Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Budu raději živit maltézského pinče než nějakého hrabivého maltézského rytíře ;-O

3 0
možnosti
DD

R^ Ale že ta šlechta začíná odhalovat svoji pravou, křivou tvář a hrabivost, viďte?:-)

1 0
možnosti
MM

Tak mě se fackovat nechystá a vám to docela přeju.

2 0
možnosti
Foto

Taky bych si přál, aby to zkusil :-P

1 0
možnosti
ZB

Moc se v tom přátelé motáte. Majetek zkonfiskovaný dle ostudného zákona  Lex Swartzenberg vrácený nebyl. Byl to majetek Hlubocké větve. Je o věci dostatek popsánpo na netu.

Co se týče majetku Maltézských rytířů, na ten se asi Benešovky nevztahovaly, ale zřejmě šlo o znárodnění dle některého z dalších zákonů. Rytíři se museli bránit, jinak by se věc netáhla až do roku 1948 ale majetek by byl schramstnutý již v roce 1946.

Benešovky se s oblibou zneužívaly , takže si nemyslete, že každý, koho se dotkly byl kolaborant. Také se vesele aplikovaly i v roce 1948 a později, když se člověk bránil znárodnění a nemohli na něj jinak. 

A jelikož se aplikovaly i po 25.2.1948 tak se v restitutích tyto majetky vydaly oprávněným osobám, pokud byli tito občané ČSR jak tenkrát byla . Tak se již uklidněte, Benešovky se totiž v restitučním zákoně vůbec nespomínají, pouze datum 25.2.1948.

Ale znám lidi, kterým byl majetek dle Benešovek konfiskovám i před rokem 1948 a dobyli se ho. Za války byli maloletí a po válce je neodsunuli do Německa ale jinam v rámci ČR jaksi na převýchovu. 

Dle mé vědomosti byl majetek v restituci vydán pouze osobám s občanstvím ČSR, to vylučuje  sudetské němce žijící v cizině - tak přestaňte se strašením. Proč ale to datum na tvrdo bylo dle mého názoru ( i když to nikdo nebude chtít přiznat) kvůli židovskému majetku. Tam by se totiž Benešovkami mávat nedalo. Tento byl nejdřív arizován a suď Bůh, u koho skončil. Není Vám divné, že v Praze, kde žila početná a dobře etablovaná židovská menšina, která byla zločinně vyvražděna se nenachází žádné " bezprizorní" nemovitosti?  Panu Lobkowitzi se nedivím. Ten jeden den by mě vytočil stejně. A druhá věc je, proti konfiskaci se odvolávalo a předkládali se různé důkazní materiály etc. TO, že bylo dne 24.2.1948 vydáno rozhodnutí o konfiskaci ještě neznamená , že byla opravdu provedena. Takže pozor. Těch dokumentů může být daleko víc a otázka zní, který je opravdu pravomocný .

6 1
možnosti

Vidíte - vždycky jsem se domníval, že podle revize pozemkové reformy (dosti slouho před Vímrdným Únorem) se znárodnily všechny zemědělské pozemky nad 50 ha na osobu.

0 0
možnosti
JH

Pane autore, jen víc takových článků. Je potřeba otevřít lidem oči. DíkyR^

4 2
možnosti

M97í28l23a 36Š23u77l28a

7. 10. 2013 13:32

.. chtěl jsem to jen zkopírovat a vložit :-) .. co k tomu ještě dodat? .. no, jednu maličkost ano, v posledním odstavci píšete, že všechny církve jsou řízeny ze zahraničí .. myslím, že ne .. Československá církev husitská - asi ne, kdo by jí řídil .. a 100% Českobratrská církev evangelická určitě ne .. myslím, že protestantské církve žádného nejvyššího někde v protestantském vatikánu (to málé písmeno je úmyslné, nejedná se o místo určení) nemají ..

.. ale jinak zase ta karma, jako vždy R^ ..

.. Míla Karma Šula ..

5 0
možnosti
Foto

Tak to se kaju. Myslím to upřímně. Omluvte nezasvěceného kacíře :-)

Vy víte, proč mám odpor k těm náboženským organizacím (ale nikoliv proti svobodné víře). Myslím, že před Desaterem by neobstály. Ti hodnostáři mají mnoho zlého společné s politiky...

Této karmy si cením zvlášť, protože je v ní kus budhistické velkorysosti R^

3 1
možnosti
JR

J34a93n 22R37á10ž

7. 10. 2013 13:08

Jakékoliv filozofické traktáty nejsou na místě v případě právních argumentů.

Rozhodným datem nápravy všech křivd, mimo křivd na základě hitlerovských árijských zákonů, tedy všech majetkových komunistických, jr 25.únor 1948. Už několikrát bylo toto datum na nátlak politiků prolomeno, např restitucemi zabaveného majetku podle Lex Schwarzenberg, a je nutno nedopustit, aby opět bylo toto důležité datum pro oprávněnost restituce, na nátlak politiků, prolomeno!

7 0
možnosti
Foto

Ano. R^

A Havlovy Lucerna a Barrandov?

5 0
možnosti
MM

„Mám velké finanční zázemí v Římě a budu se soudit, až budou ti lidé červení v obličeji z facek, které budu rozdávat“, řekl kancléř Maltézských rytířů Johannes Lobkowicz.... Prosil bych uvést zdroj tohoto výroku, abych věděl, jestli jde skutečně o hulvátství pana Lobkowicze, nebo jen o pomluvy. Díky..

1 0
možnosti
JC

Možná Vás překvapí, že Katolický týdeník stojí předvolebně proti panu Schwarzenbergovi (č. 40, str. 5).

0 0
možnosti
Foto

No, Schwarzenberg je opravdu horší, než jakákoliv církev :-)

Mohl byste upřesnit, jak se proti němu staví a koho doporučují?

3 2
možnosti
RJ

R10a86d37e60k 12J48a96r30o70š

7. 10. 2013 11:43

A co jste čekal pane Streite? Pan Bedřich, bratr Karla Schwarzenberka, je čestným prezidentem Maltézské pomoci, o.p.s., kterou Suverenní řád maltézských rytiřů v ČR založil jakožto organizaci s převážně charitativní a vzdělávací činností. Jak Bedřich, tak zřejmě i Karel Schwarzenberg jsou i přímo členy - rytíři řádu. 

Ale na druhé straně, "Maltézáci" jsou snad jedinou katolickou "firmou", kterou uznávám a nevěřím, že s případným restituovaným majetkem budou nějak "kšeftařit". A propos, možná díky jim a jejich slavné obraně Malty v r. 1565, která zastavila drtivý nápor Turků na Evropu, nenosí a nikdy nenosily české a slovenské ženy povinně burku;-)

3 0
možnosti
Foto

Díky za doplnění. R^

Dnes je jiná doba. Historické reminiscence mohou poučit, ale dnes, kdy je suverenita státu obkličována z Brusele, Vatikánu I Bilderbergu, o další mocensko-majetkový vliv z Říma nestojím. V této optice bychom museli být vděčni i Moskvě, že dnes u nás nevisí hákové kříže.

Nejlepší je spoléhat na sebe [>-]

5 2
možnosti