Miliony přáníček odeslaných všem

 Tak to zase přišlo, stejně jako loni, předloni i před třemi či čtyřmi lety. Téměř tradiční zpráva, která rok co rok vychází na Boží Hod. O tom, že Češi opět poslali na Štědrý den rekordní množství SMS zpráv ze svých mobilních telefonů. Asi se máme rok od roku stále více rádi !

 Letos to bylo úctyhodných 70 milionků smsek, k tomu ještě nějaké statisíce lepších (dražších) obrázkových MMS. Jednoduchá matematika: 7 zpráv na osobu včetně kojenců i těch převážně starých lidí, kteří mobily nemají. Nevím, kolik procent zpráv bylo vánočními přáníčky a kolik činil podíl "normálních" sms zpráv. 

 Taky vás určitě nic nezahřeje u srdíčka více, než obdržená smska typu "Veselé Vánoce přeje Petra Nováková", ze které je nesnesitelně cítit, že ji právě společně s vámi obdrželo dalších 10, 20 nebo i 50 osob nacházejících se v seznamu oné Petry Novákové, která Vám naposledy napsala asi tak o Velikonocích (smsku podobného typu...). 

 Na takové sms ani neodpovídám. K čemu taky, odesilatel snad ani sám neví, komu všemu jeho sms přišla. Zřejmě má nějaký předplacený paušál, tak kredit neřeší.

 Pak jsou tací, kteří jsou ochotni napsat každému zvlášť tím způsobem, že každou smsku modifikují přepsáním jména, takže jeden dostane "Ahoj Martine" a druhý "Ahoj Martino", přičemž zbytek smsky zůstane zachován. Zabere to o pár minutek navíc, je to přece jen o něco milejší, ale...

 Dokážu ocenit jedině smsky šité na míru. Takové, u nichž vím, že mohly být poslány jenom mně a nikomu jinému. Jen ty stojí za odpoveď.  Ale že jich takových moc není, viďte? Ono totiž vymyslet něco pro konkrétní osobu a zbavit se frází, to stojí chvilku času a zamyšlení nad člověkem, kterému přání posílám. Tímto způsobem nelze snadno obeslat celý seznam. A kdo má o Vánocích ještě čas přemýšlet o zprávách pro blízké.

 Zajímalo by, kolik poslední typ sms zpráv představoval milionů z těch celkových 70. Velice se obávám, že tady by se počítalo spíš ve statisících.

 Ta různá řetězová vtipná přání nepřeposílám, protože nejvíc je díky nim do smíchu mobilním operátorům.

 Už za pár dní je tu Silvestr a s ním přijde vlna, možná přímo tsunami smsek s víceméně jednotným textem o co nejlepším roku 2008. Zase se bude odesílat všem a vzduchem poletí miliony těch Strašně Milých Správiček.  

 A zase u nich budeme spílat, že na z povinnosti odeslaná přání musíme povinně odpovědět. Zkusme to neudělat. Věřte, že většina lidí se nejen neurazí, ale zřejmě to ani nezaregistruje! Jediný, kdo si vaší neodpovědi všimne, bude mobilní operátor. Bude-li nás takových víc, tak si toho dalšího dne všimnou i novináři...

 Co takhle, kdybychom si letos popřáli jen s těmi, které budeme mít zrovna u sebe. Hezky z očí do očí. Ostatním řekneme něco pěkného už 30.12., nebo až 1.1. odpoledne, případně až v únoru a nebo klidně v červenci.

 Stejně bych to viděl spíš tak, že příští rok 25.12. si opět přečtu o rekordním počtu odeslaných smsek...

Autor: Martin Štros | úterý 25.12.2007 21:22 | karma článku: 22,73 | přečteno: 1444x
  • Další články autora

Martin Štros

Vaječné pokrytectví

15.3.2012 v 19:37 | Karma: 12,36

Martin Štros

Doktorát jako sociální dávka

15.12.2011 v 9:50 | Karma: 22,72

Martin Štros

Učitel s praxí lepší nováčka?

19.3.2011 v 21:21 | Karma: 37,20