Servírujete taky své děti pedofilům přímo pod nos?

Nezodpovědní rodiče vystavují svoje děti riziku zneužití pedofiem, aniž by je to jakkoliv trápilo. Takový závěr bohužel vyplývá ze zprávy, kterou včera zveřejnil server iDnes. Desítky fotek nahých dětí spolu s jejich adresami a telefonními čísly jejich rodičů jsou vystavené na „maminkovských“ serverech, v diskuzích či bazarech s dětským zbožím. A pedofilové tu mají pré.

Podle iDnes a oslovených kriminalistů je zcela běžné, že devianti loví snímky nahých dětí právě na takovýchto nevinně vyhlížejících stránkách. A stránky samy o sobě samozřejmě nevinné jsou. Co však většina lidé považuje za roztomilé vychloubání svými ratolestmi, může v jiných vyvolávat úplně jiné pocity. Ale jak je podle vysokého počtu  odhalených dětských fotek na internetu zřejmé, málokdo si uvědomuje, že může být (v lepším případě) jen snímek jeho potomka sndno zneužit.

Kriminalisté potom při procházení materiálů v počítačích pedofilů často nacházejí nejen fotografie zneužívaných dětí, ale i ony „nevinné“ obrázky z rodinných alb. Koupel ve vaně, letní řádění v bazénku či záběry z dovolené u moře – to všechno shromažďují devianti ve svých sbírkách. Nevyžadují rovnou pornografii, stačí jim dětská nahota.

Dokud lehkomyslné matky riskují pouze soukromé ukájení nad snímky jejich dětí, není ještě tak zle. Je však šokující, kolik rodičů ohrožuje své děti přímo, když zároveň s fotkami na svých internetových profilech zveřejní i svoji adresu, telefonní číslo či jiné osobní údaje. Najít si pro pedofila přitažlivou oběť už pak není žádný problém! A ještě si může vybírat z bohaté a rozmanité „nabídky“...

A jak se takového rizika vyvarovat? V první řadě je třeba si vůbec uvědomit, že tento problém existuje a že jde o skutečnost, která se denodenně odehrává kolem nás. Málokterý rodič s klidem v duši vystaví fotku svého nahého dítěte na internetu, když ví, že si ji o pár minut později stáhne nedočkavý deviant. Pokud se však z nějakého důvodu nechcete sdílení fotek s ostatními pyšnými maminkami a tatínky vzdát, nikdy je neuveřejňujte ve spojení s vašimi kontaktními údaji! Nepodlehněte ani pokud jsou takové informace na serveru vyžadovány. Vytvořte si falešnou identitu, uveďte špatnou adresu.

S vytvořením a pružným používáním různých identit pro různé účely vám pomůže například počítačový program pro správu hesel. Na Facebooku to můžete být vy, na Promaminky.cz se změníte v Jarmilu Novákovou a v Maminkabazaru budete nakupovat třeba jako Josef Svoboda. A to všechno bleskově, na jedno kliknutí a bez rizika, že na některý z údajů zapomenete.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iva Strouhalová | pátek 21.10.2011 13:17 | karma článku: 14,01 | přečteno: 1708x