Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

strycek-Joe s.r.o.

24. 10. 2011 9:06
Režim je ekonomicky neudržitelný, prakticky již zkrachoval

a to přímo souvisí s politickým systémem, který rozkradl zdroje státu. Nyní chce okrádat normální neprivilegované občany, to je zřejmé, k tomu, aby tohle člověk pochopil, nemusí být komunistou.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

24. 10. 2011 8:38
Kapitalismus

je tím horší, čím víc je v něm socialismu. Kapitalismus vám nikdo,  narozdíl od socialismu, nevnucuje. Nemusíte nic kupovat, žádný "kapitalista" vám své zboží vnucovat nebude. To udělá nanejvýš stát, a i ten v míře úměrné příměsi socialismu. Pravda, prakticky musíte mít účet v bance, platit za nesmysly v domě i autě, ale to vám opět vnucuje stát - nemůžete používat auto bez pásů, například. Problém je spíš v demokracii. Jak dlouho není válka, systém se komplikuje, lidi jsou naštvaní kvůli prkotinám a snaží se prosadit úpravy ve svůj prospěch. Demokratický systém se snaží vyhovět všem až nikdo nemůže bez štemplu nebo skoro nic, nedá se rozumně žít a všechno skončí válkou. Po té se vzduch načas vyčistí, lidi nejsou pár let malicherní, jsou rádi že přežili a všechno začne nanovo.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

24. 10. 2011 9:07
Re: Kapitalismus

žádný kapitalista vám zboží nevnucuje? děláte si legraci ?

0 0
možnosti
LV

baloun

24. 10. 2011 7:55
To, co tu máme, rozhodně není kapitalizmus

Je to prakticky totéž, co byl socialismus v ekonomické sféře. Neprůhledná struktura prakticky imaginárních vlastníků výrobních prostředků a kapitálu vytváří naprosto stejnou situaci jako jakési "celospolečenské vlastnictví", vlastnictví státu. To vytváří - teď i tenkrát -  živnou půdu pro kariéristy, uzurpátory moci a rozmělňovače odpovědnosti. Ekonomicky není rozdíl mezi socialismem a tím, co tu máme teď. Těch pár živnostníčků, kteří ještě živoří, to neovlivní. Jediný rozdíl je politickém nazírání. Zatímco dnes je idol "selfmade(wo)man", za socialismu byl modlou "pracující člověk". 

Takže jediné pozitivum, co nám sametovka přinesla, je fakt, že dneska nikoho nezajímá, kam jdu, jak tam budu dlouho a co tam budu dělat, a nikdo si nebere mou rodinu jako politické rukojmí.

Kapitalismus tady nikdy nebude, protože ho tady nikdo nechce. A ani nechtěl. Jde totiž moc pracnej...

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

24. 10. 2011 7:34
ale jooo ...

klidne si zalozte s podoben smyslejicimi nejakou tu komunu a tam odvrhnete materialni hodnoty a zijte jenom z ciste lasky ... ovsem ja s dovolenim zustanu u soucasneho "zavrzenihodneho" konzumniho zpusobu zivota, a chran vas panove marx i engels dohromady, pokud by jste me do toho vaseho "kolektivu" chtel jakkoliv zatahovat.

0 0
možnosti
D

do100a

24. 10. 2011 7:28
takže vlastně je to dobrý systém

jen kdyby lidi nebyli na sebe takové K.U.R....

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

24. 10. 2011 7:25
kapitalismus ?

já si myslím,že systém vezdejší kapitalistický není . Je to systém zlodějský - já si totiž pod pojmem primární akumulace kapitálu představuji rozhodně něco jiného,než rokrádání státní pokladny systémem " po nás potopa " .

Nacházíme se v naprosto bezprecedentní a mimořádné situaci - k řešení nás opravňuje použít bezprecedentní a mimořádné prostředky - ne jenom opravňuje - je to zcela neodkladná nutnost ....

Oč později se situace začne nekompromisně řešit,o to budou použité mechanismy drakoničtější ...

Tercium non datur ...

1 0
možnosti
SN

kuča

24. 10. 2011 7:08
Srdečně souhlasím........

:-).........zvláště s dvěma posledními odstavci! Je třeba hledat třetí cesty i když každý, kdo je u koryta Vás nazve fantasmagoem! R^R^R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 10. 2011 7:13
Re: Srdečně souhlasím........

Ale jo, je třeba hledat řešení. Ale k nazezení řešení je naprosto klíčové rozpoznat správně příčiny problémů. Pokud za příčiny problémů budeme považovat něco, co problémy nezpůsobilo, můžeme ve snaze po odstranění problémů nadělat víc škody než užitku.

-

Myslím, že tomu, co autor dělá, se říká "vylévat s vaničkou i dítě". :-/

0 0
možnosti
VP

vlastmá

24. 10. 2011 7:00
PŘÍLIŠ DLOUHÉ,

ale přečetl jsem to.

Není koho volit, proto je lepší nevolit. Je to však chyba. Pak jsou zvoleni ti, co se volí sami. Jediná možnost je politiky nutit dělat to, co slibovali a nutit je postupovat podle zákona. Bohužel to potřebuje dlouhou dobu a výdrž. Není prostě východiska. Ono nějak bude.

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

24. 10. 2011 7:37
Re: PŘÍLIŠ DLOUHÉ,

podle zákona ? Zákony jsou v té podobě,jak je máme zcela k ničemu.Podobně jako většina justice. Je to zločinecký systém,který je přizpůsoben potřebám oligarchie . Hlavně něchtějte něco řešit právní cestou - každý kdo má ve šrajtofli víc,než Vy,tak Vás u soudu smázne jako mouchu ....

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 10. 2011 6:47
Pokud si vezmu vaše přirovnání s autem

tak si představte, že jste koupil to skvělé vychválené auto, a pak do benzínu, kvůli nějakému ideologickému zelenému nápadu začnete přidávat různé květiny. To auto ztratí tah, ale ještě pořád bude aspoň nablýskané. Pak si kvůli soucitu do toho auta vezmete uboze vypadající stopaře, kteří vám ho umažou, rozřežou sedačky, aby z nich vytáhli kus drátu do sběrny kovů, a na parkovišti, kde si skočíte na kafíčko, vám seberou z kufru zavazadla a zmizí. Pak někoho napadne, že byste měl povinně vozit každého, kdo na vás mávne, protože on auto nemá a dobře bysme se měli mít všichni. Místo abyste si užíval jízdu za svoje poctivě vydělané peníze, připadáte si jako hlupák, protože za to, že jste makal, teď musíte vozit ty, kteří nic nedělají. A protože u silnice stojí víc a víc lidí, které musíte vozit, musíte si dokonce půjčit na beznín.

-

A teď si položte otázku: kde je chyba? Může za to to vaše auto? Bude lepší se auta zbavit? Pak si můžete stoupnout také k cestě a mávat.

0 0
možnosti
SP

kiv

24. 10. 2011 6:05
Omyl

Pokud systém, který panuje zde a i v celém Svazu Evropských Respublik považujete za "kapitalismus" můžete popsat jakkoli vysoké   stohy papíru, ale řešení nedojdete ...;-D

0 0
možnosti