Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

zeolit

27. 11. 2009 15:09
Pane Streite, děkuji za Váš blog.

To, co jsem viděl v televizi, příchod mlčících kontrolórů, tak na to nelze zapomenout. Hlavou mně proběhal stejná myšlenka, jako Vám. Mohl by si něco podobného dovolit někdo z RVHP? To, že by měly fungovat naše orgány, a že jich máme, není sporu. Nejvíce ze všeho mně ohromuje, že média to považují za správné, normální. Jenom jsem zahlédl nick Alena1. Přiznám se, že jsem ho nečetl. Zajímavé bylo rozhořčení vyjádření počtem příspěvků. A tím je jasné, kdo vlastně za takovou EU kope. Zápas o smysluplnou EU bude hodně těžký a bude trvat hodně dlouho. A pak, že jsme nepřišli o suverenitu.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

27. 11. 2009 10:05
Kdo umí číst je ve výhodě....

kdo neumí, je blb a kdo nechce, je provokatér. O tom, co jste vy pane Streit, jsme si už udělali všichni pevnou představu.

Což takhle následující sdělení: ........Pravomoc komise má podle svého nařízení č. 1 z roku 2003: "Podniky a sdružení podniků se musí podřídit kontrolám nařízeným na základě rozhodnutí komise. Rozhodnutí musí stanovit předmět a účel kontroly, stanovit datum, kdy má začít, a uvést sankce podle článků 23 a 24 a právo na přezkoumání rozhodnutí soudním dvorem. Komise přijímá taková rozhodnutí po konzultaci s orgánem pro hospodářskou soutěž členského státu, na jehož území se má kontrola provést........"

A vaše srovnání s gestapem je opravdu hluboká podpásovka, které se v diskuzích dopouštějí opravdu už pouze zoufalci, kterým naprosto chybí jiné argumenty a kteří přesto nedovedou svoji chorobnou grafománi držet na uzdě.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

27. 11. 2009 10:15
Re: Kdo umí číst je ve výhodě....

a ještě k tomu gestapu - měl byste se hluboce kát a omluvit se veřejně těm, kteří opravdu kdy měli s gestapem co dělat. Protože ti mohou vaše srovnání opravdu brát jako těžkou urážku a znevážení toho, co museli oni /zřejmě na rozdíl od vás a vaší rodiny/ za trauma prožít.  

0 0
možnosti

Ghost Dog

26. 11. 2009 18:40
EU - hlídač a opatrovník..

..tak už to začalo, a jak jste správně podotkl, ještě neplatí LS..

..možná že se konečně také dožijeme doby, kdy nám domu vtrhne nějaké komando, bude kontrolovat zda pokud kopulujete, kopulujete dle směrnice EU a dotyčná osoba, která kopuluje s vámi při tom není kopulativně diskriminována..tedy jestli jste vaší kopulaci správně vyvážil, 50% nahoře, 50% dole a jestli příslušné intimní orgány odpovídají velikostně (eventuálně zahnutím) intimním orgánům partnera(ky)..

..strašidelnější bude kontrola výchovy potomků, to se nejspíš po mnohahodinovém výslechu přiznáte i k vraždě dítěte, které se nikdy nenarodilo..

..pak přijde komando, které vám bude kontrolovat čistotu podlahy, nádobí, ošacení, povlečení, oken, uší, nosu a dutiny ústní..v případě nedostatků můžete být odsouzen ke strátě vlastního domu, bytu, nebo budete jen vystěhováni z nájemního, protože se o něj nestaráte opět dle směrnic EU..

..A KONEČNĚ SOUDÍM, ŽE BRUSEL MUSÍ BÝT ZNIČEN..     a to co nejdřív.. 

0 0
možnosti

vodní želva

26. 11. 2009 23:07
Re: EU - hlídač a opatrovník..

kopulovat znamená souložit? Tak do toho si kecat nenechám. 

0 0
možnosti
PK

pkula

26. 11. 2009 18:12
Já myslím, že z Moskvy nemusel nikdo jezdit,

naši soudruzi byli dost přičinliví na to, aby zařídili vše, co Moskvě na očích viděli. Pavel Kula

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

26. 11. 2009 17:57
Srovnání ?

Streite, Vy jste se svou představivostí srandista  quadraticus -  "nedovedete si představit že by z Moskvy přijelo komando které by...." Komanda z Moskvy přijížděla neveřejně, vykazovala mimořádnou aktivitu v rámci  boje s nepřáteli "socialismu"  a výsledkem jejich kontrol  byly mrtvoly na špagátech. Vedle latiny koukněte i na historii. A že ta Evropa se tady angažuje až nyní je opravdu na škodu. svinčíku vúkol  je  moc a  dlouhodobě  takže  je nejvyšší čas něco s tím dělat .      8-o

0 0
možnosti
P9

POT 90

26. 11. 2009 18:06
Re: Srovnání ?

Nemáme 50. léta.

V EU je svinčíku také dost. Ve VW si manažeři platili i prostitutky v cizině. A korupce i mezi komisaři je také dost (Cressonová...).

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 11. 2009 16:22
touhle rychlostí se řešily naposled Sudety

Všeevropská komise (Německo, Itálie, Francie, Velká Británie) rozhodly v září 1938, že Němci jsou v ČR diskriminováni , a krátce  nato  německé kontrolní jednotky obsadily naše území až někam za Litoměřice....

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

26. 11. 2009 17:41
Re: touhle rychlostí se řešily naposled Sudety

;-€;-OR^[>-]

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 11. 2009 16:22
Jenom dotaz

To vše, co popisujete jako hrůzu (protože se to děje na popud orgánu EU) mají v pravomoci i naše orgány. A razie také provádějí (bohužel - třeba u majitelů benzinových pump je nepoužily). V čem je tedy problém?  Chceme odstranit kartelové praktiky (které nás, "zákazníky" těch kartelů stojí obrovské peníze), nebo budeme přemýšlet, kdo nás před nimi brání. Máme zrušit schengen, společná cla, téměř bezbariérový obchod?

Máte pravdu - kde je náš antimonopolní úřad. V Brně - zcela bezzubý. Možná že bude lépe pracovat, když ho EK klepne přes prsty.

0 0
možnosti
C

coj@nato

26. 11. 2009 16:11
To Vám ho líto nebylo,........

.....když pan Roman bral roční odměnu něco málo přes 700 mil.Kč ?;-D

To Vám nebylo líto obyčejných spotřebitelů a poctivých daňových poplatníků ? To Vám nevadí, že ČSA je ve srabu a management si hodlá rozdělovat balík odměn, celkem asi za 120 mil.Kč ? 

Pane Streit, to Vám nevadí neúnosná míra korupce, tunely a lumpárny za posledních 20 let po "sametu"? Mě by spíše zajímalo, co proti tomu děláte Vy osobně a jaké příznivé aktivity byste mohl prokázat nebo nabídnout.

Zatím to dovedete všechno jen mistrně "okecávat" na blogu a jinak, kde nic, tu nic. Zatím skutečně jen kecáte téměř do všeho a skutek utek !

0 0
možnosti
MV

Martin V

26. 11. 2009 16:36
Re: To Vám ho líto nebylo,........

Ty peníze si asi zaslouží, jinak by je nedostali, protože jim je musí někdo schválit :-)

Prostě nezávidte;-)

0 0
možnosti
C

cara7

26. 11. 2009 16:07
U nás

to nejde tak to musí udělat někdo jinej!A to je dobře'!Jinak s korupcí nikdy nezametem!A to se některým ,kteří mají radí český smrádek nelíbí!:-)

0 0
možnosti
C

coj@nato

26. 11. 2009 19:11
Re: U nás

I tak se to dá vyjádřit.R^:-)

0 0
možnosti
MT

ToMiSoft

26. 11. 2009 15:37
Latina

Souhlasím s latinským výrokem na konci - možná bych byl ještě striktnější a napsal bych: "Unio Europaea delenda est".

0 0
možnosti