Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HC

Nemá to pointu a nenabízíte ani žádné řešení. Působí to jako slohová práce na téma " Složitá zákoutí novinářské práce ".

2 0
možnosti
RG

R32e41n89é 40G42u23r56a29l

24. 12. 2021 7:43

...a pak se zjevují servilci jako jakýsi Xaver Veselý, Zavoral či Obzinová...

A pak jsem se (včera) podíval na rozhovor mezi epidemiologem Beranem a internistou Kubkem, který moderoval Xaver, a smutně konstatuji - jen víc takových "servilců" mezi ty "neservilní profesionály" v ČT.

12 2
možnosti

Xaver je servilni k tem, kterym on osobne fandi.

3 1
možnosti
PD

Je úplně jedno co si třeba o paní Obzinové myslíte.

Důležité je že ředitele si jmenuje Rada (ta je sestavena parlamentem), ředitel si vybírá vedoucí, a ti zase své podřízené (to je taky s proklamovanými úsporami kámen úrazu, že).

Výše popsané je zákonem definovaný postup, přičemž za "nezávislost vysílání" má vuči parlamentu (tedy zástupcům občanů) odpovědnost Rada.

"Spacákové revoluce" tak lze s přehledem označit jako protidemokratické prosazování názoru menšiny proti zájmům většiny (to je ta cesta od parlamentu).

10 2
možnosti

Vzhledem ke způsobu sestavování Rady nezávislost neexistuje. Kdyby se Rada třeba losovala z daňových poplatníků či lidí co televizi a rozhlas platí, bylo by to něco jiného

4 1
možnosti
PN

CRo a CT zprivatizovat. Uz davno se nejedna o nejake vyvazene zpravodajstvi, naposledy se to ukazalo v poradu Mate slovo. No a kdyz se pravde a lasce nekdo nelibi, tak se pouziji spacaky.

19 8
možnosti
LD

Zavoral s Xaverem mi nijak zvlášť nevadí, takže souhlasím jsou potřeba. Obzinova mi byla vždycky nesympaticka, ale poté co na Nove zmlatila Kašparovou, tak ji nemohu ani cítit. Lidi, které neměla v oblibě prý sekyrovala a nedalo se s ní pro její povysenost vyjít. Nechtěla bych ji ani za kolegyni natož za šéfku.

5 1
možnosti
JR

J46a70n 86R67á92ž

22. 12. 2021 18:08

Jitka Obzinová byla popravena. Osobně si myslím, že Obzinovou jmenovat ředitelkou zpravodajství veřejnoprávního media, nebyl dobrý tah a tak mne její současná "poprava nijak nevzrušuje. Ovšem, kdybych vlastnil nějakou TV nebo rozhlas, tak bych ji místo ředitelky hned nabídnul.

Slova Obzinové, která zazněla ve "slavné" nahrávce s porady na Primě: „Jsme tady všichni zaměstnaní, máme zaměstnavatele, který má nějaký postoj. Jestliže ho akceptuji já, akceptuje ho vedoucí vydání, tak vy prostě poslechnete příkazů vedoucího vydání. Pokud to tak není, tak vlastně neakceptujete fakt, že jste tady zaměstnaní, a pak nemá cenu, abyste tady byli zaměstnaní,“ přesně vyjadřují vztah zaměstnance a vlastníka televize (rozhlasu, novin) , který své zaměstnance platí. Být ke svému zaměstnavateli loajální, je jedno z nejdůležitějších pravidel, kterým by se měl při své práci každý zaměstnanec řídit. A je jedno, jestli se jedná o TV, noviny nebo výrobní závod.

22 6
možnosti
MB

M19i76l94a11n 80B38í49l95e73k

22. 12. 2021 18:31

Rozdíl tu je. I majitel soukromé TV stanice by měl dodržovat zákon, licenční podmínky...A ty nedovolují libovůli ve zpravodajství, tedy aby chlebodárce nařizoval, co se má vysílat.

9 3
možnosti
PC

Výborné! Naprosto pravdivě popsáno!R^

2 2
možnosti

Ekonomie. Účelem podníkání je obvykle maximalizace dlouhodobého zisku. Média jsou o podnikání, tudíž musí maximalizovat svůj dlouhodobý zisk. Všechny jejich kroky by měly směřovat k tomuto cíli. Tudíž se nelze divit, že to vypadá jak to vypadá. V současné době internetu nemají mnoho možností a nik, kam se uchýlit, pokud by chtěli dělat skutečně kvalitní novinařinu.

Co se veřejnoprávních médií týče, ta mají jiné prokletí. Obsadí je ti "správní" lidé, kteří nad sebou mají minimum kontroly. A dopadnou jako skoro každý státem spravovaný podnik.

Řešení? Neznám

6 1
možnosti
ZD

Autor to ale vysvětluje jinak. Nevím, on - insider novinář - to vysvětluje, jak je to doopravdy, nebo zkouší jestli čtenáři uvěří jeho verzi a přestanou odsuzovat novináře jako takové a zaměří se na lidi od novin ! Při čtení co všechno ti "lidé od novin" jsem maně vzpomněl na politruky.

1 0
možnosti

Milý pane Kotyku, novinářům by se důvěřovat mělo. Je to ale věc inteligence, vzdělanosti a nikoliv prvotního pocitu poraženectví. Tím chci říct, že právě novináři, alespoň ti soudní, pomohli mnoha lidem v nesnázích tím, že takříkajíc koukli pod prsty těm, kteří zlo páchají. Viz např. pořad Černé ovce na ČT. Zcela neúplatná a neovlivnitelná parta žurnalistů, kteří mnohdy riskují i fyzické napadení. Jen se o tom nezmiňují, není to hon za senzací a bulvárního pojetí rádoby investigace komerčních televizí. [>-]

16 0
možnosti
VB

A co Moravec, Železný, Kroupa,... To jsou hrdinové moderní doby?

7 5
možnosti
LB

Ano, to jsou hrdinové moderní doby. Měnil byste s nimi? Tedy pokud byste takovou práci vůbec zvládl...

7 2
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik