Volební tip pro pana Paroubka

Sice jsem si už řekl, že do politiky v blogu fušovat nebudu, neboť tyto stránky mají asi ještě víc politických komentátorů, než čtenářů, ale sobotní programový sjezd ČSSD mě tak zaujal, že jsem se rozhodl přijít se svou myšlenkou, jak pomoci této straně vyhrát volby ! 

 Sociální demokracie má velice propracovaný systém slibů, které mají pomoci přilákat především starší voliče, ale trochu jí chybí něco, co by oslovilo i nás mladé. Ty, které 30 korun u lékaře moc netrápí (kdy u něj byli naposledy?), mateřská je pro ně vzdálené budoucnost a třináctý důchod má pro ně smysl jen v tom, že jim babičky k vánocům koupí o pár párů ponožek navíc.

 Na mladé lidi bych si připravil úplně něco jiného a já už vím co. Znám spoustu kamarádů a kamarádek, jejichž největším problémem opravdu není poplatek u lékaře, ale spíš je trápí, že si nemohou najít správného partnera pro život (nebo aspoň pro chození). Kolik jen nesmělých kluků a ne zrovna hezkých holek by ocenilo, aby už konečně našli svou lásku! Píší do poraden, podávají si inzeráty a stěžují si přátelům, že pořád nikoho nenachází a když už jo, tak ten za moc nestojí.

 Nuže, nový programový bod pro letošní volby: Kvalitního partnera pro každého !

 Jak krásně by se takové heslo vyjímalo na billboardech ČSSD, hned vedle tváře pana Paroubka a s pozadím takzvaných obyčejných lidí. A kolik zoufalých mladých nezadaných by to přitáhlo k volbám, aby mohli dát svůj hlas straně, která jim všechno vyřeší.  A i ti zadaní, jejichž partner není kvalitní, by jistě měli proč tuto stranu podpořit ve víře, že jim zajistí lepšího.

 O tom, že by takový slib byl doslova volebním trhákem, mě přesvědčil rozhovor s jistou slečnou, vedle níž i pan Paroubek v plavkách vypadal jako keňský vytrvalec. Rozhovor vyšel tento týden na webu idnes (http://ona.idnes.cz/i-my-mame-pravo-na-kvalitniho-partnera-rika-baculka-mirka-pec-/ona_ony.asp?c=A100308_131122_ona_ony_ves.)

 Podle této slečny má i ona právo na kvalitního partnera. A bojovat za práva lidí, to by bylo jistě od politiků velice chvályhodné. Osobně bych šel ještě dál a prosazoval právo na kvalitního partnera mezi základní lidská práva dle charty OSN. Vždyť mít dobrého partnera pro život je nejméně stejně důležité, jako mít dostupnou zdravotní péči, což už základním lidským právem je.

 Doufám, že si to pan předseda Paroubek a další vysoce postavené osoby sociální demokracie přečtou, zváží to a nakonec použijí ve své kampani. A věřím, že za svůj nápad od něj obdržím i nějaké to nápadovné. Vždyť moje myšlenka má potenciál získat jistě desetitisíce převážně mladých voličů, z čehož nějaký ten mandát jistě straně kápne.

 Musím také vyzdvihnout, že můj nápad je rozpočtově neutrální, takže ani pan Kalousek, ani ODS se nemusejí bát, že by prohloubil rozpočtový schodek a přispěl k zadlužování státu. Pro tradiční lidovce je zase dobrou zprávou, že taková věc jednoznačně zvýší sňatečnost a potažmo i porodnost, takže je to podpora rodin. U komunistů by se také neměl setkat s odporem, neboť ti budou rádi něco dalšího řídit a přerozdělovat. Když už nebudou peníze, budou aspoň partneři. To už je dostatečná politická síla, která zaručuje, že je můj návrh také politicky průchodný a tedy nikoliv utopický.

 Konečně i mladí budou mít důvod jít k volbám. A co říci těm, kteří se bojí, že by pan Paroubek takový slib po volbách nemohl splnit?

 Jen klid. Jsem přesvědčen, že tento návrh není o nic méně realizovatelný, než řada těch, které nám pan Paroubek představil už dávno...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Štros | neděle 14.3.2010 21:42 | karma článku: 33,34 | přečteno: 2042x
  • Další články autora

Martin Štros

Vaječné pokrytectví

15.3.2012 v 19:37 | Karma: 12,36

Martin Štros

Doktorát jako sociální dávka

15.12.2011 v 9:50 | Karma: 22,72

Martin Štros

Učitel s praxí lepší nováčka?

19.3.2011 v 21:21 | Karma: 37,20