Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jedna (nikoliv nepodstatná) nepřesnost: ČSSD začala s ovládáním justice již při volbě členů Ústavního soudu. Senátoři za ČSSD výslovně, opakovaně prohlásili, že pana Dr. Výborného nezvolí proto, že nehlasoval pro jejich návrhy. Tedy nikoliv pro neodbornost (velmi vysokou odbornost si nikdo nedovolil popírat), ale pro "neposlušnost". Následně - p ř e v á ž n ě hlasy soudců, kteří očekávali zvolení pro druhé funkční období - ÚS zrušil nadstandardy a hospitalizační poplatky.

Nejpozději od roku 2003 je ČSSD vším možným, jen ne stranou alespoň vzdáleně připomínající stranu demokratickou.

2 0
možnosti

Starost o odbornost je všeobecně v Česku malá. Ani u lékařů není zvažována kvalita, jsou sčítáni jen na kusy.

0 0
možnosti
JL

Pane Strzinku. Dobry rozbor dnesni situace. Jen je otazkou, jak dal. Politicky system usnadnuje "elite" vse ucinit na zakryti svych neresti. Mluvim o "elite" jakekoliv barvy. Take zacatek techto neresti neni v uradovani pana Langra. Vzpominam na omluvu pana Grosse pred svou smrti. A co pan John ve sve dobe? Je treba pokracovat?

Pro mne sameho, je sestava, zodpovednost a hlavne organizace specialni policie v CR velmi dulezita. Take je velmi dulezite, kdo je hlavni cinitel, zodpovidajici za celou cinost tohoto utvaru s pravomoci navrhnout a take odvolat kazdeho clena teto skupiny. On sam MUSI byt pod kontrolou Snemovny ktera take schvaluje zmeny, i male, v organizaci tohoto utvaru. Jeho navrhy osob MUSI projit Senatem a Senatem take jmenovani podtvrzeno.

Takovy postup vedeni teto casti rizeni statu, splnuje nejdulezitejsi "zakon" spravne vedeneho statu. Rozumi se tim "Check and balance" (Kontrola a rovnovaha) v rozhodnuti kazdeho zvoleneho nebo jmenovaneho cinitele v rizeni statu.

0 0
možnosti

Dnes již nikdo nepochybuje, že cílem změn v policii je destrukce policie!

1) Likvidovaný útvar Roberta Šlachty se stal obávaným útvarem pro kmotry, mafiány a všehoschopné politiky živícími se bezpracně stamilionovými dávkami z našich peněz.

2) Ještě než začala "restrukturalizace", byly z Šlachtova útvaru odebrány závažné otevřené kauzy týkající se vrcholných politiků, kmotrů a lobistů. Proto Robert Šlachta odmítnul se podílet na této destrukci!

3) Tomáš Tuhý zlikvidoval ÚOOZ a stovky zkušených policistů odcházejí, protože se na této destrukci odmítají podílet. A my se dovídáme od Tuhého, že nemá žádnou představu o jím vyvolané "reformě"!

4) Nejde jen o ČSSD, jde o obnovu Opoziční smlouvy s ODS, která se dostala na hranu politických vražd! Pozoruhodné je, že s touto "reformou" souhlasí politici ODS a ČSSD.

5) Nepřekvapí mne, když ANO vystoupí z vlády, neboť jde o vážné porušení koaliční smlouvy včetně vážného ohrožení naší společnosti!

6) Tomáš Tuhý a Milan Chovanec nás posouvají o více než deset let zpátky! Nezapomeňte, že Chovanec byl jedním z iniciátorů puče Miloše Zemana v ČSSD!

7) Nezapomeňte, že Šlachtův útvar ohrozil i Ivana Langera, za jehož ministrování policie ochraňovala kmotry a vrcholné politiky před spravedlivým stíháním. A dodnes je u policie polovina sloužících Ivanu Langerovi.

8) Račte si uvědomit, že jde o počátek konce demokracie a občanské svobody!

7 0
možnosti
VH

Jen drobnost: ANO z vlády nevystoupí. Po příštích volbách bude muset vládnout ve stejné koalici.

0 0
možnosti
Foto

Máte kauzu Nagyová. V čem by se změnil přístup a postup státních zástupců a policie, kdyby už v té době byla zřízená Národní centrála pro boj s organizovaným zločinem?

Zřízení oné Národní centrály nic nemění na nezávislosti policie, protože ve vztahu k ní má ministr vnitra jedinou pravomoc, vyměnit policejního ředitele. A to je trochu málo na to, jaké peníze tam protečou.

A to se mi vůbec nelíbí, protože to zbavuje volené zástupce možnost kontrolovat činnost takového molocha, kterým policie je. Včetně vynakládání veřejných peněz.

Mimochodem totéž se týká soudní soustavy.

1 1
možnosti

Kauza Nagyová a mnoho dalších kauz bude zastaveno! Kvůli těmto kauzám Tomáš Tuhý musel provést tuto "restrukturalizaci"!

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1023x
Jsem asi konzervativní člověk s vyhraněným názorem.

Seznam rubrik