Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dwart

11. 3. 2008 15:32
Dotaz

Mě by zajímalo na jaké VŠ lze teoreticky "studovat" až 4 roky, tím stylem, že se tam zapíšete a už se tam neukážete. Pokud neplníte studijní plán resp kredity  tak Vás na většině nebo dokonce všech VŠ vykopnou po prvním semestru nebo maximálně roce.

0 0
možnosti
OL

chickensalad

11. 3. 2008 15:45
Re: Dotaz

Melo by to jit, ale musis pak kazdej rok zmenit pusobiste.

0 0
možnosti
AM

__XXXX___

11. 3. 2008 14:50
Taky jsem student

a myslím si, že tento nápad je určitě lepší, než nápad vládní koaliceR^

Ale na druhou stranu říkat o všech, co školu nedostudují úspěšně, že to jsou flákači a nemakačenkové, je také chyba. Myslím si, že by to mělo zásadní vliv na odliv studentů z těžkých oborů. Proto si myslím, že školné by nemělo být v žádné formě. Je přeci v zájmu všech lidí v republice, aby měla hodně vysokoškoláků a tím pádem víc lidí s nadprůměrnými platy, ze kterých jsou pak větší daně, které jdou mimo jiné právě třeba zpátky do těch škol...

0 0
možnosti
W

w0jta

11. 3. 2008 13:49
..

Vysoká škola si drží studenta "nestudenta" jenom proto ,že za něho dostávají od státu peníze.

A nesouhlasím aby student který školu nedokončí musel následně platit školné a ostatní ne. Podle vás každý student který školu nedokončíl na to prostě kašlal?

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 3. 2008 9:07
Školné je špatný název.

Školné se může platit na střední škole nebo v mateřské škole.

Na vysoké škole se může platit leda členský příspěvek.

Vysoká škola je totiž samosprávná korporace, a to veřejnoprávní korporace a subjekt veřejné správy.ˇ

Stejně jako advokáti platí členský příspěvek advokátní komoře, což je také samosprávná veřejnoprávní korporace a subjekt veřejné správy, tak i členové vysoké školy - t.j. studenti a  pedagogové čili akademický corpus - mají platit členský příspěvek.

0 0
možnosti
E

eNden

11. 3. 2008 12:14
Re: Školné je špatný název.

Kdy se Vám to vyrazilo ? Léčíte to ?;-D

0 0
možnosti
E

eNden

11. 3. 2008 8:34
Domnívala jsem se,

že na vysokou školu jdou studovat lidé, kteří jsou samostatně myslící a tuto skutečnost přijímacími zkouškami potvrdí. Myslím si, že dohled nad téměř dospělými lidmi zde není na místě. Školné je prověřenou záležitostí ve světě a dělat zase nějaké třetí cesty je podle mne blbost. Jak se také slučuje -  po VŠ do světa a to co mě doma zdarma naučili odevzdám jinde. Myslím si, školné na VŠ ano a pak si dělej co chceš. Jen ty podmínky školného se musí doladit.8-o

0 0
možnosti
TS

boudicca

11. 3. 2008 6:54
Naprosto scestné

Pane, Vaše názory jsou ještě hodně syrové. Režim "nedostuduješ-platíš, dostuduješ-neplatíš" je zatím největší perla, co jsem v této souvislosti četla nebo slyšela. Nic nevíte ani o financování škol, ani o plánech absolventů (ano, takové existují-i počet absolventů se plánuje) neuvědomujete si dopad absolventů na pracovní trh (všichni nemůžou být tělocvikáři) atd. atd. Zkuste se nad problematikou opravdu zamyslet, zvážit důsledky Vámi navrhovaných opatření, a teprve pak něco psát.

0 0
možnosti
VP

Profík

10. 3. 2008 22:46
Nápady jdou dobrým směrem

Akorát "lidmi" se píše s měkkým, to jen tak naokraj.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

10. 3. 2008 22:39
Tresty....

Autor chce vetsi kontrolu. Tresty pro ty co nedostuduji. Proc nejit dal? Tresty pro ty co zmeni obor. Proc studovali, proc jim spolecnost mela hradit studium, kdyz ve svem oboru z nejakeho duvodu nezustali? Potrestat. At zaplati skolne a pokutu navic. Co vy na to, autore? :-/

Mimochodem, ty vase tresty a zvyseny dohled neresi pomoc socialne slabsim. Kteri si skolu nemohou dovolit a plati Vam studia i ze svych dani...

0 0
možnosti
TS

boudicca

11. 3. 2008 6:56
Re: Tresty....

R^

0 0
možnosti
E

Edmundek

10. 3. 2008 22:22
um..

s naprostou většinou toho co je v článku se můžu jen stotožnit... obzvlášť s myšlenkou, dostuduješ? neplatíš... nedostuduješ? tak platíš...

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

10. 3. 2008 22:28
Re: um..

Jste dobry v matice. Premyslite prihlasit se na FJFI. Tak dostuduje kazdy desaty.

Co ma podle vas FJFI delat? Zavrit kram, davat to kazdemu?

0 0
možnosti
S

skrbling

10. 3. 2008 22:15
Proč tak komplikovaně?

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že? Váš návrh má všechny charakteristiky socialistického přístupu. Komplikovaný systém s miliony výjimek, zaměstnávající mraky lidí.

Já jsem vystudoval jednu VŠ tady zadarmo, druhou v USA za svoje, takže si mohu dovolit srovnávat a ubezpečuji Vás, že když si školu platíte, díváte se na to úplně jinak. Snažíte se (soudě alespoń podle sebe) přečíst co nejvíc, nastudovat co nejvíc, protože víte, jaké krvavé peníze Vás každá hodina stála. To jsem tady nikdy nepocítil.

Nevěřím argumentům, že školné by omezilo přístup ke vzdělání. Naopak. USA, kde se platí školné všude, je mezi zeměmi s nejvyšším procentem vysokoškoláků, protože školství je prostě business a vysokých škol je tam spousta. I chudí si mohou vzít půjčky (státem podporované), rodiče jim spoří od dětství a opravdu nadaní mají dispozici přepestrou škálu stipendií.

Asi na tom něco bude, když tam putují dvě třetiny Nobelových cen. Nevymýšlejme nesmysly, když trh funguje vždy spolehlivě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy