Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

apeppepa

6. 10. 2009 22:29
Starejte se o sebe

Pane Streit, komunisté také chtěli vše řídit, nařizovali v co se má a nemá věřit, Vám se to dostalo tak hluboko pod kůži, že si to ani neuvědomujete. Pokud by byly vyřešeny církevní restituce, nemusel byste na to přispívat  ze svých daní. Na mše sloužené papežem přišli desetitisíce lidí, pro které to byl velký zážitek a kteří také platí daně a přispívají na mnohem větší nesmysly, než je návštěva papeže. A Václav Klaus ? Dělá ostudu nejen této zemi, ale i sobě,  nikdo významný ho nikam nezve, tak už je mu možná dobrý pro zviditelnění i papež ...

0 0
možnosti
DS

Streit

7. 10. 2009 10:55
Re: Starejte se o sebe

Věřit se nemá v nic. Má se VĚDĚT. :-P

Církvím jsem nic nevzal, tak jim nic nedlužím. Naopak mi dluží církev za ty roky, kdy ji z daní podporuji, ačkoliv s ní nesouhlasím.

0 0
možnosti
MP

fine

2. 10. 2009 15:56
A to snad bylo přání Vatikánu?

V televizi se i p. Špaček (ačkoli tohoto arbitra mravů jinak nemusím) vyjádřil se shovívavým úsměvem, že ta Klausova přítomnost byla tak nadstandartní, až je to mírně trapné, ale žádný vatikánský diplomat by to ani nenaznačil, jde o nutnou zdvořilost k hostiteli. Ale řeknu vám, že spoustě účastníků brněnské mše připadala prezidentova přítomnost taky přebytečná. Kvůli němu jsme tam nepřišli. V předchozím tam někdo vyčítá, že stát přispívá farnostem na opravu kostelů. Katolíci nemohou sami jen z peněz svých věřících udržovat tyto objekty, ta stavba sama není až tak důležitá. Mše může být venku, nebo ve stodole nebo v katakombách, zkrátka kdekoli. Koneckonců musíme přispívat i na hospice, charitní centra a jiné užitečné věci.

0 0
možnosti
VTG

Vladimír054

1. 10. 2009 22:27
Rád se přidávám k těm, kteří Vás usvědčí z omylu

a karmuji. ;o)

0 0
možnosti
NB

j@ck

1. 10. 2009 21:48
ma hypoteza pro Klausovo chovani

Klausovi je 67 let a zacina citit blizici se smrt, a tak ve svem pozdnim veku zacina hledat duchovni hodnoty, bohuzel jako i vsechno ostatni na co kdy sahl, i zde je VK povrchni a pokrytecky a tak neni divu, ze se obraci prave k RKC a obklopuje se fundamentalisty typu Hajka.

Klaus je a byl po moralni a intelelektualni strance "piece of s*it" a jestli se tento clovek dostane do nebe, tak k certu s celym Bohem, protoze pak by na svete nebyla zadna spravedlnost.

0 0
možnosti
NB

j@ck

1. 10. 2009 21:51
Re: ma hypoteza pro Klausovo chovani

jeste jsem zapomel dodat, ze cim vetsi ego, tim vetsi byva strach ze smrti. A o velikosti Klausova ega se snad nemusime hadat. Ze je to narcis pripousti i 9 z 10 jeho priznivcu.

0 0
možnosti
S

Semper2

1. 10. 2009 11:14
Vidím pane Streite, že získáváte nové

příznivce - z opačné části politického spektra, abych tak řekl. Inu, dělejte jak chcete. Ale tohle samo o sobě by Vám mohlo naznačit, že tentokrát jste šlápl opravdu vedle.

0 0
možnosti
C

coj@nato.2

1. 10. 2009 21:20
Re: Vidím pane Streite, že získáváte nové

:-)Šlapeto.

0 0
možnosti
J

jeliman

1. 10. 2009 8:16
Nemyslím si sice, že ten narcistní ješita je kotvou proti

byrokratické zvůli všeobjímajícího evropského nadstátu, s ostatním ale souhlasím. Nevím proč bych za svoje daně měl podporovat organizaci, která je pro mě stejným parazitem, jako spolek technařů. Proč kvůli její veřejné schůzi nemůžu jezdit po dálnici, a proč jí hlava státu prdelkuje jako opice na gumičce, proč si na svoje shromáždění nepronajme soukromou louku někde za městem, aby ostatní, které její úžasné pravdy nezajímají, neotravovala .

0 0
možnosti
KV

rybizek

1. 10. 2009 7:59
Karmu jsem Vam dal, ale nesouhlasim s Vami v tom, ze VK

slapl vedle. Papez dal jasne najevo co si o LS=EU mysli, proto se VK zachoval takticky velmi dobre.....R^

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 10. 2009 10:03
Re: Karmu jsem Vam dal, ale nesouhlasim s Vami v tom, ze VK

Diky! Uvidíme...

0 0
možnosti
JV

jonnys

1. 10. 2009 6:56
papez = falesna loutka

papez je mozna namestek boha ale byly doby kdy papezu bylo vice, kdy vedli valky , nezrizeny zivot ..atd ... nebo samotna sranda fasismus versus vatikan atd ... papez je proste jen lidmi vymyslena loutka. ktere se klanime

0 0
možnosti
JV

jonnys

1. 10. 2009 6:54
cirkev

cirkev svuj majetek ziskala okradanim chudych lidi, v dobach feudalismu. a dodones platim tyto budizknicemu ze svych dani.

Nevim jaky je rozdil mezi cirkvi a komunisty je snad komuniste neokradali ty nejchudsi a nekradli tak dlouho :-)

0 0
možnosti
JA

José Antonio

1. 10. 2009 7:46
Re: cirkev

Církevní daň se platila ve středověku stejně, jako se platí dnes třeba v západní Evropě. A ze svých daní to v ČR neplatíš, uvědom si, že stát hospodaří s majetkem, který beztak bude muset na základě restitučního zákona vrátit - a z toho majetku plynou státu výnosy, ze kterých si může klidně dovolit posílat církvím nějaký ten peníz.

Ať stát zabavený majetek vrátí, dojde k odluce a budeme spokojení všichni.

0 0
možnosti
F

fáfa.

1. 10. 2009 0:58
to jsou skutečné bláboly

Je to takové laciné, to Vaše stěžování. Je to jen o tom že vůbec nechápete o co kráčí, jste na takové jiné koleji. Asi to pro Vás bude těžko pochopitelné a jistě to budete odmítat, ale představte si, že i VY jste křesťan. To je, co ? Hodnoty, který jsou v nás po generace pěstovány, jsou křesťanský hodnoty. To je základ naší civilizace. Desatero dodržujeme aniž si to uvědomujeme, pokud něco porušíme, víme že to je špatně. Víme, že někoho zabít je zločin. Narozdíl od jiných kultur kde se to v některých situacích přímo vyžaduje.

V kostele jsem nebyl ani nepamatuju (pouhé konstatování), přesto vím kam patřím. Tohle Vaše "obrazoborectví", kdy si myslíte jak jste nad věcí a jak budete tepat "ty tmáře", je směšné. Shazujete svoji vlastní kulturu, svoje tradice.

Přesný je výrok - Evropa bude buď  křesťanská, nebo už to nebude Evropa.

Pro Vás jistě nepochopitelná věc ("a kam by se ta Evropa poděla ??")

Mějte se hezky.

0 0
možnosti
DR

Merit

1. 10. 2009 10:05
Re: to jsou skutečné bláboly

Jenom malou poznamku: Desatero dal Buh Mojzisovi a Mojzis byl Zid, jak jiste vite a muzete si precist ve Starem Zakone. Ja desatero  dodrzuji, ale ke krestanske vire se nehlasim, takze nepausalizujte a nerikejte "predstavte si, ze i vy jste krestan", ne kazdy je a kdo vi, treba autor clanku se take hlasi k jine vire, nezli krestanske, nebo je uplny ateista...ale rikat, ze kazdy je krestan, jenom kvuli tomu, ze hodnoty, ktere  v nas byly, jak vy rikate, po generace pestovany, se nazyvaji "krestanske" jeste z nikoho krestana nedela.

0 0
možnosti