Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J@kub17

17. 4. 2009 20:11
ekonomika

Doufám, že se právě díváte na ekonomiku čt24.. .) Příště si nejdřív zjistěte více informací a pak až pište článek.. IDNES není moc relevantním mediem a hlavně podává nedostatečné informace..

0 0
možnosti
DS

Streit

18. 4. 2009 9:37
Re: ekonomika

Nedíval -povídejte.

Ale článek nebyl jen o zrušení jedné vyhlášky.

0 0
možnosti
AH

nyny.

17. 4. 2009 15:04
inu

já s vámi pro tentokrát nesouhlasím, co se týče množství (kvalita je věc druhá, za její nedodržení by měly být tresty velmi tvrdé, ale pořád si myslím, že zákazníkův jazyk je dostatečné měřítko, zkrátka nekoupím, co mi nechutná-ostatně to výrobci cukrovinek pochopili po rapidním poklesu odběru "vylepšených" miňonek a kaštánků atd. a velice rychle zavedli zpět tradiční receptury).

Co se množství týče, jsme národ gramotný a snad každý si množství přečte.Je ale pravda, že leckdy by cenové porovnání mohl být problém, a proto bych viděla celou záležitost potřebou doplnit povinné udávání ceny za kg.Jinak mně je třeba balení mléka po litrech naprosto nevyhovující, protože ho zkrátka nespotřebuji, takže půlitrovky či 3/4 bych uvítala.Je to velmi individuální a ani jsem netušila, že ta množství byla dříve něčím úředně uložena, domnívala jsem se, že jde o zvyk.Takže já to vidím jako docela prospěšné.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 4. 2009 15:22
Re: inu

S těmi tradičními recepturami jste přílišnou optimistkou. :-)

Neznám přesně tu vyhlášku, ale byly tam i zlomky. Takže to, že se neprodávalo mléko 0,5l nebylo vyhláškou, ale právě poptávkou. Káva se také neprodává po kilech, ale po nějakých rozumných tradičních jednotkách. Jde o to, aby vám někdo neprodal 777gramů a nevydával to za šťastné balení. To už padlo, takže budete kupovat třeba 0,22 kg másla, ale platit budete jako za čtvrt kila.

0 0
možnosti
G

gumidos

17. 4. 2009 15:00
Víte pane autore

mě nevadí, že dochází ke změně v objemu či hmostnosti balení některého zboží. I dříve jsem zašel do tržnice, kde jsem si koupil 4 jablka a ne 1 kg. jablek. Navíc se všude uvádí jednotková cena a kdo neumí číst, má smůlu, protože jak pravil Kaptah v egypťanu Sinuhetovi, úctu si zaslouží okrádající  a ne okrádaný, neb ten blbcem jest.  Toto mi tedy vadí nejmíň. Daleko více mi vadí, že postupné regulace EU způsobí, že zanedlouho budou všude růst stejné brambory, stavět se stejné domy, budeme mít stejné uniformy jako za Maa v Číně a budeme povinně hýkat smíchem nad stejnými vtipy atd. Ten svrab jménem evropské komise a evropská unie chce popřít  a svázat jakékoliv kolority, tradice a národní odchylky, tedy to zajímavé na jednotlivých národech.  Prdím na stejné hotely, ulice a okurky v Evropě a naopak chci jíst jiný párek, pít jiné pivo a koukat na jiné ženské až někam pojedu, abych měl vůbec důvod někam jet a těšit se zase domů. O tomhle pište. Jinak zdravím.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 4. 2009 15:16
Re: Víte pane autore

Máte pravdu, pro tuto pestrost se vyplatí cestovat a nakonec i žít. :-)

Jinak jednotková množství je povinné uvádět jen u supermarketů tuším nad 400m2.

U jablek žádná regulace nebyla. ;-)

Tam, kde byla, byla to klasika -zvykové právo (cukr, mouka,káva).

0 0
možnosti

vodní želva

17. 4. 2009 13:19
Vy tu nepřející Evropu najdete všude.

Popisujete věci, které mi vůbec nevadí, a které podle mě s naším členstvím v EU nesouvisí. Mám jednu vzpomínku, v roce 1995 jsem po dlouhé době zavítal do restaurace U Fleků a zjistil jsem, že slavná flekovská třináctka se točí do pohárků o objemu 0,4 litru a nikoliv do klasických půllitrů, jak jsem na to byl zvyklý. Do EU jsme vstoupili až za několik let po této mé návštěvě.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 4. 2009 13:34
Re: Vy tu nepřející Evropu najdete všude.

Nebyly už náhodou podepsány přístupové dohody? Češi se umí "předposrávat", takže je jasné, odkud ten mor k nám přišel. ;-)

0 0
možnosti
JL

J@kub17

17. 4. 2009 12:45
:D

Já tušil, že něco takového napíšete..:o)) Ale myslel jsem si, že se Vám to bude naopak libít. Tohle nařízení je deregulace nesmyslných opatření členských států..Tedy posílení laisses-faire..:D

0 0
možnosti