Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

5alfa

17. 10. 2009 19:20
A nedoběhl už náhodou do cíle?

Já si myslel, že po tom žehlícím vystoupení Wiegela nás hrad připravuje na stav, kdy prezident ratifikuje a neztratí tvář. Zdá se, že taky VK pomalu, ale jistě chystá ratifikaci. viz: http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=650427 

 

Takže pokud ÚS neshledá námitky jako oprávněné, VK nejspíš nehodlá být překážkou LS. Pokud to dobře chápu, tak buď ratifikuje a nebo odejde. Nebo to může být ještě jinak?

0 0
možnosti

sochus

15. 10. 2009 0:26
Zajímavý irský precedens

Jestliže je možné v referendu schvílit LS, která byla dříve v referendu odmítnuta, musí být také možné v budoucnu v referendu odmítnout LS, která byla dříve v referendu schválena.

0 0
možnosti

5alfa

15. 10. 2009 12:07
Re: Zajímavý irský precedens

Nepochybně ano. O to se pokusí Británie, pokud ČR v osobě prezidenta Klause vydrží zdržovat schválení LS ještě 8 měsíců. Do té doby, než bude schválena VŠEMI zeměmi, může JAKÁKOLIV z nich změnit své NE na ANO, ale taky obráceně.

Jakmile dojde k jejímu schválení, pak klidně a svobodně ten stát, který se necítí v EU a pod Lisabonskou smlouvou v pohodě, může EU opustit.

0 0
možnosti

coj@nato.2

14. 10. 2009 20:14
Hele, Strejček !

Běžíte s ním a s tím milionovým davem také ?:-) I Vy vytrvalci !

0 0
možnosti

Velkovévoda

14. 10. 2009 20:05
Přesně tak

Přesné a výstižné;-). Určitě Karma... Jsem také rád, že jsem vám dal svůj hlas ve volbách do EU a stojíte pevně za svým názorem, díky R^

0 0
možnosti

fidel

14. 10. 2009 14:31
jo jo

R^

0 0
možnosti

odeesakk

14. 10. 2009 13:44
Tak,tak

Mnoho členů dobře zná názor pana Klause na LS "Do EU ano, ale ne po kolenou" a většina z nich ho schvaluje. Nynější někteří se nechali zatlačit do kouta a ukřičet se jinými. Jejich chyba. Pane Strejček-"ZLATÁ SLOVA", dík za ně. Zveřejnit v celé ODS.;-D!!

0 0
možnosti

Jurasicek

14. 10. 2009 13:22
Zlatá slova!

Zlatá slova kterých si velice vážím.[>-]Spousta členů ODS již zapomělo na postoj k EU a Lisabonské smlouvě.Jako člen ODS lituji toho že jsme neuměli nebo nechtěli naslouchat panu Klausovi.Stále jsem na jeho straně a nechci,aby jsme se stali opět protektorátem.R^

0 0
možnosti

SideChainMan

14. 10. 2009 9:43
Volba

Na Evropském kontinentu se nacházejí země, které nejsou členy EU, svobodně se tak rozhodly. Děti tam nechodí s nafouknutými bříšky od hladu a EU s nimi obchoduje a nepovažuje je za vyvrhele. Každá země má právo do EU vstoupit anebo nevstoupit, či vystoupit.

A nikdo nemá právo nějak tlačit na prezidenta členské země, aby to prostě podepsal a šmytec..., protože už to podepsali i Irové. To mi připadá precedentní. V budoucnu se pak klidně může stát, že budou našeho prezidenta nutit, aby podepsal, že Karlovy Vary jsou Karls Bad, nebo Olomouc, že je Olmitz. Ale to jsem možná trochu přehnal ... V každém případě souhlasím s poslancem Ivo Strejčkem a panem Klausem. Ale to ještě neznamená, že mi ostatní přispěvovatelé budou nadávat za můj názor... [>-]

0 0
možnosti

Dale Cooper

14. 10. 2009 13:41
Re: Volba

Máme parlametní demokracii. Klaus to nerespektuje. Vůbec nebudu divit, pokud bude ve sněmovně za chvíli projednáván ústavní zákon o podmínkách pro odvolání prezidenta, který neplní svou funkci...

0 0
možnosti

sochus

14. 10. 2009 9:35
Přirovnání k Lisabonu

Všem zastáncům Lisabonské smlouvy (LS) uvedu jednoduchý příměr:

Bydlíte v domě s 27 byty, vy máte jeden z menších bytů. Máte se sousedy dohodu, že společně opravíte střechu a přispíváte na chod domu podle velikosti bytu. Je ale zároveň samozřejmé, že si své soukromé problémy řešíte doma s manželkou a sousedům po tom nic není, pokud zrovna o půlnoci nerozbíjíte talíře - takhle by to mělo fungovat v EU.

Jenže LS říká, že o všem, co se v domě bude dít bude do budoucna stačit rozhodnutí majitelů čtyř největších bytů. A budou rozhodovat nejen o tom, co se děje mimo Váš byt, ale i o tom, jak to funguje u Vás doma. Zároveň budou mít právo v budoucnu sami svoji pravomoc bez Vašeho souhlasu ještě zvýšit, takže Vám mohou třeba nařídit, na jakou školu půjdou Vaše děti a nebo co budete mít k večeři. Teď se sice dušují, že Vám do tohoto mluvit nebudou, ale jestli této moci využijí bude záležet jen na tom, kdo zrovna bude v těch velkých bytech v budoucnu bydlet.

TOTO OPRAVDU CHCETE?

0 0
možnosti

sochus

14. 10. 2009 9:42
Re: Přirovnání k Lisabonu

Ještě doplním, že odpůrci LS se nechtějí z toho domu odstěhovat někam pod most, chtějí v tom domě bydlet dál, jen chtějí sami rozhodovat o svých soukromých věcech a se sousedy spolupracovat na tom, co má smysl řešit společně - vyměníme kotel a stoupačky, vymalujeme chodby nebo si před domem uděláme zahrádku, ale to neznamená, že mi soused musí lézt do ložnice. Souseda mám rád a chci vedle něj bydlet, ale on není moje maminka, aby mi říkal, kdy mám jít spát a co si vezmu na sebe - to si, když dovolíte, chci rozhodovat jakožto dospělý majitel bytu sám.

0 0
možnosti

atul

14. 10. 2009 9:18
Nesouhlas

Jako řadový člen ODS nesouhlasím s Vaším názorem na věc. Jsem eurooptimista s tím, že nic na světě nemá své chyby. EU je dobrý projekt i se všemi vadami, které zajisté má. Prezident Klaus však v poslední době jednoznačně překračuje své pravomoci jako hlava státu, kterou zvolil dvoukomorový parlament. Ratifikaci by měl co njrychleji po výnosu ÚS dokončit. Pokud tak neudělá, není demokrat, nýbrž autokrat - tedy "vládnu sám". Důrazně varuji, aby se tímto přístupem ODS jako strana ztotožnila. Pak bych musel z jejích řad vystoupit. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2903x
Autor je od roku 2004 poslanec Evropského parlamentu za ODS. Jeho stránky jsou www.istrejcek.cz .Narozen 11. ledna 1962 v Novém Městě na Moravě. Vystudoval Pedagogickou fakultu University Jana Evangelisty Purkyně v Brně a stal se učitelem, vyučuje angličtinu a zároveň i překládá. V letech 1996 - 1997 byl tiskovým mluvčím předsedy vlády Václava Klause a vlády ČR. Od roku 1998 do současnosti pracuje jako člen Zastupitelstva města Žďáru nad Sázavou, členem městské rady byl v letech 2002 - 2005. V Evropském parlamentu působí v Hospodářském a měnovém výboru a jako náhradník v zemědělském výboru. Je členem delegace Evropského parlamentu pro spolupráci s Čínou. Je ženatý a má dvě děti, hovoří anglicky a rusky.

Seznam rubrik