Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
5

55108311

11. 5. 2012 19:40
V Řecku že došlo k nejhoršímu?

Řekové mazaně udělali to nejlepší co mohli. Dokázali maximálně dlouhou dobu prodlužovat přísun peněz, které nebudou věřitelům nikdy vráceny .

Ty stovky miliard co si napůjčovali a které nikdy nesplatí leží na účtech mimo Řecko, takže návrat k drachmě se Řeků nijak nedotkne.

0 0
možnosti
D

Draggo

11. 5. 2012 10:17
Tak Bandit uz mele neco o vnejsi pomoci

Recku, ze by jim chtel poslat nejakou bratrskou pomoc? :-P

0 0
možnosti
DS

Streit

11. 5. 2012 11:42
Re: Tak Bandit uz mele neco o vnejsi pomoci

Opravdu Bandita, a nebezpečný ;-€

0 0
možnosti
JV

sfs

10. 5. 2012 22:56
Jako vždy brilantní.

Má to jen drobnou vadu. Možno je tak leda pozlatit a ... nasypat sviním. Dopadne to stejně jako s perlami.

0 0
možnosti
DS

Streit

11. 5. 2012 8:39
Re: Jako vždy brilantní.

Dík R^

Tak teď už vím, že to vepřové opravdu zdraží ;-D

0 0
možnosti
RH

djelem

10. 5. 2012 7:31
Naprostý souhlas - jako vždy !!!

R^[>-]

1 0
možnosti
DS

Streit

10. 5. 2012 8:39
Re: Naprostý souhlas - jako vždy !!!

Děkuji R^

[>-]

0 0
možnosti
J

jahr

9. 5. 2012 12:35
pane Streite,

vynechme nyní Řecko, ale rád bych věděl jaké strany dle Vás tedy volit, dle Vašeho článku by to měli být komunisté nebo dělnická strana..? Chápu to správně?

0 0
možnosti
DS

Streit

9. 5. 2012 13:33
Re: pane Streite,

Opravdu už je třeba nerozlišovat jakolevici a jakopravici a řídit se postojem k EU. To je klíčové, protože s EU volíme stejně socialismus v úpadkové formě, i když se třeba takový Kalousek tváří pravicově.

Já osobně budu volit Svobodné, případně jinou stranu, jejíž program stojí na suverenitě ČR.

[>-]

5 0
možnosti

Ghost Dog

9. 5. 2012 12:35
karma jako vždy :-)

.. někteří blouznivci přirovnávali EU k rodícím se USA, stejná měna, stejná vůle žít pospolu a stejná vůle žít bez válek .. normálně myslící člověk ví, že to se prostě souměřit nedá .. EU má 27 základních kultur, ty se ještě země od země dělí na místní zvyklosti .. dalo by se trvdit, že EU je slepenec stovek historických kultur .. z toho se "Evropan" udělat nedá ..

.. EU má 27 různých ekonomik, tedy různě výkonných ekonomik .. z toho se slepenec jednotného ekonomického prostoru udělat nedá ..

.. od začátku technologové Euromoci dobře věděli, že EU není projekt pro prosperující množinu 27. (a více) států, ale projekt dvou až tří prosperujících a ostatních živících .. kdo je kdo , ať si každý uvědomí sám ..

.. SSSR a RVHP fungovaly na stejném principu, jediné co tam chybělo, byla společná měna .. některé země byly asimilovány (pobaltí, Ukrajina, Gruzie atd.), to by se dalo přirovnat k Eurozóně a ostatní byly jen satelity (ČSSR, PLR, MLR atd), to jsme my, mimo Eurozónu ..

2 0
možnosti
J

jahr

9. 5. 2012 12:40
Re: karma jako vždy :-)

ne že bych ve všem nesouhlasil, ale Vy snad máte pocit, že USA je jedna kultura a ekonomika?

0 0
možnosti
ML

meyla

9. 5. 2012 12:29
Kdo je odpovědný?

Ve zkratce tkví problém Řecka v tom, že Řekové žili (a stále žijí, ač to nechtějí slyšet) na dluh a že se jim nechce ten dluh splácet. A s tím nemá vámi milovaný mezinárodní kapitál nic společného (ale rozčilujete se hezky). Řekové by si rádi ponechali euro, jen přitom jaksi paralelně říkají, že již nechtějí úsporná opatření. De facto říkají, že dluhy platit nehodlají a že nejsou proti tomu si dále půjčovat či dále zvětšovat dluh. Až to dojde Merkelové (jinými slovy až se odhodlá to veřejně přiznat, což asi nebude zrovna brzy), bude v Řecku drachma velmi rychle na pořadu dne. Za řeckou rozmařilost nemohou řečtí politici, ale sami Řekové a nikdo jiný. Čím dříve to pochopí, tím dříve doplavou ke dnu, aby se mohli odrazit. Pokud tedy píšete, že Řekové pochopili blíže nespecifikovanou bezvýchodnost pozdě, pak bych doplnil, že podle mne zatím nepochopili vůbec nic. Ani oni, ani jejich političtí vůdci.

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

9. 5. 2012 12:33
Re: Kdo je odpovědný?

Vidíte tento problém značne zjednodušene. Vtip je v tom, že do tejto situácie sa budú postupne dostávať úplne všetci. Som zvedavý, čo budete písať potom.:-P

1 0
možnosti
PH

petrph

9. 5. 2012 12:15
ponaučení z Řecka?

Že polovičatá řešení . Protože,Řecko vlastně nezbankrotovalo. EU jí sama dohodla, pro Řecko poměrně výhodné podmínky. Věřitelé museli sami (po naléhání EU) odpustit Řecku většinu dluhů, zároveň ale EU sama půjčila Řecku další peníze (tedy,nepůjčila,to je eufemimus, nikdo nevěří že by zrovna tyhle peníze kdy splatilo), takže se Řecko ani nemuselo potýkat s tím že by už mu dlouho nikdo nepůjčil a jeho dluhopisy nekupoval. Díky podpoře EU byly navržené způsoby šetření spíše kosmetické "aby se neřeklo".  Navíc tu hrozilo že Řecko bude muset vystoupit z eurozóny a jejich nová měna by při bankrotu strašně devalvovala. Je jasné že ekonomické dopady by byly pro Řeky mnohem horší, a ani levicové strany by neměly legitimně-a z čeho nabízet.

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

9. 5. 2012 13:09
Re: ponaučení z Řecka?

je to jako ve hře monopoly - toho kdo zabral nejlepší parcely a ostatní mu platí, hra nesmírně baví (německé a francouzské banky), ti kdo neustále cálují (daňoví poplatníci zejména periferie) už to nebaví. aby se hra hrála dál jsou banky ochotny část svých žetonů plátcům vrátit (odpuštění části dluhů)

2 0
možnosti