Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

erben3

31. 3. 2008 15:15
Kniha

Jinak dobrá je také kniha od Jana Bauera "Václav Havel - necenzurovaný životopis."R^

0 0
možnosti
RB

erben3

31. 3. 2008 15:09
.

Kdybych Vám mohl zvýšit karmu článku o 100 bodů, tak to udělám. Povedlo se Vám ve čtyřech dílech shrnout věcně a výstižně fakta o Havlovi tak, jak jsem ještě nikde neviděl.  Je vidět, že jste tohoto člověka sledoval po celou dobu jeho politického působení. A sám za sebe mohu říct, že jsem na něj od Listopadu '89 změnil názor o 180 stupňů. Ze začátku jsem ho bral, líbily se mi jeho projevy a říkal jsem si, že je prvním politikem, jehož projevům na rozdíl od projevů rudých papalášů rozumím. Jeho činy, o kterých jste psal, mi postupně sebraly postupně veškeré  iluze o něm. Ještě jednou díky za článek.

0 0
možnosti
DS

Streit

31. 3. 2008 20:59
Re: .

Děkuji. R^

0 0
možnosti
K

kion1

23. 3. 2008 18:48
Volič Národní strany

Skutečně jsem V.Havla na vlastní uši slyšel a oči viděl v televizi čirou náhodou hrubě,vulgárně nadávat svému bratrovi a švagrové do ..............nebudu to zde psát neboť,jsem měl za tyto výrazy,které V.Havel pronesl zákaz přispívat do diskuse do pátku do zhr. 19.00h.

To je prostě fakt,který pravdoláska neokecá:-/

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 3. 2008 9:11
Dovětek autora

V mém postoji k Havlovi není nic osobního. Protože sleduji politiku a veřejné dění, můj názor vykrystalizoval z tisíců nejrůznějších zdrojů. Upozirňuji, že bulvár nečtu. Něco mám přímo z autentických rozhovorů, některých přímo s Havlem. V televizi navíc bylo možno sledovat i okamžité reakce a intonaci. Tuto možnost nemá žádný historik žijící v pozdější době, ten už má vše jen zprostředkované, i když se odvolává na zdroje. Já jsem zdroje neuvedl, protože jich jsou tisíce, navíc nejde o vědecké dílo,ale autorské hodnocení. Přesto bych se vsadil, že celkové vyznění je na 99,9% správné, podpůrné argumenty tak řekněme z 90%. V článcích jsou jména. Nikomu nemohu zabránit zeptat se přímo u zdroje. I v nemocnici na Londýnské určitě bude pracovat někdo z té doby. Kdo nevěří, ať si to zkusí ověřit sám. Ale ten trapas s profesorem Pafkem jsme mohli vidět v přímém přenosu. Bylo něco jinak s Lucernou, než jsem napsal? Chová se tak morální autorita?

0 0
možnosti
DS

Streit

21. 3. 2008 9:21
Kdo mi chce spílat,

ať vyvrátí u zdroje jeden můj podpůrný argument po druhém. Nemohu vyloučit, že mě někdo dotčený zažaluje, pokud bych si něco vymyslel.

A hlavně by si kritici měli uvědomit, jestli nejsou sami předpojatí, že se někdo dotkl jejich modly. Moje články měly upozornit na to, objekt jejich obdivu si to nezaslouží. Dokud to ti lidé nepochopí, bude mít i další pokračování smysl.

A propos, také trochu vyvažuji: Uvědomte si, kolik špíny bylo nakydáno zde na Klause, a to z mnohem méně oprávněných důvodů. Někdo říká, že mám asi zemědělskou školu, protože kydám hnůj. Ale nemyslíte, že ten hnůj musel někdo nejdřív vyprodukovat?

0 0
možnosti

Rendík

20. 3. 2008 23:22
Vážený pane,pane Streite

Vemte si,že tento národ je rozdělen na dva tábory co mají rádi a nebo nemají rádi Havla,Já si myslím,že nikdo z nás nemá právo jej objektivně hodnotit,zda to co tady píšete je pravda či nikoliv a myslím,že to ani nevíte Vy,neboť by to byla pouhopouhá lež,Co bylo vydáno článků,co napsáno a zase dementováno.Vy jste se v jeho blízkosti nepohyboval a tím je dáno,že jste se nechal unést svojí nenávistí a nejste schopen v této situaci přijmout názor druhého.A to je to co mě vadí.Ne to co jste napsal,někdo to přečte,dá Vám karmu,někdo se usměje a někdo Vás pošpiní.Já jsem si udělal o panu Havlovi svůj názor,ale ať měl chyby tak vykonal dost pro tuto zem.Bylo období,kdy v Americe neznali Česko ani kde leží,ale znali Jágra,Formana a Havla.To nemůžete zapřít.Tak napište že jej nenávidíte a už raději nepokračujte,protože nevím co s tím sledujete a hlavně jak chcete fakta změnit.Jen naokraj,Havel nikdy neměl ambice na presidenta,ale vývoj si to vyžádal.Ale to asi nevíte,protože o tom nepsali,

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

20. 3. 2008 21:14
Kdyby ...

Kdyby tady pan Hnuj pouzil "informace" na stejne a pripadne dokonce lepe overitelne urovni pro Klause, tak by mohl psat cely rok 2x tydne.

amen

[>-]

0 0
možnosti
W

wiki5

20. 3. 2008 22:27
Re: Kdyby ...

jenze tohle povidani neni o Klausovi... ja myslim, ze je to dost podstatnej fakt

0 0
možnosti
I

ignorantka

20. 3. 2008 16:56
chodil jste na zemedelskou?

kydate hnuj. kde jsou vase odkazy, zdroje a reference? misto amaterskych blabolu radeji pomozte starsim sousedum odhrnout snih nebo nakoupit.8-o

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

20. 3. 2008 17:16
Re: chodil jste na zemedelskou?

Ale no tak, Vy jste opravdu ignorantka. Kdybyste si přečetla diskusi, ty zdroje byste zjistila snadno. Jsou to "všeobecně" známé informace ze "všeobecně" známých veřejných tiskovin. Jak poznamenal autor - musíte víc číst a víc si pamatovat...;-)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

20. 3. 2008 14:50
parafráze

Dušana Streita "osobně neznám. Přesto si myslím, že mám nárok si utvořit osobní názor, se kterým chci čtenáře seznámit."

Za tohle se schová všechno.

Když pan Berwid-Buquoy na blog.aktualne.cz uvedl psaní nějakého pána o pátrání po "profesorském titulu" Václava Klause, tak se na obranu VK ozval Jiří Havel (stejný server) a provedl "drobnou" opravu nesmyslů. Vřele Vám doporučuji, aby jste si pane Streite přečetl. Možná potom pochopíte, že rozdíl mezi Vaším projevem a odpovědí J. Havla je nebetyčný. Po stránce informační, argumentační i lidské. S panem J. Havlem lze nesouhlasit, lze s ním diskutovat, ale s Vámi to vidím následovně: jděte do .... Rv;-€

0 0
možnosti
DS

Streit

20. 3. 2008 15:26
Re: parafráze

Toho Paroubkova spřežence jste mi předhazovat nemusel. Takže běžte s ním tam, kam jste poslal mě.

A mimochodem nechápu souvislost...

0 0
možnosti
F

flavy

20. 3. 2008 14:12
Pěkná fikce, jenom kdyby neočerňovala konkrétní lidi.

K Vaším veřejným zdrojům píšete: „Pochopte jednu věc. Že v informační éře si děláte názor na svět tak z 85% z veřejných zdrojů. Lišíme se (nemyslím jen nás dva, ale obecně) tím analytickým citem, jak věci chápat. Některých věcí je prostě tolik, že to nemůže být náhoda; ony jsou pravdivé až vcelku.“

92% lidí na této planetě věří v Boha. Znamená to, že Bůh existuje? Já v Boha nevěřím.

Vaše texty spadají do oblasti víry. Ani ta Vaše „rádobyfakta“ z veřejných zdrojů, na kterých své smyšlenky stavíte, nejste schopen ničím doložit. Tak k čemu je to dobré?

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

20. 3. 2008 12:49
Alespoň jednu informaci

Autore, můžete mi sdělit informační zdroj, ve kterém jste objevil skutečnost s panem Maněnou? Nejsem chodící encyklopedie a přiznám se, že si nic takového nepamatuju. Tak bych si to chtěl ověřit. Jako autor tohoto článku bystě měl znát zdroje, ze kterých čerpáte.

0 0
možnosti
DS

Streit

20. 3. 2008 13:06
Re: Alespoň jednu informaci

Musíte číst celý život tiskoviny a mít dobrou paměť. Četl jsem rozhovor. Není to jen z internetu, jak mi někdo předhazuje. Jestli mě někdo zažaluje, což nevylučuji, budu uvádět zdroje.

O tom Pafkovi také nic nevíte? Vy jste nekoukal ani na televizi? A ta Lucerna? To byla přece rodinná idyla? Vám to nestačí? Tak čtěte od začátku.

Na vás si pane Fialo cením jedinou věc, že se podepisujete celým jménem, je-li pravé. Ale diskutovat s vámi nechci.

0 0
možnosti