- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ten film z 80. let se jmenoval stejně jako dobré pití - Southern comfort. Dodnes si ho pamatuju. A pak jsem na letní škole slovanských studií vysvětloval rozdíl mezi kreolskou a cajunskou kuchyní. Jsem totiž i přes dějiny gastronomie a někdo mne vyprovokoval. A na konci za mnou přišel chlapík, jmenoval se krásně anglicky Roux a strašně mne ožral v brněnských barech, kde mi povykládal cajunské dějiny v kostce s kapitolou o dějinách tamní gastronomie. Psali jsme si, ale nějak se mi ztratil. Asi ho dostali muslikulturalisti, byl tak autentický, že jim musel ležet v žaludku.
Koblihy, tuhle inovaci příště navrhnu, to by se mi líbilo, to je samý kde najdu tohle, tohle odpojit, připojit zajistit, tisíc pět povolení na práci, ale koblihu člověk nevidí .
..... copak průmysl, vedro, bažiny,- ale ty lidi ?!,- ..... ty lidi sou tak normálnííí !
Míra normálnosti roste se součtem vzdálenosti od Washingtonu a Kalifornie... A tento kus země je od nich fakt hódně daleko.
díky za možnost nahlédnout jinam
A já děkuji ze návštěvu u mě u bažin...
Díky, mám rád cajun music, o tom ostatním jsem neměl ani tušení.
Je to fakt zajímavé, jsou právem hrdí a neskutečně přátelští, i když na druhou stranu třeba u baru z některých jde trochu strach...
Nesmírně zajímavé, až dodnes slovo cajun bylo pro mne absolutně tabu. Díky za poučení a ta kuchyně......
Ta kuchyně Alžběto, ta je jedinečná...!
Dík Davide, zdravím z New Orleans, karneval Mardi Gras se chystá, nicméně zatím pouze pracujeme, jíme a spíme...