Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když se válčí, tak se lže. Když se tak poohlédnu zpět, tak mi vychází, že více lže Západ. Ale možná jsem ovlivněn našimi sdělovacími prostředky, ty jsou v zamlčování a překrucování přeborníky. Byť se v poslední době zlepšily.

1 0
možnosti
PS

Pěkný článek....KARMA....ovšem když jsem něco podobného psal do diskuzí (a nejen já!!!!!), tak jsem byl proamerickými nohsledy označen za kremlobota, kolaboranta, rusofila a kdo ví za co ještě.... lidi jsou stále zaslepeni americkou propagandou a rokem 1968, který je jim potichoučku v článcích podsouván, ale už sami nepřemýšlí nad tím, proč NATO nebo jiná vojenská rozvědka či novináři nezveřejnili jasné důkazy o invazi či vpádu ruských vojsk..... R^R^R^

Bohužel jsou tu tací, kteří stále věří více USA než vlastnímu rrozumu.....

Není na škodu připomenout, že ne každý stát EU  se k dané situaci na Ukrajině vyjádřil protiputinovski, ale některé státy mlčí..... a není se čemu divit.....něco tu totiž hodně smrdí......

7 0
možnosti
BT

jasné důkazy? co je to dle vás jasný důkaz?

0 0
možnosti
PN

P70e54t70r 43N38o92v82á64k

4. 9. 2014 10:33

pěkný rozbor R^  zajímalo by mne  

a) Zpravodajci vedi ze 90% lidi neresi moc fakta a staci jim co mainstream predklada ...

b) Skutecna pravda o Ukrajine je jina nez nam mainstream predklada ...

c) Je Pravda co nam mainstream predklada ale zpravodajske sluzby zemi NATO jsou naprosti diletanti ...

min. Zajímavý NÁZOR: Západ zpackal pokus získat Ukrajinu a teď se diví postupu Ruska

http://zpravy.idnes.cz/john-mearsheimer-nazor-ukrajina-rusko-nato-foreign-affairs-p4z-/zahranicni.aspx?c=A140902_122620_zahranicni_aha

mmj. sledujete někdo zpravodajske zdroje  Ukrajiny a Ruska

http://1url.cz/Sjmb

2 0
možnosti
PV

No posledních 14 dní je mizerné počasí a je prakticky stále zataženo. A tyhle satelity létají na nízké oběžné dráze, takže vydrží nad požadovanou oblastí jen chvíli a pokud je tam zrovna mrak, tak holt smůla... Než se nad danou oblast satelit zase vrátí, když mu země odrotuje pod rukama, může trvat dost dlouho.

0 0
možnosti
PH

Tak to jo. Myslel jsem, že Američani vidí, co teoristi dělají kdekoliv po celém světě, ale z invaze v obrovské zemi, kde podle nich je třeba ihned zasáhnout, nevidí vůbec nic.

4 0
možnosti
KH

Rusko je tak trochu v podobné pozici, jako byl mistr Jan Hus. Pravda je dost často i na jeho straně, ale o mediální "pravdě" rozhoduje bohužel geopolitická většina. A geopolitickou většinu tvoří politici USA a jeho poskokové v EU. Čína se v tom moc neangažuje a je asi docela ráda, že nyní aspoň nikdo neřeší její máslo na hlavě. A ostatní země jsou politicky málo významné (například jihoamerické země, které jsou obecně dost protiamerické).

Takže o pravdě dnes nerozhodují skutečná fakta, ale politická převaha a "právo" silnějšího. Když například v americkém Kongresu prohlásí, že v Česku diskriminujeme Romy, tak to přeci musí být pravda, že.

http://zpravy.idnes.cz/usa-a-romove-v-cesku-04v-/zahranicni.aspx?c=A130420_125357_zahranicni_ert

Normální lidi samozřejmě vidí, že je to nesmysl, ale přesto politici (hlavně eurohujeři typu Dienstbier) na to reagují tak, jako by to byla snad pravda.

Hlavní chyba ale je, že naše euromédia jsou vůči západním politikům tak vstřícní a tuhle politickou manipulaci nejenom nekritizují, ale dokonce ji i podporují. Příkladem může být třeba Palata, který je jak hlásná trouba Bruselu.

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že si mistr skoku na špek trochu plete účel zpravodajských materiálů - nejsou určeny jako důkaz pro veřejnost (nikdy nebyly a nebudou), jsou vodítkem pro práci tajných služeb, rozhodování armády i vlády. Jsou v kategorii přísně tajné. Z jediného zveřejněného snímku by nepřítel vyčetl mnohem více informací, než je jejich hodnota pro ovlivnění veřejného mínění. Je to typický, amatérský a naivní pohled na způsob, jak rozvědka funguje. Nedělejte si iluze, že velení NATO denně nestuduje podrobné reporty o pohybu ruské armády na Ukrajině. Nemá ale nejmenší důvod se svěřovat, jaké informace vlastně k dispozici má. Přišlo by o obrovskou strategickou výhodu. Tenhle článek psal diletant, který problematice vojenství naprosto nerozumí.

6 9
možnosti
JFB

To jsou alibistické kecy. Co ze ze snímků dá poznat? Možná rozlišení kamer, ale to dnes překvapí málokoho, natož Rusy. Nic jiného nechceme, žádné údaje, které by prozradily agenty atd. Víte jak to fungovalo za 2. sv. války s rozšifrováním Enigmy, aby se Němci nedozvěděli, že Angličané čtou jejich depeše? Pokud např. se Angličané dozvěděli, že někdě je např. německá loď, tak ji pak jakoby náhodou objevilo britské průzkumné letadlo. Nám stačí snímky z toho "průzkumného letadla", nemusí nám nikdo dokládat, jak je tam navedlo. Pokud v demokracii někdo někoho obviní a chce jej trestat, měl by to dokázat.

7 1
možnosti
JK

Google dokáže robiť snímky, kde sa dajú rozlíšiť typy áut - osobné, dodávky, nákladné. Izraelci sú schopní v Gaze zistiť domy a miestnosti, kde sa ukrývajú zbrane - hlavne rakety. Drony v Afganistane dokážu z výšky pár kilometrov rozpoznať tváre teroristov.

A NATO predloží ako "dôkaz" takéto snímky. S technikou, ktorú NATO má, mohli mať o situácii lepší prehľad ako Putin. Je to neschopnosť alebo účel?

Často sa hovorí, že nechcú snímkami Rusku prezradiť, ako podrobné snímky vedia urobiť. Ako keby to Rusko nevedelo! Stačilo by predsa rozlíšenie na úrovni Googlu.

Myslím si, že nič nemajú. Je to taká hra na kočku a myš. Rusi vedia, čo všetko sú schopní Amíci zistiť. A vedia to samozrejme aj Amíci.

13 2
možnosti
PR

Pane autore, máte i nemáte pravdu. NATO ví co se na Ukrajině děje, ale aby se z toho dalo politicky vybruslit, aby Rusko nebylo opravdu vtaženo do války, tak se o tom nemluví. Není moc času, ale je to prostě snaha, aby válka nebyla jestli mi rozumíte.

3 2
možnosti
JK

Jen klid,  NATO má určitě daleko přesnější snímky, jen holt je nezveřejňuje.  Třeba i kvůli tomu, že z nich lze odvodit, kde jsou satelity, jaká je kvalita snímacích zařízení, atd, atd.

3 10
možnosti
JK

To myslíte vážne, že Rusi nevedia, kde sú americké satelity? Rusi aj Američania vedia nielen, kde sú satelity, ale aj kde sa nachádza kozmické smetie. Majú zmapované polohu každého z niekoľko desiatok tisíc úlomkov. Inak by nemohli bezpečne vypúšťať rakety.

A k tej kvalite snímacích zariadení. Urobiť z 10 megapixelovej snímky 2 megapixelovú dokáže aj školák. Google má rozlíšenie 40 cm/1 pixel a od budúceho roku bude mať 30 cm/1 pixel. Navyše Rusi veľmi dobre vedia, aké rozlíšenie snímok asi Amíci môžu mať... Informácie o tom sa dajú nájsť vo vojenských časopisoch.

Tá vaša pohádka slúži len na ospravedlnenie toho, že Amíci nič v rukách nemajú...

13 2
možnosti
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.