Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

No, noviny tam, kdysi se mnou jezdil autobusem podle mne tenkrat stary pan. Jen usedl roztahl SZ tak, ze se ani ulickou mezi sedadly nedalo projit. Cinil tak pravidelne kazde rano v 7:15. Kdyz jsem ho jednou pozadal aby tu stranku jeste neobracel protoze jsem jeste nedocetl, tvaril se divne. Kazdy jsme holt jiny.

0 0
možnosti
Foto

Noviny sem, noviny tam, mě zaujala odpověď, případně odpovědi toho mladíka. Slušně se dá totiž odpovědět i v případě, že mi je zájem či dotaz jiného člověka nepříjemný, nestojím o něj. A z toho je mi smutno. Jeho odpovědi totiž nebyly ani vtipné, což by je trošku omlouvalo. Jenže mladíkova nevychovanost se útočně vystupňovala, protože dotazy typu, jestli umíte číst, a že tam jsou i obrázky, případně vyjádření, že do toho je Vám kulový, ty už spadají do začátku slovní agrese. A to vše byla reakce na slušný dotaz. Hmmm. Asi v těch novinách nebyl sloupeček etikety od pana Špačka :-).

2 0
možnosti
Foto

Doba dle etikety je dnes poněkud passé. Pustíte-li si TV, jakékoli dílo je až ,,vzorem" pro chování lidí současnosti. Ovšem, chtít začít komunikovat s kýmkoli cizím, i to chce ,,své";-)

0 0
možnosti
Foto

R^;-) Byly sice doby, a to bez ohledu na režim, či systém,kdy si mnozí, a nejen v MHD, četli noviny, ba byli i tací, ač se tomu dnes skoro nedá věřit, co si četli i knížky.Ovšem pokrok je pokrok, a ten dnes leckoho nejen dohnal, ale až i předehnal. A v lecčem. A tak jsou mnohá auta dnes chytřejší, než jejich řidiči. To všem platí takřka ve všem, nejen u těch aut;-)

1 0
možnosti
MS

Knížky se dají v MHD číst (a čtou), i když vypadají poněkud jinak. :-)

1 0
možnosti
KT

Hlavně, aby ty noviny nebyly nějaký mainstream!

1 0
možnosti
RK

Přesto, že se mé abrahámoviny kvapem blíží a skráně mám prokvetlé šedivým vlasem, trpím patrně jistou zachovalostí. Přibližně před měsícem jsem vybíral v Tescu mezi více a méně nahnilými banány, a protože mi celý proces patrně trval příliš dlouho, přišel ke mně jakýsi pán z obsluhy, dle řeči Slovák, a zeptal se mě: Tak jaké Ti mám vybrat, když se nemůžeš rozhodnout... Pánovi bylo odhadem o deset let více než mě, ale zřejmě se domníval, že by mohl být mým otcem nebo rovnou dědem... Možná za to mohlo tamní osvětlení.

Nechtěl jsem být rušen, měl jsem za sebou náročný den, nechtěl jsem dalšímu člověku specifikovat své požadavky na banány a proto jsem odpověděl prostě, ale odměřeně: Vyberu si sám. Domnívám s totiž, že k nákupu banánů asistenci nepotřebuji a nevím, proč by ke mně měl být cizí člověk familiární a proč by mi měl tykat. Mé odmítnutí pána lehce či více urazilo a šel si po svých.

Myslím si, že s věkem člověk ztrácí soudnost a odhad a bylo by lépe, kdyby se některých komentářů nedopouštěl. Stejně tak nemá smysl pokoušet se jakkoliv zapadnout mezi mladé, nabízet jim své služby, své postřehy a zkušenosti. Mají svůj názor, svůj slovník a své myšlenkové pochody, které se zkrátka liší. Autority si vybírají sami a na základě svého uvážení. Řekl bych, že jsme nebyli jiní. Jen pohled na své dřívější já těžko snášíme.

0 0
možnosti
RK

...odhadem o deset let více než mně...

0 0
možnosti

Dostal jste Metro?;-D

1 0
možnosti

;-DZdravím, pane kolego, a byly to Lidovky. Tři dny staré.

1 0
možnosti