Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

radim36

10. 9. 2008 23:44
Kdysi

Připomnělo mně to léta na studiu. Patřil jsem k partě, která v počtu asi 50 - 100 lidí jezdila na chmel pravidelně každý rok. Na chmelu jsem dělal strhávače, což  je to, co dělal autor. Akorát my jsme byli rozděleni po partách, 2 strhávačí a dvě rovnačky  a čekali jsme na poli, až přijede traktor. Půlka jsme byli my zkušení a půlka byli nováčci z nultého ročníku. Dokázali jsme trhat dvakrát rychleji a na valník našlapali dvakrát více než nulťáci, takže zatímco nulťáci seskočili z plného valníku a už na ně čekal další traktorista s valníkem, my jsme 10 minut trhali a hodinu čekali na poli na traktor. Parádní práce,  pokud bylo sucho,  která tehdy trvala jednu směnu, půlku dne a druhá půlka dne byla na juchání v hospodě.  Lokalita Lounsko, Zbrašín a Markvarec či Markvartice, už přesně nevím.

0 0
možnosti
JV

smet

10. 9. 2008 9:37
nejel bych

jako zkušenost možná zajímavý ale pro mě ztráta času a hlavně peněz ... Jediný snad kvůli čemu bych tam, jel jsou holky, ale protože stejně nězaručí "skorování" raději si vemu na 3 týdny brigádu za 150 na hodinu (programování atd...) a pak pojedu na 14 dní někam ven než dřít za hubičku 12h denně abych potom mohl s widlákama lemtat zrzavou vodu 8-o

0 0
možnosti
IK

Al Coholic

10. 9. 2008 8:46
perfektní zážitek

Se slzou v oku jsem zavzpomínal na úderničinu v okolí obcí Pnětluky a Domoušice, za pár korun jsme makali na vlečce a strhávali ručně chmel na vlečku, automatických strahavačů ("solerů") za traktorem bylo málo, nástroje byly na še ruce, často jsme na drátkách zůtali viset i v několika lidech, jak nechtěl povolit :-) a ty večery u rumu a piva, kdy se česačkáři potkali s polaři (námi) a pořádně se vypili, přitom se ráno vstávalo někdy ve 4 hodiny..

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

9. 9. 2008 23:51
Od mých vzpomínek se to liší:

sešněrované podmínky za tuhé normalizace, mizerný guláš vzor 21 (od té doby nesnáším guláš až dodnes), ubytování pod psa - i z hlediska odchovance 4. bytové kategorie, ale i možnost vycházek do dodnes krásné přírody Podlesí...jinak Vás člověče chválím, protože asi tak 95% lidiček živících se psaním do novin neovládá český jazyk jako Vy R^

0 0
možnosti
K

Killingworth

9. 9. 2008 23:22
Sloh, nesloh....

.....prijemne cteni! Karma!R^R^R^

0 0
možnosti
F

FACOUN

9. 9. 2008 21:16
ó, ten sloh

Milý mladý velkoměšťáku, z tebe jednou vyroste prozaik.. Všiml sis, že takhle nepíšou ani novináři?

0 0
možnosti
D

doktor_bota_2

9. 9. 2008 18:35
Nostalgické vzpomínky...

Zažil jsem to několikrát, včetně neskutečně ožralých zaměstnanců. Byla to většinou sranda, dokonce i když z jedoucího traktoru, s kterým jsme se vezli, vypadl jeho řidič (usnul). Tenkrát esenbáky zavolat museli, protože si ten blbec zlomil při pádu obě klíční kosti, ale mnohem víc, než promile alkoholu v jeho krvi je zajímalo, jak jsme si mohli dovolit ho naložit na valník a dojet traktorem (bez papírů) k JZD. Do smrti nezapomenu na soudruha příslušníka, který mi vysvětloval, že jsem (na té liduprázdné polní cestě) způsobil ohrožení pracujících a že půjdu na beton sedět.:-)

0 0
možnosti
RP

radim36

11. 9. 2008 0:11
Re: Nostalgické vzpomínky...

U nás se jednou stalo, že ožralý traktorista žádal po svém závozníkovi studentovi, aby udělal dobře manželce.  Byl to takový typ medvěda, vysoký, široká ramena, snědý, kouřil  a chlastal "první ligu". A všichni tam na vesnici se ho báli, protože byl jinak velký komunista, snad člen lidových milicí nebo měl něco s STB. Kolega se tehdy tuším nějak vymluvil a on, jak vystřízlivěl, na přání zapomněl.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

9. 9. 2008 17:43
Taky jsem jezdil na chmel.

Jenže né dobrovolně a hlavně nebyl jsem placený hodinově, ale za věrtel. Pozaplacení "ubytování", "stravy" a pojištění jsem měl prd:-)       

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy