil.

11 3
možnosti
MP

Kdo chce psa bít...Její ekonomické úspěchy mluví za vše. Pokud jde o její neúspěchy,tak kdo nic nedělá,nic nezkazí. Při nástupu do úřadu řekla-Chci změnit Británii ze závislé společnosti na samostatnou. Ze země,kde se říká "dej mi to" na zemi,v níž platí "udělej si to sám".  Kde platí "vstanu  a jdu" místo "zůstanu sedět a počkám si".

7 3
možnosti
VBS

Je nejjednodušší se dopracovat "ekonomického úspěchu", když všem všechno vezmete. Na rozdíl od ČR však se za železné dámy "ta uspořená Libra" zcela nerozkradla. To bych viděl jako úspěch. Jinak všem sebrat a pak křičet o úspěchu umí každý "bl..c", který má za sebou delší dobu politickou majoritu a nemusí se na nikoho ohlížet.

2 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik