Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jack095

21. 1. 2010 13:05
Je to hrůza.

Čím dál víc jsem hrdý na to, že jsem hlasoval "PROTI" vstupu ČR do EU. Sice mi to není nic paltný, snad jen trochu uspokojení ve stylu - já jsem to říkal

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

6. 10. 2009 11:00
No já nevím!

S tím Vodičkou na hradě bych byl opatrný! Mimochodem, západní Evropa je naše civilizace. Rusko má proti nám 500 let civilizační skluz, samozřejmě myslím duchovní. Zřejmě bude lepší v Bruselu bojovat za jiné uspořádání EU, než v Karlových Varech za ochranu před ruskou, podnikatelskou kulturou!

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

6. 10. 2009 9:51
Chybí

ještě něco o české cestě, nebo o českém národním socialismu. Nebyl tady někdy nějaký pan Klofáč a jeho dědic Beneš. Ten také doufal že se Stalin bude chovat jako demokrat. Ruská medvědí pracka je pouze zaprášená mokou.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

6. 10. 2009 6:35
Jenom bych rád věděl

proč tedy Rusko má vypracován státní plán podpory ovládnutí české energetiky a nákupu politických činitelů? RF ovládá podstatnou část veřejného mínění a má vyčleněny státní prostředky k ekonomickénu ovládnutí ČR, což se již děje - plyn , jaderná energetika, ropa..a nakupuje české podniky a následně se podílí na řízení státu.

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 10. 2009 6:56
Re: Jenom bych rád věděl

Rusko postupuje naprosto přesně podle přání našich pravicových politiků. Lobing je podle nich zcela legální praktikou. Proč harašit zbraněmi, když si odbytiště pro své suroviny můžou koupit výrazn levněji - koupí si lidi, kteří o tom rozhodují ( včetně politiků ).!!;-D

0 0
možnosti
FV

fouly

6. 10. 2009 6:32
Tak

poraď cestu, alternativu, mudrc ! Naznač alespoň světovou stranu !

 A nebo bude tato bezvýznamná a chudá zemička,materiálně i někdy

duchem odolávat pohromám statečně sama !?

0 0
možnosti
J

jirkaknop

6. 10. 2009 6:40
Re: Tak

V podstatě jde o Jiráskovské - Proti všem. Není žádná alternativa. Je to strašení, protože se nelíbí LS, tak se popíše subjektivně, jaké hrůzy nás čekají. Jenomže většina této společnosti si přeje, aby bylo o lidi postaráno, aby existoval sociální stát. A ten LS zaručuje.   

0 0
možnosti
TK

osvetitel

6. 10. 2009 3:42
Hmm ja bych byt Cechama neveril slepe nikomu

a evrope at uz te vychodni nebo zapadni uz vubec ne ! Ale jelikoz CR neni a ani nemuze byt v dohledne dobe ekonomicky sobestacna ,a politicky uz vubec ne , protoze neutralita u CR neprichazi v uvahu, tak zalezi natom zda chteji Cesi zustat orientovani na tu nemeckou ekonomii nebo natu ruskou, se vsemi nasledky ktere z toho vyplivaji , a nebo zda chteji vice zelizek v ohni , jako je momentalne krizi zasazena USA ci jini ! Samozrejme evropa sebou nese tez ty historicke nacionalisticke problemy s uzemnima narokama , ktere za urcitych okolnosti mohou tez prijit do hry ! Klaus me pripomina svym manevrovanim Benese pred Mnichovem. Bohuzel dopredu si nikdo nemuze byt jisty nicim .

0 0
možnosti
M

maxas

6. 10. 2009 3:11
Lisabonská smlouva

bude těžko dobrou investicí pro česko. Možná krátkodobě pokud se udrží alespoň současná relativní stabilita a prosperita. Evropa po LS bude Evropou pro velké, jejichž pravomoc posílí. Ví snad někdo co bude ve Francii a Německu za nějakých 20 - 30  let? Muslimské menšiny dynamicky posilují, nebude posilovat i neonacizmus zejména v Německu? No hezká vize, islámská Francie a nacistické Německo, že je to nemožné? A proč? Nikde není zřetelný mechanizmus, který by tomuto vývoji dokázal zabránit. Demokracie na tento problém nemá. Že do té doby bude LS upravena a modernizována, slabá útěcha. Ne každá změna musí být nutně k lepšímu. Snaha velkých posilovat (samozřejmě na úkor malých) je přirozená a rozhodně nezmizí. Tohle těžko může dopadnout dobře. Tedy pro česko.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

5. 10. 2009 23:49
antikarma, důvody pro LS jsou

Vojensky Rusko ohrožuje ČR zhruba stejně jako Švýcarsko, tj. neohrožuje nás a ani neexistuje snaha o podrobení naší země. Mezi státy ale existují občas nějaké sporné situace, například v zajištění dodávek surovin. Zastavení dodávek může mít politické důvody. Nebo může jít o tlak na zvýšení ceny. Pak se Rusko může obávat daleko více protiopatření ze strany EU, než českých protiopatření. Ale skutečně nejde jen o Rusko a taky nejde jen o dodávky surovin. Může jít taky např. o přístup na trhy, vizovou politiku, kritiku porušování lidských práv ... Některé věci musí řešit vláda, vláda EU může mít ve světě větší respekt, než česká vláda. Pokud ukážeme, že neumíme spolupracovat, nebudeme možná ani přizváni k spolupráci na vědeckých projektech, na vývoji moderní technologie, na dodávkách některých projektů apod..

http://hlavaty.blog.idnes.cz/c/104446/Par-poznamek-k-Lisabonske-smlouve.html

0 0
možnosti
VH

Totedyne

6. 10. 2009 0:01
k opakovanému blábolu o přeregulované EU

Ještě bych se rád vyjádřil k často opakované lži o přeregulované EU.  Proti Číně máme vyšší HDP na hlavu, vyšší životní úroveń, lepší životní prostředí.

Značné regulace se týkají spíše některých odvětví, například zemědělství, ve většině odvětví platí podobné normy, jako např. v USA.

0 0
možnosti
K

kaktusak

5. 10. 2009 23:35
ČR neohrožuje Rusko ani EU

Navíc ani v Rusku ani v EU není socialismus. ČR ohrožují lidé jako autor článku.

0 0
možnosti
NB

j@ck

5. 10. 2009 23:31
odporny demagogu a paraziticky termite

pokud nekdo zacal jako prvni pouzivat uderna hesla, tak je to prave vas narcisticky guru - kdo asi neustale prirovnava EU k RVHP, srovnava ji s fastistickym rezimem? A ze je straseni ruskem plane? No nevim, kdyz tak sleduji celkovou mozaiku deni...

http://zpravy.idnes.cz/klaus-dostal-od-putina-medaili-take-za-svou-rustinu-fhj-/domaci.asp?c=A071227_123647_domaci_jw

"Klaus získal ocenění na konci roku, během kterého Kreml dával najevo

velkou nelibost nad zvažovaným americkým protiraketovým komplexem v

Česku a Polsku"

0 0
možnosti
NB

j@ck

5. 10. 2009 23:36
Re: odporny demagogu a paraziticky termite

sice na te fotce vypadate dost jednoduse, ale snad byste mohl vedet, co to znamena "divide et impera" - rekl bych ze to je presne politika ruska vuci EU a Klaus je ruskym agentem

0 0
možnosti