Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svoboda slova v USA žije, ale je pod ostrou palbou

Svoboda slova působí jako rudý hadr na levicové manipulátory, aktivisty a samozvané cenzory, kteří mají ambici ovládnout budoucnost svobodného prosperujícího světa. Připomenete jim svobodu slova a sesypou se na vás jako vosy.

Minulý týden dostala organizace ACLU lekci z politické korektnosti poté, co na svém Twitteru zveřejnila fotografii blonďatého dítěte, které drží americkou vlajku. A zprávu s fotkou odstranila poté, co lidé na sociálních sítích obvinili tuto organizaci z propagace nacismu.

ACLU (American Civil Liberties Union), organizace na podporu občanských svobod napsala pod tímto obrázkem: „Toto je budoucnost, kterou chtějí členové ACLU.“ Dítě má na sobě tričko s nápisem „free speech“, svoboda slova.

To bylo vše, co způsobilo poprask. Záplava odpovědí nařkla organizaci z rasové necitlivosti. Obrázek a hlavně text pod ním byl přirovnáván k nacistickým komentářům.

Tento člověk o fotce blonďatého dítěte s vlajkou píše: „Vypadá docela fašisticky." Přidává foto jiného dítěte v nacistické uniformě a k této fotce píše: „Toto je ta budoucnost, kterou chce ACLU."

Počet souhlasných srdíček je sice malý v porovnání a původním obrázkem, ale zdaleka ne nenulový. 

Na komentář „Toto je budoucnost, kterou chtějí členové ACLU" reaguje jiný člověk poznámkou: „Bílé dítě s vlajkou?" S tímto komentářem se už ztotožnilo desetkrát více lidí, kteří si díky vzhledu dítěte z fotky domysleli rasistický podtext, že budoucnost Ameriky je bílá, nikoli symboliku pro zachování patriotismu a svobody slova pro další generace.   

Před několika týdny zveřejnila ACLU podobnou fotku jiného dítěte v rámci jejich kampaně „cute babies" (roztomilé děti) v tričkách této organizace. Příspěvek ukázal dvě fotky pro změnu tmavovlasého dítěte v tričku propagující svobodu slova a protest žen proti zvolení Donalda Trumpa z ledna 2017. Také s textem „Toto je budoucnost, kterou chtějí členové ACLU.“  Tyto fotky nevzbudily žádnou kritiku.

ACLU na svých stránkách zdůrazňuje boj za svobodu, proti xenofobii, za obranu svobody slova, práva protestovat, práva menšin a boj proti útokům na rodičovská práva.

Svoboda slova je pod palbou. Americká levicová mediální většina půl roku hustila do lidí 24 hodin denně debaty o tom, jak Rus vyhrál Trumpovi volby. Jasně, že řekli, že Rus se pouze „vměšoval“, ale víme, co tím novolevicoví manipulátoři myslí. Stačila jedna demonstrace v Charlottesville a opustili debatu o ruském vlivu na americké volby. Najednou Trump vzbudil v Americe fašismus. Něco ho přece musí sejmout! A jejich ozvěna se snaží umlčet a vystrašit třeba ty, kteří mají blonďaté dítě, strčí mu do ruky vlajku, vyfotí ho a fotku drze publikují jako ideál budoucnosti. Málokdo snese, aby fotka jeho ratolesti kolovala po netu s komentářem, že vypadá fašisticky.

Svobodu slova potlačuje už dlouho firemní kultura velkých firem. Zásadně ovlivňuje společenské normy a tlačí se do volného času lidí. Najednou, co je neakceptovatelné v práci, je neakceptovatelné i ve volném čase zaměstnance. Pokud nemá zaměstnanec v záloze tak zvané „fuck you funds" (dostatečné úspory na to, aby si mohl dovolit podle potřeby poslat úchylného zaměstnavatele do háje), je závislý na zaměstnání a raději mlčí. I ve volném čase. Dost na tom, že cenzura vyhledávání na Google a dalších vyhledavačích nechává plebsu najít hlavně to, co chce, aby našel. K tomu snížení počtu konzervativních příspěvků na Facebooku. Nezruší všechny, jen skoro všechny, aby obsah vypadal naoko objektivně, svobodně, důvěryhodně.

Početná skupina lidí, které před volbami Clintonová pohrdlivě nazvala „deplorables“ (ubozí, odsouzeníhodní) svobodu slova uchrání pro celou zemi a svobodný svět, navzdory pomluvám a dezinformacím. Proč jsem si tak jistý? Protože s těmito lidmi ve fabrikách pracuji, protože je znám, protože jsou všude. Mám je rád a fandím jim. Nemají strach, věří v dobrou budoucnost, mají hodně dětí, jsou hrdí a milují Ameriku. Žijí v reálném nikoli virtuálním světě a neustoupí jako ACLU.  

Lidi spolupracujte se mnou. Nechť je vaše víra silnější než váš strach.

Svoboda slova zatím vždy v USA zvítězila. Po bojích, ale vždy jasně a na dlouho. A stane se tak i teď, kdy se probouzí dlouho klidný až mlčící dav lidí jimž se snaží někdo nakukat, co je pro ně a jejich děti lepší. Jako by neměli svůj mozek, ambice a cíle. A svoji svobodu.

Autor: Karel Stryczek | úterý 29.8.2017 10:14 | karma článku: 41,01 | přečteno: 1841x
  • Další články autora

Karel Stryczek

Koho a co volí letos lidi na dědině v Ohiu

V ostře sledovaných listopadových volbách v USA půjde hlavně o to, která strana bude mít většinu v Senátu a Sněmovně reprezentantů ve Washingtonu. Volí se i na státní a místní úrovni. Jak vypadá volební lístek na vesnici v Ohiu.

1.11.2018 v 10:39 | Karma: 24,23 | Přečteno: 954x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Proč socialisti nenávidí prosperující Ameriku

Protože prosperitu nevytvořili oni. Nepodařilo se jim to nikdy a nikde. Prosperitu přinesli zemi lidé, kterým osobní svoboda umožnila vytvořit podmínky pro lepší život a předat příští generaci silnější, bohatší zemi.

22.10.2018 v 10:57 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1986x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Dva monokulturní americké pohřby

Amerika se nedávno rozloučila s velikány politiky a kultury Johnem McCainem a Arethou Franklin. Na jednom pohřbu bílá garnitura vyvolených a Obamovi, na druhém bojovníci za rovnoprávnost černochů a Clintonovi.

5.9.2018 v 10:27 | Karma: 34,49 | Přečteno: 1293x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Veřící cukrář znovu pod palbou: Neupekl dort na oslavu změny pohlaví

Po nedávném rozhodnutí Nejvyššího soudu USA ve prospěch svobody slova a víry je u soudu další kauza. Boj v Coloradu pokračuje o to, v čem musí nebo nemusí obchodník zákazníkovi vyhovět a co musí a nemusí oslavovat.

27.8.2018 v 10:30 | Karma: 42,66 | Přečteno: 4163x | Diskuse| Společnost

Karel Stryczek

Čísla nelžou, i když podle levice se Amerika zmítá v problémech

Neexistuje zatím jediný číselný ukazatel, jediný měřitený fakt, který se v letech 2017 a 2018 v USA zhoršil. Nenáviděný kapitalismus, když se nechá být, znovu opakovaně po kolikáté už produkuje výsledky.

14.8.2018 v 11:01 | Karma: 42,99 | Přečteno: 2787x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2549x
Technik, matematik, chemik. Cestovatel, sportovní fanda. Čech, Američan.

Prvních 25 let života jsem prožil v České republice (Československu), v Karviné a v Praze. Dalších skoro 30 let v USA.

Psaní je mým koníčkem. Profesí je automatizace výroby, inovace a optimalizace technologických procesů. Jsem technik, a proto mě spíše zajímají data, fakta a nefiltrované diskuse, které si pak přeberu a závěry udělám sám. Mám respekt k různorodým názorům, chráním si osobní svobodu, snažím se lidem naslouchat a své myšlenky vyjadřovat v klidu, s dobrým úmyslem přispět do zajímavých diskusí.

Své politické komentáře, zamyšlení a informace sdílím, když mi na netu chybí. Mám radost, když mě někdo předběhne. Ušetří to práci a potěší, že existuje alespoň jedna spřízněná duše. Do rubriky "Historky a fotoblogy" vložím tu a tam příběh z cest, zajímavost z Ohia nebo z prostředí svých přátel. V rubrice “Přátelé se mě ptají“ najdete články ze života v USA.