Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

josephko

29. 8. 2012 11:48
Skúste odpovedať na tieto otázky, pán Štromf

Videli ste niekdy elektrinu? Asi nie, a ak si to myslíte, tak ste videli len jej účinky, resp. prítomnosť či neprítomnosť. Ale prečo potom za ňu platíte, keď ste ju nikdy nevideli? Videli ste niekedy kyslík? Mohli ste vidieť chvenie vzduchu, mohli ste vidieť veci a nečistoty poletujúce vo vzduchu, mohli ste vidieť plameň, keď kyslík horí alebo ste mohli cítiť vietor v tvári, ale kyslík ako taký ste určite nevideli. Pochybujete snáď, že kyslík existuje?

Pán Štromf, videli ste niekedy lásku? Mohli ste vidieť prejavy lásky, ale lásku ako takú ste určite nevideli, A ak áno, rád by som vedel, akú má farbu, veľkosť, tvar, hustotu atď.

Rovnako nezmyselné sú aj Vaše otázky, či kňaz niekedy videl Boha. Boha možno cítiť, možno vidieť jeho skutky a účinky, ako pôsobí na ľudí. Ale to je tak asi všetko.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

28. 8. 2012 7:47
Šéfem kněze apoštolské církve

nejspíš není Bůh, nýbrž biskup. A není na výplatní pásce Boha, ale platí ho stát. Abyste to pochopil, tak třeba šéfem lékaře v nemocnici nejsou pacienti, ale ředitel nemocnice a stejně tak lékaře neplatí pacient, ale stát nebo pojišťovna. 

-

Bůh není vůbec zapotřebí, stejně jako nemocnice nepotřebuje pacienty, jak je pěkně ukázáno v seriálu Jistě pane ministře. Církev se stará o věřící a dokud jsou věřící, má církev smysl. Pokud máte problém s existencí církví, stačí přesvědčit miliardu křesťanů, že Bůh není, a církve pak zaniknou samy. 

-

Pokud ovšem celá tato věc byla sepsána kvůli restitucím, pak jste to vzal za špatný konec. Co bylo ukradeno, má být vráceno - to je základní princip spravedlnosti. Jestli ten, komu je majetek vracen, tento majetek nepotřebuje, nechť si rozhodne sám.

2 0
možnosti
W

wildchild

27. 8. 2012 19:27
Při vší úctě...

... ten článek je fór, že? ;-D

Také bych si asi ťukal na čelo, kdyby se mně někdo ptal na tyto otázky takovým suverénním stylem...

2 0
možnosti
ZK

kokarda

27. 8. 2012 18:46
Odpověď na otázku

Ťukám si na čelo, protože hledáte objevené, a proto odpovídám slovy Písma.

"Boha nikdo nikdy neviděl, jednorozený Syn, který je v náruči Otcově, nám o něm řekl." Jan 1,18

Filip mu /Ježíši/ řekl: "Pane, ukaž nám Otce, a víc nepotřebujeme!" Ježíš mu odpověděl:"Tak dlouho jsem mezi vámi, Filipe, a ty mě neznáš? Kdo vidí mne, vidí Otce. Jak tedy můžeš říkat: Ukaž nám Otce? Jan 14, 8-9

Mám ještě pokračovat? Snad tak měl Vám odpovědět na dotaz po Bohu onen kněz..

3 0
možnosti
MM

venenum

27. 8. 2012 21:40
Re: Odpověď na otázku

tož ťukejte, ťukejte... jsou ale i lepší formy zábavy

0 0
možnosti
JP

Jadap

27. 8. 2012 18:29
Autor tu interpretuje biblický citát

"blahoslavení chudí duchem" tak, jak to zřejmě většina lidí chápe, ale zcela nesmyslně, a sice, že blahoslaveni mají být blbci. Označení chudí duchem na rozdíl od této interpretace má být pro ty, kteří jsou hladoví po poznání, čili otevření a nikoliv blbí. Blbé jsou ty otázky v článku, o nichž si zřejmě autor myslí, že jsou vtipné. Zkrátka deficit ve vědění a dosti nesmyslné vystavování onoho na odiv.

4 0
možnosti
MK

Petrolin3

27. 8. 2012 18:11
Bůh má kliku,že není na zemi.

Tady by ho asi zabásli.On vše ví,vše vidí.Předem má cunt,že se něco špatného chystá.Jeho poviností je včas zasáhnout nebo informovat Kubicu či Lessiho,aby  zasáhli oni.Dělá mrtvého brouka a nekoná.Našinec by byl popotahován.No co se dá dělat má asi protekci,co je povoleno Bohovi není povoleno Jobovi.Nebo Bůh asi není občan?Čert ví.

2 0
možnosti
JM

jamijam

27. 8. 2012 16:53
Dnešní diskuze je velice objevná. Tak třeba:

"Definice křesťanského Boha říká, že " (iacobau v 15:31)

Už tedy víme, kde se vzal Bůh. Kdosi si ho zkrátka nadefinoval. Ovšem co na to ten židovský? Myslel jsem podle desatera, že je jen jeden8-o

"Pak by se i posledni hlupacek dozvedel, ze pred cca 200 lety jisty Immanuel Kant dospel k poznani, ze jsou otazky na ktere se lidstvu nikdy nepodari nalezt odpovedi." (virtuos v 15:52)

Tak přes to nejede vlak. Ještěže se už v té době vědělo, že země není placatá. Filozofové otázky kladou odpovídá na ně věda. Ta třeba vymyslí internet. (co na to Kant?)

Jen tak dál, pánové R^

0 0
možnosti
JS

Jana S.

27. 8. 2012 17:04
Re: Dnešní diskuze je velice objevná. Tak třeba:

Již jeden filozof ve starověku prohlásil. Člověk neobjevuje nic. Pouze moudří lidé nachází zákonitosti, které by existovali i bez něj

2 0
možnosti
JS

Jana S.

27. 8. 2012 16:46
Chudák kněz Apoštolské církve

Ten si asi klepal spíše na čelo při otázce na Mistra Jana Husa:-)

0 0
možnosti
MM

venenum

27. 8. 2012 21:34
Re: Chudák kněz Apoštolské církve

možná už má na čele hluboké jamky od neustálého poklepávání.... BTW nemáte je náhodou též ?

0 0
možnosti
PH

petrph

27. 8. 2012 16:30
ani Vám ho popsat nemohl

Protože v Desateru je tak přímo psáno "Nezobrazíš si Boha zpodobením ničeho.."

:-)

1 0
možnosti
MM

venenum

27. 8. 2012 21:34
Re: ani Vám ho popsat nemohl

to je ovšem geniální tah

0 0
možnosti
JV

Žadatel

27. 8. 2012 16:28
Já mám nejraději věci,

které jsou vidět a jsou hmotné. A tak věřím, že existují, i když je zrovna nevidím. Ale Bůh hmotný není a nikdo ho neviděl.

1 0
možnosti