Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Je to otázka výchovy, někteří rodiče jsou na své agresivní děti ještě pyšní.

A ta krádež, to je ubohost nejvyššího kalibru, rodiče zloděje přece vědí, že jejich dítě Lego nevyhrálo, to jim to není hloupé?8-oRv

4 0
možnosti
TH

A to se tu furt kritizuje jista skupina lidi....

0 2
možnosti
Foto

Dobrý den paní Strejčková,

Váš příběh mě velmi zaujal a mám k Vám prosbu.

Jsem lektorem kurzů, ve kterých spolu s rodiči objevujeme způsoby, jak vést výchovu dětí s úctou a v dobrém (http://www.zdenekoklestek.cz). Váš příběh je skvělou případovou studií na téma "nechtěné dopady soutěže", a tak Vás chci jako autorku příběhu požádat, zda bych ho směl v kurzech užívat jako názorný příklad.

S díky

Zdeněk Okleštěk

A protože diskuse není apriori o vyřizování osobních vzkazů, taky pár řádek mé reakce. Celý příběh je obrazem toho, co způsobuje současná  inflace soutěžení. Směrem k dětem nadužíváme soutěž oporavdu mimořádně. Netušíme přitom, jaké další Armstrongy (soutěživý cyklista, který pro svá vítězství udělal nejspíš "úplně všechno")  si tak vychováváme. Myslím si, že kdyby se na mikulášském setkání žádné soutěžení nekonalo, ale děti by si sem přišly (bez příslibu odměn a vyhlašování nejlepších) něco namalovat, uhňácat z hlíny nebo těsta, případně se podívat na nějaké vánoční "kouzlení" Barbor, Ambrožů, Lucií,.... odcházeli byste domů s úplně jiným pocitem, než když jste pobyli v "jámy lvové". Ani rodiče by neměli důvod cpát děti na jeviště, aby si "urvaly" svou "cenu". Mohli by si v klidu dát kafíčko, popovídat si se sousedy, potěšit se tím jak si to děti prožívají a je velmi pravděpodobné, že by to byly ony "Šťastné a veselé", které si všichni sobě i navzájem přejeme,  a které se pokoušíme dohnat někde v obchodech. Nijak tím neobhajuji toho zlodějíčka. Chci jen ukázat, co se stane, když se věci chybně nastaví. Tedy hezké svátky a budu se těšit na Vaši reakci. :O>)

5 0
možnosti
TH

Dik i kdyz jsem pouze ctenarem.  Myslim, ze ta cela koncepce byla jaksi mimo.  Napadlo me to i pro cteni, zda se, ze to lidi neumi jinak.

0 2
možnosti
JM

Autorko? Vy znáte Mistra Kroupu? Jestli ne, tak se na něj obraťte, vytvoříte spolu pekelný duet.

4 4
možnosti
JR

J45a97r84a 58R49a16n50k

22. 12. 2012 5:20

:-(Dost sokujici pro mne je, ze jste vubec mela myslenku zavrit okna dvere a prohlednout tasky

4 3
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 652x
Oči dokořán. Cestování. Úsměv, který se v Česku moc nenosí.