Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

maziSKS

14. 7. 2008 21:00
doping je v celém sportu

Autor článku je jeden z těch, co se o cyklistisku zajímají 3 týdny v roce, když se jede TdF a pak dělají tyto závěry, jeden blbec si vezme EPO a už je cyklistika zkažená. Doping je problémem sportu jako celku a dám ruku do ohně za to, že doping ve fotbale, atletice, gymnastice je srovnatelný ne-li ve větší míře než v cyklistice. Problém u cyklistiky je, že je hodně sledovaná a každý náznak dopingu je okamžitě rozmázne v mediich. Což u fotbalu třeba není. Jak již někdo psal, UCI ví, že cyklistika má tento problém, ale snaží se něco dělat a bojují velmi aktivně proti dopingu a to, že se to někdo zkusí i přes ty kontroly? Tak to je jeho problém a nikdo to asi nepochopí, prostě to zkusí, stejně jako někdo zkusí jet vlakem praha-ostrava na černo i přes to, že je průvodčí v každém voze. Doping byl je a bude a bude ve všech sportovních odvětvích, ale odsuzovat pouze cyklistiku je dost jednostranné.   

0 0
možnosti

opeth

13. 7. 2008 3:25
Doping

Podpurne latky berou vsichni sportovci, i Katka Neumannova ktera tvrdi ze je nikdy nebrala. Berou to ale s rozumem a neprehaneji to.

Zatimco u tech, kteri jsou chyceni a potrestani, je vetsinou nalezen treba desetinasobek povoleneho mnozstvi latky v tele. Tam neni co resit.

Fotbalisti na euru byli kontrolovani pri kazdem zapase, namatkou dva hraci z kazdeho tymu. Myslite si kdyby ujfalusimu nasli desetinasobek povoleneho mnozstvi nejake latky v tele, ze by se to zametlo pod koberec?? Odpovezte si sami a klidne si tomu verte. Ja verim, ze nikoliv!

0 0
možnosti

Martin55

12. 7. 2008 23:26
pro autora

Pane Štros. Se zájmem jsem se podíval na váš profil a vaše příspěvky. Vy opravdu rozumíte snad všemu. V jednom svém blogu s nadsázkou píšete, že chcete vyhlásit stávku blogerů, kdy se tady jednu celou hodinu neobjeví od jakéhokoliv blogera žádný příspěvek. nemohl bych vás požádat, abyste vy případnou stávku, za vaši osobu, prodloužil alespoň na rok? V této době se zajímejte o cyklistiku, o doping, jeho historii a zjistěte si, co to vůbec sport znamená. Potom si všichni, kteří cyklistice a sportu rozumí, možná se zájmem něco od vás zase přečtou.

0 0
možnosti

hokič

12. 7. 2008 23:07
A všichni chytrolíni píší o cyklistice

Na rozdíl od autora článku jsem nejen aktivní cyklistika, ale mám rád i ty závody. A velice mě točí, když se do dopingu začne obouvat kdejaký rozumbrada, jako je pan Štros.

Samozřejmě je tragédií cyklistiky, že se v ní dopuje. Jenže ta si to aspoň uvědomuje a bojuje proti tomu. Na Tour nepozvou celý tým, jezdci vrací výdělky a např. v celku Columbia majitel platí vlastní testy (poté co znechuceně odešel tuším z Astany) atd. Možná to je marný boj, ale aspoň to zkouší.

A co jinde? Stačí si vyhledat klíčové slovo Operación Puerto. Zatímco cyklisté zahrnuti v tomto případu jsou suspendováni a stojí často i před soudem, zbylí sportovci, např. tenisté a fotbalisté (včetně hráčů FC Barcelona a Real Madrid) jsou z obliga. Zameteno pod kobereček.

Jenže to je pro průměrného pisálka za obzorem jeho rozhledu. Takže společně s většinou sportovních "fandů" plivne na cyklistiku a jde si s klidem zapnout třeba finále ME ve fotbale. Ono to je jednodušší a tak nějak v souladu s většinovým názorem.

0 0
možnosti

Martin55

12. 7. 2008 23:13
Re: A všichni chytrolíni píší o cyklistice

Je to tak. Problém je, že v cyklistice nejasou tak velké peníze, jako ve fotbale, který navíc zasahuje i do politiky. Tam se skutečně lecos zamete. Také si zapínám fotbal. Dívám se na 22 lidí, kteří první hodinu běhají sem a tam a další půlhodinu už jen chodí a občas si lehnou.:-) ne že bych fotbal neměl rád, ale v cyklistice se nic neodrbe. Nikdo nemůže simulovat, dát ruku nebo zakopnout míč. Cyklista, když si lehne, tak dojede do cíle až když jsou ostatní ve sprše:-)

0 0
možnosti

Martin55

12. 7. 2008 22:53
trubky

Mám dojem, že takřka každý bloger je trouba, který se musí vyjádřit ke všemu, čemu nerozumí. Dneska k cyklistice, zítra ke genetice, pozítří ke kosmonautice. Blogery řadím do kategorie lidí, kteří se prostě musí exponovat a patří mezi rozumbrady. Znám takové i z reálného života. Řeknu vám, sedět s takovým v hospodě, to je peklo!

0 0
možnosti

Kosir1

12. 7. 2008 18:20
proč ten otazník v nadpisu příspěvku?

viz nadpis;-D

0 0
možnosti

rybizek

12. 7. 2008 18:15
chlapce jsi laik.

objednej se a zaplat si seminar na tema doping, aby jsi byl v obraze. Chapáu, ze jsi dezorientovan, ale ven z toho ti pomuze jen jedina cesta: "VEDET"

0 0
možnosti

opeth

12. 7. 2008 19:50
Re: chlapce jsi laik.

k cemu seminar? dalsi dopingovy skandal, jako tradicne kazdy rok. srazi to nejenom TDF ale i cely sport. je evidentni ze to vadi i poradatelum zavodu. neni na tom nic sloziteho, kvuli cemu bychom meli my neznali dopingu jit na seminar.

0 0
možnosti

kunde

12. 7. 2008 17:15
ad odborníci

nehodlám tady bránit a trvdit , že cyklistika je čistá jako křišťál, ale vadí mi když se každý trouba vyjadřuje k problematice o které neví vůbec nic případně pouze vytrhává věci z kontextu.. Kolik dopingových testů musí absolvovat třeba takový hokejista nebo fotbalista nebo tenista a kolik třeba takový atlet nebo cyklista? a pokud si bláhově myslíte, že v mnou uvádných druzích sportu se nepoužívají nepovolené látky, pak jste na omylu.  Kdyby měli i v ostatních sportech tolik testů ,hříšníků používajících nedovolené látky by také přibylo.:-/

0 0
možnosti

halperin

12. 7. 2008 17:31
Re: ad odborníci

tím chceš jako cyklistiku omlouvat ? že mají chudáci spoustu dopingových testů a proto jich spoustu chytí ?  Ono tam těch testů nejvíce bude asi oprávněně

0 0
možnosti

opeth

12. 7. 2008 16:23
povolit doping

ja bych doping povolil, v plnem rozsahu, zcela nepokryte, at kazdy bere co je pro nej nejlepsi, presne jak navrhuje autor. napadlo mne to uz nekdy pred deseti lety. hranice vrcholoveho sportu - ktery uz stejne je od prapuvodni idee sportu a od amaterskeho sportu uplne jinde - by se zase posunuly o kus dale. dokonce by mne bavilo koukat se jak clovek skace 15 metru daleko, jak vyskoci 3.55 m do vysky, jak ubehne stovku za 6 sekund, a jak hodi 180 metru ostepem!!! vzdyt by padlo tolik novych svetovych rekordu!!! a navic, byla by to naprosto ferova a regulerni soutez!

0 0
možnosti

TADA88

13. 7. 2008 0:41
Re: povolit doping

no jo...to by bylo úžo R^ pak by sportovci umírali v 25... a to možná už přeháním... později by se vytvořili soutěže kde by soutěžili sportovci co nedopují... protože v soutěži dopujících by neměli šanci... pro diváky by určitě bylo atraktivnější se dívat na čisté lidi než na ty přesypané borce... a byly by jsme zase z5 tam kde jsme... !

0 0
možnosti

kunde

12. 7. 2008 15:30
BTW

celodenní pojíždění na kole od hospody k hospodě  není cyklistika , mladíku...

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy