Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi jste zapomněl, že před válkou panoval v řadě arabských států klid a téměř evropské poměry (např. Libanon). Ještě před asi třiceti lety bylo v Sýrii dost křesťanů, kteří jistě dobrý příklad šířili.

A výsledek?

Vzpomeňte na moudrost ze starověkého Říma:

"Jest již v povaze lva žráti ovce." (údajně Caesar)

0 0
možnosti
EH

Podporovat menšinu proti většině není dlouhodobě udržitelné. V zemích NATO frčí rasové a sexuální menšiny, v muslimských zemích se násilně propaguje demokratizace, v JAR měli apartheid, Sudeťáci měli Hitlera...

Ta menšina se má chvilku dobře, než se k ní obrátí nenávist většiny.

0 0
možnosti
JM

J75a22n 49M70a12r88e21k

11. 9. 2021 21:43

Pane Slavíčku, ten nadpis vašeho blogu...musel jsem se smát...zkuste 'předělat' islamské státy dobrým příkladem...a pak o tom napište blog, těším se na něj.

1 0
možnosti
Foto

A proč je předělávat? Stačí bránit se.

1 0
možnosti
JS

Žádný způsob řízení společnosti vyvážet nelze. Přesvědčil se o tom SSSR vyvážením socialismu, narazily USA vyvážením demokracie. Zatím pouze narazily, vypadá to, že k poučení to nestačilo. Asi ani nemůže, protože USA bez výroby zbraní zkrachují.

1 4
možnosti
JK

Rusko okupující Krym a Donbas že je snadným propagandistickým cílem kvůli své *komunistické minulosti* a je třeba se dívat jinam? No to si snad děláte srandu. Povolíte a hned zaútočí.

1 0
možnosti
Foto

Karma, Američané měli v Afghánistánu udělat jednu věc. Vlítnout tam, zabít bin Ládina a co nejvíce jeho bojovníků, a zase odfrčet.

1 0
možnosti
ZZ

Kolik afgánců se podílelo na 11. září ?

Neměl by být útok veden spíš na Saudskou Arábii ?

;-D

1 1
možnosti
PK

No nemyslím si, že by USA chtěly vytvořit v Afg, demokracii, tak jak píšete prvotní cíl byli vyhnat Al-Kaidu a dostat Bin Ladina, pak ovšem stažení z pohledu USA přišlo dosti pozdě.

A Čína, ta se tam zakopávala delší dobu. A dnes se bude ČLR radostně podílet na obnově těžebního průmyslu, konkrétně jde o nalezištích mědi, jejichž exploatace se v nejbližší době obnoví a modernizuje. Dá se očekávat, že investice budou masivní (ve srovnání s Českem určitě) a dorazí velmi rychle a taktéž se bude asi obnovovat fofrem dopravní infrastruktura.

A jistě dělá velkému bratru radost i to že Al – Kaida i IS mají být zakázané, stejně jako činnost uskupení Ujgurů z čínského Sin-ťiangu. No a co se týče narkotik, Talibán slíbil, že proti drogám bude tvrdě bojovat a jeho cílem je nový Afganistán jako země bez narkotik. Tato otázka je pro Čínu kvůli opiovým válkám v 19. století mimořádně citlivá.

Takže cca po 25 letech boje díky Rusku a USA si našel Afg. konečně “Velkého přítele“, jak to přátelství bude dále vzkvétat, uvidíme...

0 0
možnosti
JL

Američani neviděli, lépe řečeno nechtěli vidět, že 1) jejich války proti muslimům vzbudí jenom reakci nenávisti. Pro muslimy jsou prostě Židé a Západ nevěřící, někdy nám i věnují honosný název Satan. Západní lidé si mysleli, že když postaví v Afghánistánu nějaké veřejné budovy, vyzbrojí Afghánce, podplatí je, ti přestanou být muslimové - ale to nefunguje, když tak na menšinu lidí. 2) Bojovat proti "terorismu", který je tekutý a je vnímán jako náboženská válka za osvobození a ještě ke všemu má mocné finanční zdroje, ukazuje se jako marná práce. Mezitím Američanům vyrostl mocný protivník v Číně a ještě poroste. 3) A co se týče vývozu demokracie: autor má pravdu, chceme snad muslimům hlásat volnou lásku, ateismus, liberalismus, právo nevěřit v nic? Ano můžeme, ale s tím nás většina pošle kamsi, protože mají svoji kulturu, tradice a to jen tak nesmažeme. 4) Západ se občas slovně hlásí ke křesťanství, ale Amerika s křesťanstvím moc společného nemá, spíše se starým Římem - imperiální silou. Kdyby Američané byli křesťani, nastavili by "druhou líc" a nezaútočili by na další dvě země, kde zahynuly statisíce lidí, kteří s jejich mrakodrapy neměli nic společného, ani s Al Kajdou. No nic, ať to rozhodne Bushův Hospodin, kde skončí.

0 0
možnosti
Foto

Američané si neuvědomili hlavně jednu věc. Že na jejich spojence (NATO), není absolutně žádné spolehnutí. A až si to uvědomí a NATO opustí, tím pádem rozpustí, tak my se z toho tady zblázníme. Protože slavná EU není schopna si ochránit ani svoje hranice proti imigrantům na nafukovacích člunech.

0 0
možnosti