Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Číně roste gigantická bublina, která brzy (možná do jednoho roku) dojde do bodu zlomu, tj. už nebudou noví gambleři, kteří by nakupovali akcie a tím zvyšovali jejich ceny a celý burzovní index. Evropská unie: Eurozóna je zadlužená až po uši. Obrovské problémy mají Řecko a Španělsko (dluhy, nezaměstnanost kolem 25%, mladých kolem 50%). Dluh Španělska vzrostl ještě rychleji než ten americký: od roku 2008 z nějakých tuším 40% HDP na 86%, což je víc než zdvojnásobení! Velká Británie je taky velmi zadlužená. Už někdy tuším v roce 2012 britská centrální banka vyrobila vlastní nemovitostní bublinu, která přetrvává až doteď. Nemovitostní bubliny jsou na mnoha místech (podle Šichtařové ještě třeba Rakousko, Benelux, Austrálie, Izrael, samotné USA), a co neuvedla, a je všeobecně známé, jsou Spojené Arabské Emiráty.

Bude krátké období protestů a nepokojů. Zfanatizované davy budou zapalovat banky a bít a lynčovat podnikatele a imigranty. V Číně policie a armáda bude střílet do demonstrantů a po celé zemi jich může zabít tisíce. V Západní Evropě bude téci krev mezi imigranty a starousedlíky. Pak v průběhu dnů až týdnů budou desítky procent lidí propuštěny z práce, lidi nebudou mít co jíst, bude kolabovat zdravotnictví, budou vyhlašovány mimořádné stavy (u nás asi poprvé od roku 1968?). Politici samozřejmě budou chtít řešit situaci a v hysterii a emocionálním vzepětí zlikvidují i ty poslední zbytky svobody, které máme včetně zbytků svobody slova.

1 0
možnosti
Foto

Píšete správně, moc správně. Jenže z dosavadních ohlasů vidno, skoro zbytečně. Někdo řeší ptákoviny, někdo zase ptákoviny tvrdí. Myšlenky opět ani miligram.

Historie je velkou školou a knihou poznání. Národy nemění své jednání a přesvědčení ze dne na den a proto se z minulosti dá s jistou mírou přesnosti odvodit i budoucnost.  

Současná invaze islámu do demokracie je jednoznačným trojským koněm. A protože státy s islámským obyvatelstvem si nejsou schopné s radikály poradit, může nastat zřejmě jen jedna ze dvou situací:

1/ "Dobroserové" (nemohu si vzpomenout, který z blogerů to používá a vymyslel, ale moc se mi to líbí) buď pochopí své zhoubné požínání a nejen zastaví příliv emigrantů, ale vypořádají se i se stávajícími fundamentalisty; rozumně uvažujícímu je zřejmé, že toho se asi nedočkáme

2/ Politici (ač většinou dobroserové jiného druhu) se domluví a bez ohledu na politické názory se spojí a vypořádají se s radikály velmi radikálně; reálnost této varianty také nevidím moc růžově, ale něco v tomto smyslu je asi jediné funkční. Protože nastavíte-li radikálovi druhou tvář, s radostí vás praští i do ní.

2 0
možnosti
TJ

3) Vykašleme se na ty i ony, a pokusíme se je vypráskat zpět. Nejdřív lokálně v místech, kde jich ještě nebude tolik, a protože násilí plodí násilí a líbit si to nenechají, tak posléze všude. Nejdřív konvenčně, a poté čímkoliv efektivním. Hezké to nebude, a je otázka kdo všechno do toho zvenčí zasáhne a jak, ale dřív nebo později bude Evropa opět "bílá", nebo zcela zničená a takřka neobyvatelná (možná obojí). Čistě proto, že europoidní rasa byla vždy ten nejvynalézavější a nejpragmatičtější parchant na písečku.

Domnívám se, že to bude horší než WWII i se všemi zvěrstvy, o kterých víme a neskutečně mě serou všichni ti, kteří ve své naivní hlouposti toto svým konáním přibližují a stvrzují.

0 0
možnosti
AS

A72d64a18m 66S15t60a40v68a

25. 6. 2015 11:06

"....Potápění lodí s imigranty, ...": Takové nesmysly svědčí o tom, že naše kultura očividně prohrává. Jedná se totiž o lodě, které plaví imigranty, ale o vyložené!

2 0
možnosti
KA

K27a58r18e42l 29A27d75a70m

25. 6. 2015 10:07

Příprava genocidy , tak se dá klasifikovat jednání politických špiček.

3 0
možnosti
SB

Ti pseudoihumanistí, kteří se nad vašimi argumenty válejí smíchy, by si měli uvědomit, že jsou s námi na stejné lodi. Nyní oni bubnují ve prospěch přistěhovalců, zatímco Vy nebo já bubnujeme proti nim. Ale až to tady ti přistěhovalci ovládnou, tak ti potom nebudou mezi námi rozlišovat, že pan Polický byl včera na jejich straně, zatímco pan Beneš byl proti nim. Budeme pro ně oba stejní nevěřící psi nehodní existence. Takoví lidé, jako je pan Polický, nepodporují jenom mé zítřejší katy, ale i své vlastní.

9 0
možnosti
MK

Válka kultur nás nečeká, my jsme ten boj již dávno vzdaliRv

11 0
možnosti
Foto

Vy jste to vzdal, za nás ostatní nemluvte.

Modlící kobereček už máte?

1 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik