Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

markyz.Gero

11. 5. 2012 10:22
jejda

podobnost s Matějkou čistě náhodná stejně jako u něj i tady často paní Kauzalita pláče, tak jen pro upřesnění ta nehoda nevznikla proto že jeli v silném autě ale proto že někdo udělal chybu a ono by bylo naprosto jedno v této situaci zda jeli  v Passatu či ve Fábii

tepání jen proto aby se tepalo je vždy legrační ;-D

2 0
možnosti
J

Jan.Veselý

11. 5. 2012 18:12
Re: jejda

R^

0 0
možnosti
JS

saldo

11. 5. 2012 10:08
Jen malá poznámka:

už někdy někdo viděl mladého kluka na silné motorce jet v obci pod 60 km/hod??? Už někdy někdo viděl mladého kluka na silné (a řvoucí) motorce jet v koloně a nepředjíždět bezohledně přes plnou čáru v protisměru??? Už někdy někdo...

0 0
možnosti
DS

Streit

11. 5. 2012 11:27
Re: Jen malá poznámka:

A co tím chcete říct? Že je budeme zabíjet? 8-o

0 0
možnosti
JS

saldo

9. 5. 2012 16:18
V příspěvku pana Streita

vůbec nejdo o to, jestli ten mladík jel přiměřeně nebo jestli se tam ten pasát měl nebo neměl motat. V jeho případě jde vždy hlavně o to, aby pokud možno v každém příkladu demonstroval svoji pravičáckou nechuť ke všemu, co jen trochu zavání státní mocí (pro tento pojem mám na mysli její pozitivní a společensky nutné působení). Prostě policie jako představitelka státní moci je něco, co má držet "hubu a krok", nebýt vidět, mít co nejomezenější rozpočet a přitom eliminovat zločinnost na 100 %. A běda, když ve společenském zájmu poruší sebemenší pravidlo. To pak hned sesmolí filipiku jako v antických dobách. Tím nechci pana Streita dehonestovat (pěkné módní slůvko, že?) a ve spoustě jeho blogů s ním souhlasím, jen poukazuji na jeho politickou nesmiřitelnost, která se jeho příspěvky táhne a mnohdy překračuje hranici dobrého blogerského vkusu.

3 0
možnosti
J

Jan.Veselý

9. 5. 2012 17:04
Re: V příspěvku pana Streita

Asi jste na to kápl. Pravičácká nechuť být za sebe zodpovědný - jen když se to panu Streitovi hodí do krámu. Zodpovědný za to, že na silnicích je spousta pirátů, jak mezi mladými motorkáři, tak mezi policisty. Takže podle zodpovědnosti za své chování nebudu dalším pirátem. Tohle je východisko. Kluk na motorce byl pirátem, policajti také a potkali se

Pravicová zodpovědnost za sebe a za své chování. Motorkář mohl zodpovědně svůj život zachovat, pokud by to nesmažil jako cvok. Bylo to jeho chování a zaplatil krutou cenu, podle pravicové zodpovědnosti měl svůj život ve svých rukách

No a policisté? Asi něco vyfásnou, provinili se také, ale oni nejvyšší cenu tentokrát nezaplatili. Být místo motorkáře šílený opilý Bulava s těžkým off-roadem, byli by asi pod drnem zase naopak oni. Také oni zodpovědně měli své životy ve svých rukách a měli štěstí, že při jejich chybě je smetla motorka a ne nějaké velké auto

V tomto jsou Streitovy kecy hloupé o pravicové zodpovědnosti mele jen když se mu to hodí

3 0
možnosti

Ghost Dog

9. 5. 2012 10:29
já bych si dovolil to trochu shrnout ..

.. motorkář utrpěl smrtelné zranění při střetu s vozidlem Passat, které se otáčelo v křižovatce .. motorkář jel nepřiměřenou rychlostí .. Passat nebyl nijak zvláštně označen .. motorkář tedy porušil vyhláškou stanovenou maximální rychlost v obci (tedy údajně) a řidič Passatu porušil pravidla silničního provozu otáčením se v křižovatce ..

.. jak se ukázalo, řidič Passatu nebyl jen tak obyčejný řidič a Passat také nebyl jen tak obyčejný Passat .. řidič byl policista a Passat byl služební vůz PČR, toho času stíhač silničních pirátů .. porušovat pravidla silničního provozu může PČR jen za jasně daných podmínek, tedy se zapnutým výstražným zařízením (světelným současně se zvukovým) a dle vyhlášky barevné odlišném prostředku .. při tom NESMÍ ohrozit ostatní účastníky silničního provozu ..

.. jak jsem si pročetl diskuzi, tak pár diskutérů vlastně tomu chlapci na motorce to zranění neslučující se se životem přeje .. nemá přeci jezdit rychle .. co KDYBY někoho porazil na přechodu ..

2 0
možnosti
DS

Streit

9. 5. 2012 11:02
Re: já bych si dovolil to trochu shrnout ..

Shrnul jste skvěle, co jsem měl na mysli R^!!

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

8. 5. 2012 9:21
Přírodní zákon

neopatrné a hloupé musí z kola pryč. Policajty bych nevinil. Vím, že dostali už kdysi pokyn motorkáře nehonit, protože jim šlo o život.

4 0
možnosti
DS

Streit

8. 5. 2012 12:11
Re: Přírodní zákon

Myslíte, že mají přežívat zaprdění poserové? Byl jste někdy mladý? 8-o

0 0
možnosti
KSD

krokodýlův smrdutý dech

7. 5. 2012 22:16
Chlape, vy máte dost...

Prej "zemřel mladý člověk, který jel natankovat, a zabil ho ten, který ho měl chránit". Ten blb na motorce jel ve městě přes kilo a tou poměrně subtilní kroskou toho passata zcela odepsal. Čili ten chudinka jel jako hovado (ostatně tak jezdil běžně) a svým způsobem bylo štěstí, že trefil poměrně bytelné auto a ne nechráněného člověka. Jen je mi líto řidiče toho passatu, který to bude mít před očima asi hodně dlouho...

4 0
možnosti
DS

Streit

7. 5. 2012 22:29
Re: Chlape, vy máte dost...

Jel na hlavní a zjevně mimo osadu, člověče. Nikdo nemá právo se točit na křižovatce! Přestupek policajtů byl mnohem a mnohem závažnější!

1 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata I

7. 5. 2012 20:51
Takže páchat přestupky mohou akorát občané

a policie musí jezdit zásadně podle předpisů, jak jsem se dozvěděl. A nehody páchají taky asi jenom policajti a navíc jsou to špatní řidiči.

1 0
možnosti
JS

saldo

7. 5. 2012 19:56
Tak nevím, o co panu Streitovi jde.

Na našich silnicích a dálnicích valem přibývá gaunerů za volantem, jimž není nic svaté a dopravní předpisy ze všeho nejméně. Kromě toho na nich máme opilce, zloděje, násilníky a frajery v nabušených autech, kteří musí předjíždět každého a za všech okolností. Podle pana Streita by těmto hrůzám měli zabránit řadoví policajti ve fabiích nebo v lepším případě oktávkách s motory s úžasnými 120 kW. Je to ovšem velmi naivní a i nebezpečný názor. Ty pasáty bylo zapotřebí jako soli a jistě v nich nesedí kancelářské krysy, kteří vyměnili klotové rukávy za konečně slušné a účinné nářadí. Pan Streit bláhově argumentuje nedostatkem financí (ten je ovšem vždy, i za konjunktury) a nevadí mu třeba plánované a schválené vybudování "slonince" v pražské ZOO za bratru víc než půl miliardy. Co je asi zapotřebí víc, snažit se vypořádávat s dacany na silnicích, nebo umožnit slonům drbat se o zeď za x milionů?

1 0
možnosti
P

pospisit

7. 5. 2012 22:06
Re: Tak nevím, o co panu Streitovi jde.

Přibývá gaunerů a ubývá mrtvých - loni nejméně od roku 1961. Tady mi ta záporná korelace skutečně moc nesedí...Rv

0 0
možnosti
JV

sfs

7. 5. 2012 19:07
Proč myslíte, že má policie "Pomáhat a chránit" občany?

To Vám ještě nedošlo, že se jedná o nejlépe organizovanou zločineckou skupinu, a že heslo na dveřích inzeruje činnost ve prospěch mafie?

0 0
možnosti
SP

kiv

7. 5. 2012 17:56
Dotaz na exotopedika

Prosím znovu a pomalu vysvětlete nám neznalým výrok  "Prassaty se zaplatily"

Zkusme prosím trošku spolu počítat.

Prassatů je nyní řekněme celkem 40. Na jejich provoz potřebujeme dle známého vzorce služby 24h/365dní v roce 6 posádek na vůz, tedy 240 vyškolených Simírů a Simírek oblečených do uniforem, vybavených pistolemi, reflexními vestami, obušky , klepety , počítači , vysílačkami a bůhví čím ještě. Tahle squadra nás stojí na mzdách a odvodech při prům. platu 32 K brutto u PCR   cca 124 milionů  ročně. Jejich výzbroj a výstroj vyjde při velmi skromném odhadu 70K/rok  na jednoho člena "Cobry D1-D11", tedy dalších 17 mega. Provoz včetně servisu, pojištění  a amortizace těch aut si troufám odhadnout na cca 15,-/km, každé řekněme najede 40K km rok, tedy za celou flotu 24M/rok.

0 0
možnosti
SP

kiv

7. 5. 2012 17:56
Re: Dotaz na exotopedika

Pokr.

"Týlové zabezpečení", tedy všechny ty, kteří jim velí, operativně rozdělují úkoly, vyhodnocují jejich činnost , posléze řeší přestupky , školí je, přezkušují je ze střelby, stíhání během i plížením  a jiných činností odhadněme přes koef. 2 ( nijak přehnané: u hasičů je koef. "co jezdí k ohni"  ku celkovému stavu HZS  1 ku 3) tedy cca  dalších 480 příslušníků PČR . Mzdové náklady tohodle "oddílu" jsou pak 248M/r,  MTZ (kanceláře, další auta, PC  atd., atd) 200M /r.

Suma sumárum, nás tato sranda s prassaty stojí naprosto hrubým a patrně velmi  podhodnoceným odhadem nějakých cca  620 - 670 milionů ročně.

1 0
možnosti