Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

antizel

14. 1. 2008 10:56
pomáhat jistě, ale v důvodech je zcela mmo

bezdomovcem se člověk nestane , tak že by ho někdo všoupl na ulici a nařídil mu -žebrej.

4lověk někdy holz ztratí motivaci k normálnímu životu - alkohol,rozchod, rodinná tragédie... a alkohol vše otupí,a nejvíce sám je člověk v davu, když navíc vyžebrá nějakou tu kačku ( velmi slušný výdělek) na chlast a cigára, bez starostí a závazků....... docela fajn život.

jen na to musí být člověk dost otrlý

Takže pomáhat ano, ale ne finančně,pomáhat najít znovu motivaci pro "normální život"

0 0
možnosti

NEGATIV

11. 1. 2008 18:40
Tak o tady má panáček cenzuru?

To je tedy BLOG jak ma byt. Zcela relevantni, ale zrejme hodne kriticky prispevek smazan! Tak na takovy BLOG se vam muzu vite co... Hnus! :-© 

0 0
možnosti

Nemesis

9. 1. 2008 12:20
Pozitivní pomoc...

...by měla být ve formě nemocnic, kde se o tyto lidi starají lékaři a psychologové, kde je jídlo, teplo, povinná hygiena a odnaučování alkoholismu a závislosti na drogách. Ti, kteří by chtěli pracovat, mají mít takovou příležitost nabídnutu. A jak to financovat? Třeba koupit méně obrněných vozidel pro českou armádu.

0 0
možnosti

Adam

9. 1. 2008 9:45
Alkoholici

... 

"Protože bezdomovec je parazitem".... jsou to těžcí alkoholici, kteří dokonale rozvrátili svou rodinu a kteří by bez uzardění po prochlastání veškerého majetku a všech peněz propili ii své děti. A zastávat se této věčně žebrající, ožralé, špinavé a smradlavé čeládky může jen blbec, který se topí v penězích a bydlí v lepší čtvrti!!!

0 0
možnosti

Pražák Roman

9. 1. 2008 9:37
Volič Národní strany

Pomáhat by se mělo.Má to smysl.

Důvody pro pád na dno jsou různé.

Už když se narodíme,většinou to máme nalajnované,takže pomáhat ano,ale hlavně těm,kteří stojí o to se znovu zvednoutR^[>-][>-]

0 0
možnosti
G

gars

9. 1. 2008 9:12
Být alkoholik proti své vůli nejde

být parazit proti své vůli nejde rovněž ...

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

9. 1. 2008 8:52
Autorovi

Vaše úvaha se mi velmi líbí.

0 0
možnosti

Petr

9. 1. 2008 8:31
Naprostý souhlas

s autorem. Každý z nás se může ocitnout na ulici. A dostat se z toho může sám pouze velice těžko. Těmto lidem by se mělo pomoci. Jsou to přece naši občané, rozhodně si zaslouží pomoc víc než řada rádoby uprchlíků z cizích zemí, pro které fingujeme jako noclehárna a jídelna na cestě směr Západ. Autorovi bych vzkázal, ať si nic nedělá s řečí těch moudrých, kteří by vše řešili stylem - konečné řešení apod. Všem, kteří mají rady nepomáhat těmto lidem přeji, aby se na té ulici ocitli aspoň na týden a pak bych se jich zeptal, zda trvají na svém původním názoru na bezdomovce.V

0 0
možnosti

Helena

9. 1. 2008 9:58
Re: Naprostý souhlas

mozna souhlas, ale ja nesouhlasim uplne  s tim, ze se kazdy muze octnout na ulici. Bezne ma clovek mnoho pojistek aby se tohle nestalo.

Ma penize stranou, pojisteni zdravotni a nemocenskou.  Ovsem na druhou stranu jsem pro, aby se takovym lidem pomahalo.

0 0
možnosti

Eva

9. 1. 2008 8:18
chvalim Vas prispevek

Vazeny autore, naprosto s Vami souhlasim a velmi me potesilo, ze jsou jeste lide, kteri se na situaci umi podivat komplexneji a bez unahlenych stereotypnich zaveru.

Mily Negative, a jake reseni nabizite Vy? Myslim, ze v techto pripadech kvalita vyhrava nad kvantitou a pocitani moznosti reseni jako bodu neni zrovna na miste. Navic je jasne, ze pribeh bezdomovce, ktery zachranil Ctvrtka je absolutni vyjimkou. Dovedete si predstavit sebe jak se ze dne na den stanete "medialni hvezdou"? Jaky dopad musi mit tato situace na cloveka zijiciho jako bezdomovec?

0 0
možnosti

Negativ

9. 1. 2008 9:15
Re: chvalim Vas prispevek

Mila Evičko.

Ano, ja nemam reseni a proto taky nepisu clanky plne prazdnych frazi a zcestnych srovnani. O jake kvalite vyhravajici na kvantitou prosim hovorite? Vam pripada clanek kvalitni? Ale no tak. :-)

A proc je vam jasne, ze pribeh bezdomovce od Čtvrtka je "absolutni vyjimkou"? Mne to tak jasne nepripada. Spis "absolutne typicke". A nebylo to vybec tim, ze z nej udelali medialni hvezdu ( tuto smyslenku opet vytvorila jen a jen media aby bylo o cem informovat ), nybrz snaha jej uvazat na jedno misto, dodrzovat prisny rad v azylovem dome a k tomu jeste, PROBOHA!!! pracovat! To pak radeji vyskocil z okna... 8-o

0 0
možnosti
JK

babacek

9. 1. 2008 7:57
Bezdomovec není tulák ...

Bezvadný popis skutečnosti každého dne. R^

Manipulace s lidmi by potom mohlo být vnímáno i léčba drogově závislých a tak jak popsal autor aby tento jev se minimalizoval je nutné pokusit se je začlenit do společnosti tak jako např. alkoholika.

Zakladatel protialkoholní léčby Mudr. Skála,řekl: I jeden jediný vyléčený ze sta je úspěch !

A já se domnívám, že to platí i v případě bezdomovců, že i jeden vrácený do normálního života ze sta je úspěch. Aby se to však podařilo je nutné první aby někteří pochopili, že tento problém se týká i jich a není to jen problém okrajový.

0 0
možnosti