Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z vlády a ostatních vrcholných orgánů a činitelů si můžeme dělat srandu..... konec konců to je tak všechno, co můžeme. Oni si stejně udělají vše podle svého a plebs je nezajímá. Navíc vědí, že jej oblbnou a on je, přes obrovské množství nesplněných slibů a lží, zase zvolí.

Já jim nevěřím ani slovo a majetek mám v hybridní amorfní podobě a ještě na cizí jméno a tudíž se korunavirusu nemusím bát. R^

0 0
možnosti
MS

Hezký článek. Ano a přesně totéž jsem popsal ve svém článku v pátek.

Místo toho aby ministr a primátor pochválili paní z Prahy 6, tak radši kritizovali laboratoř, že neměla certifikát a doktora chtěli vyšetřovat, že obešel postupy. Ty postupy, které jsou v textu vašeho článku a které neměli ani ujasněné hygienici v jednotlivých krajích. Proto kromě praktického doktora šli do práce ještě učitelky 8. základní školy ve Frýdku - Místku. Kvůli absurdním polopostupům, protože ministr Vojtěch, kvůli předvádění před kamerami, neměl čas je udělat pořádně. Proto ani do předvčerejší tiskovky neexistovala ohlašovací povinnost navrátilců z Itálie, neexistovalo nařízení jestli má být člověk doma, nebo jít do práce a to prosím celý týden od začátku března, kdy už v Itálii hlásili 2000 nakažených a počet každý den nekontrolovaně rostl. Nebýt paní z Prahy 6, tak by ani nevystoupil náměstek Prymula, který nařídil testovat všechny - i z nerizikových oblastí a všichni pověření by se mylně domnívali, že uzavřené oblasti jsou bezpečné.

0 0
možnosti
KM

Chápu, že jste dopadl jak jste nakonec dopadl a na účtu nemáte ani vindru, když jste podlehl prvotní panice a ihned v prvních dnech po vyhlášení jste vahou trvanlivého zboží, konzerv, těstovin, balení mouky, soli, včetně hygienických a čistících prostředků poškodil nákupní vozíky u nákupních center, jejichž kovové konstrukce nevydržely váhový nápor nakoupeného zboží. A podobně následky Vaší paniky nevydržel váš účet.

Ale nezoufejte alespoň máte zásoby a možná jste i přispěl k ochraně přírody, když moli, rybenky a jiný drobný hmyz ve vaší spíži díky Vám určitě spolu s Vámi přežijí tuto zdravotní krizi.

0 0
možnosti
Foto

Asi nejsem dost bystrá, ale nerozumím vám. Co chcete? Aby se akce rušily (biatlon) nebo nerušily (Matějská). Aby ti, kdo mají povinnou karanténu po návratu z itálie měli jinou časovou hranici? A jakou?

Ano, stát má svoje role a v téhle chvíli není moc jasné jak je plní. Asi nikomu, protože to začne být patrné, až se ty potvory viry pořádně rozletí. A ony se rozletí - nečtou totiž vyhlášky, metodiky a nařízení a letáčky na hranicích jsou jim naprosto šumák. A nás je prostě hodně a neustále se pohybujeme. Myslíme si, že musíme...

Tak to možná chce nakoupit si místo mouky (pořád nechápu, k čemu by mi byla právě mouka) pažitku, rajčata, jabkla a vitamín C. Nenapomáhat panice řešením toho, co měl kdo jiný udělat jinak, ale na chvilku se z globálního světa vrátit do svého bytu, domu, ulice. Pustit si film, přečíst knížku, přinést rohlíky nejen sobě, ale i sousedovi v karanténě. Ideálně zapnout zprávy jen jednou za den... a opatrovat ty, kteří jsou z rizikových skupin. Lidi nemocné, lidi v letech.

Přečtěte si v Reflexu povedený rozhovor a profesorem Pirkem. Tak nějak pěkně to (společně s hygieniky) popsal.

1 0
možnosti
Foto

Přitom nedávno tady na Liberecku řádila infekční žloutenka, v jisté oblasti (s nepřizpůsobivými) nějaká střevní infekce (salmonela či úplavice) atd. A - NIC.

Přežili jsme nemoc šílených krav, ptačí chřipku, prasečí chřipku a kdoví co jiného.

Vše zvládneme, jen s blbostí si nevíme rady.

1 0
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik