Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

akonzultant

24. 4. 2008 10:18
Chyby autora.

Chyby článku -

Poplatky nebyly zavedeny pro "píchání do vosího hnízda" ale pro regulaci spotřeby léků a lékařské péče (v ambulancích. Cílem nebylo popíchnout kolegy politiky, ale rozumněji vydávat pořád stejnou hromadu peněz na léčbu všech.

Pokud by nebyly zavedeny poplatky, ano, zdravotnictví by žilo dál. Protože se plýtvalo, měli bychom všichni stejnou  a průměrnou péči - a něco bychom prostě nedostali nebo se nedočkali.

Podle Vás je zavední poplatků "podle všeho protiústavní". Jste lepší odborník, než ústavní soud.

Myslíte, že výběr poplatků krátí práci lékaře ? Poplatky pacientů řeší sestra, jako jednu z mnoha položek povinné administrace (výběr poplatků je zlomek procenta pracovní doby). Lékař má více času na méně pacientů. Co by jste si přál Vy ? Povrchní ošetření a rychle nebo důkladně s odpovídajícím časem?

0 0
možnosti
JD

incorrupt boy

24. 4. 2008 10:14
Poplatky

To že zavedení poplatků ve zdravotnictví je protiústavní muselo být každému jasné.

Mně nejvíce vadilo první 3 dny marodění. Já osobně jsem už 15 let nemarodil, ale vadilo mi jak každý přecházel chřipku až tji chytli v práci všichni.

Nevadí mi poplatek v nemocnici ( klidně bych platil víc) ani u doktora.

Určitě by se ale měl zrušit poplatek za recept.

Chápu, že peníze potřebují nemocnice a doktoři, ale lékárny jich mají až moc.

0 0
možnosti
H2

honza2007

24. 4. 2008 10:31
Re: Poplatky

myslím, že jseš mimo. Že jsou poplatky protiústavní nejsou jasné ještě ani ústavnímu soudu ;-) První 3 dny marodění nemají s poplatky nic společného. Poplatky lékárnám zůstavají, to je pravda, ale o to méně jim platí pojišťovna, takže vlastně mají stejně. :-P Mimochodem poplatky za recept byly i za komunistů (tehdy 1,- Kčs, později myslím 5,- Kčs.) a to nebylo protiústavní? ;-D

0 0
možnosti
JD

incorrupt boy

24. 4. 2008 10:08
Směřování ČR

se za poslední 2 roky bohužel ubýrá spíše na východ.

Stačí se podívat na zprávy v Německu a u nás. Úroveň a kvalita informací je nesrovnatelná. Média však u nás nejsou nezávislá, a tak se vůbec nevěnují událostem ve světě, ale pouze hádáním se na malém českém písečku.

0 0
možnosti
AT

pája_

24. 4. 2008 10:59
Re: Směřování ČR

Příteli, tohle není seriózní nezávislé médium, ale blog, kde si každý nevybouřený onanista může cokoliv na kohokoliv vystříknout bez jakékoliv zodpovědnosti za své slova.

0 0
možnosti
D

dwart

24. 4. 2008 9:57
Ach jo

Ano, přestaňme to řešit, proč už nemůžeme dát lékárníkům a lékařům klid na hrabání dalších miliard do jejich soukromých kapes za absolutně za nic. Ano, když vám každý občan dá jednu korunu je to nic, ale budete milionář, už to chápete?

Autore až budeš vydělávat prachy tak pochopíš, kolik si toho třeba za průměrný plat, který nemá kde kdo vlastně koupíš a pak se zkus zamyslet co si koupíš z jednoho důchodu. Až si uděláš toto domácí cvičení tak se vrať a můžeš blábolit dál.

0 0
možnosti
D

deravec

24. 4. 2008 9:48
kourova clona

Ty poplatky jsou kost ktera se hodila prostackum(pravicovym i levicovym) aby se o ni hadali a nestarali se o to, jak se za touto clonou rozkradaji nemocnice a v budoucnu i pojistovny. Rv(Y)

0 0
možnosti
TM

TomášM

24. 4. 2008 9:31
Důchodci

řešil bych to takto. V 59 letech věku, by měl každý povinnost do jednoho roku odevzdat náklady na vlastní popravu a kremaci. Ta by v den jeho 60. narozenin byla vykonána.

0 0
možnosti
XX

wo_co_go

24. 4. 2008 9:29
tady je zase veselo

jako v hospodě, kde chlapi u 10. piva řeší stejný problém, kde vzít 30 kč na dochtora;-D

0 0
možnosti
H

Hufner

24. 4. 2008 8:35
Ignorant

Jenom naprostÝ hlupák a ignorant  od narození může napsat .....pár korun navíc za lékaře......U starých lidí nejedná o padesátihaléře ani o koruny, tady se jedná o tisíce!!!Ví ten přitroublý autor článku, že se platí za každý lék??? Ví ten ignorant něco o doplatcích na léky??? Ví ten trouba něco o výši důchodů u nás??? Pokud ne, tak ať píše o tom, čemu rozumí;-D;-D;-D

0 0
možnosti
SK

Bassman

24. 4. 2008 9:34
Re: Ignorant

A co Vy, jak jste na tom? Mate prehled kolik se toho ve zdravotnictvi utopi a vyplati? Kolik penez jde na nej ze statniho rozpoctu? Jakym zpusobem se plytva v ramci takzvane verejne sluzby "poskytovane" zadarmo? Ze jsou take nejake vydajove stropy, odpocitatelne polozky na danich a podobne ... Ze za poslednich 10-12 let se ve zdravotnictvi nic zasadniho nemenilo, ze kvalitni pece dneska stoji vice nez pred 15 lety ...  

0 0
možnosti
JH

Honza05

24. 4. 2008 8:28
pravdu málokdo unese...

jak je to vidět na řadě příspěvků do diskuse. Když už nemám jiné argumenty a navíc nechci přiznat, že i já jsem podlehl populistické kampani, tak vytáhnu slova "jsi příliš mladý" a "máš hodně penez" a pod. Co takhle místo anonymních sprosťáren a urážek zkusit napsat také něco, co by mělo hlavu a patu?

Pro pisálky - nejsem mladý, do penze mám pár let. A nahlas říkám, že ušetřených třicet korun bude nejen mne stít v budoucnu mnohem, mnohem více. A kdo z nynnějších kritiků poví, že i on má na tom svůj podíl, když tak vehemnetně protestoval? Inu jako za bolševika - dnes všechno zadarmo, ať to zaplatí ti co přijdou po nás.....

 

0 0
možnosti
SK

Bassman

24. 4. 2008 9:36
Re: pravdu málokdo unese...

R^

0 0
možnosti
JD

grrrr....

24. 4. 2008 8:12
Pán je nejspíš výdělečně činný.

Alespoň dle jeho popisu soudě. Doporučuji si zasunout teploměr do zadnice a dudlík do pusy a začít se věnovat něčemu rozumnému.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy