Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J23a11n 11R12á62ž

25. 5. 2016 14:20

Nedá se generalizovat.

V kamarádově strojírenské firmě dělají absolventi práce, které zvládnou cvičené opice," neb se stejně na nic jiného nehodí" (citát jejich mistra) v "sériovce" a ve specializovaných provozech (nástrojárna, vývoj, opravy a renovace obráběcích strojů) si kamarád hýčká fachmany mezi 45-63 let, a jen se hrozí doby, kdy mu budou odcházet do důchodu.

Jedná brněnská firma stále shání nástrojáře, obráběče do kusové výrobky a věřím, že by ráda vzala každého, kdo prokáže, že umí kvalifikovaně samostatně zvládnout práci podle výkresu. Jenže ti na pracovním trhu chybí.

1 0
možnosti
DR

Tenhle důvod jsem v obměnách četl mnohokrát. Víte něco jiného jsou starší zaměstnanci, pracující u firmy dlouhá léta a něco jiného přijmout nového padesátníka, neřkuli dokonce šedesátníka.

0 0
možnosti
MC

Ani dědci ani junioři to nemají a ani nebudou mít jednoduché, pokud budeme volit doleva. Vlevo vítězí, vždy ti neschopní, kteří budují rovnost korupcí na všech stupních řízení. Posléze vznikají mafie a totality a žebříčkové hodnoty chřadnou. Potom zase budeme čekat na další revoluce, abychom si opět na určitou dobu ukázali osobnosti. Smutné, ale pravdivé. Co Vy na to?

1 0
možnosti
PJ

nebo: je mi 48, byl jsem na pohovoru, plácli jsme si, nechal jsem tam majiteli nacionále, aby jeho účetní mohla připravit smlouvu a jiný lejstra... za tejden mi volá a moc se omlouvá, že to ruší, že dostal od státu nabídku na dotaci ročního platu, když zaměstná absolventa - takže překousne i to, že to bude mladý, nic neumějící ucho, nejspíš bez zájmu pracovat, když za to nebude mít celej rok na něj žádný výdaje...

2 0
možnosti
MC

Nesmíte to vidět tak jednostranně. Tak, jak funguje či nefunguje ta či ona oblast našeho státu a firemní kultura, tak tomu je i v náborovém řízení. Pokud se nezmění výchova v raném stádiu dětství, dále ve školství, tak nebude spokojena ani mladá ani starší generace, neboť přirozený průnik generací je chybně atakován životním cyklem, což vede bohužel ke krizím ve všech oblastech naší společnosti.

Podstata problému spočívá v levicovosti naší společnosti. Ta je založena na lidské neschopnosti a dotacích, které jsou vlastně nařízeným parazitováním a vytěsňováním schopností druhých. Od té nemůžete očekávat žádnou spravedlnost, natož generační rovnost.

0 0
možnosti
OP

Na určité části pracovního trhu to takto funguje už přes 20 let, není to žádné novum. Ale na pracovištích, na kterých je nezbytný výkon, nikoliv sebeprezentace, se uplatní zaplaťpánbu schopní. A časem ti mladí dravci zestárnou a bude zajímavé, zda si své pozice udrží, nebo zda i oni budou vytlačeni :-)

1 0
možnosti
VZ

Jo, omezenost řady českých manažerů je taková, že kdyby to nadnášelo, tak mohou vozit náklady na ISS místo nákladních raket. Většina z nich "vystudovala" nějakou tu soukromou tiskárnu na tituly a podle toho jejich vypadá jejich inteligence vypadá. Obávám se, že dříve či později do toho bude muset stát velice tvrdě sáhnout. Bude to sice zásah do podnikání, ale jinak se to nejspíš nezlomí.

4 0
možnosti
Foto

Práci jako "dědek" dostanete, pokud máte co nabídnout a trochu štěstí k tomu.

0 3
možnosti
MV

Kamarád - Ing., MBA - dosavadní práce - puncovní úřad, odpadové hospodářství, plyny, 50 let - zatím mu to štěstí už 7 měsíců chybí ...:-(

0 1
možnosti
  • Počet článků 301
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1412x
Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Seznam rubrik