Jsem vidlák, komanč, agent StB a zároveň nácek. Nevolím Karla

Elitáři, kteří organizují propagandu a marketing za „Karla“ už ani neskrývají bolševické heslo »Kdo nejde s námi, jde proti nám«. Bijec Stránský nám to ostatně předvedl na Dejdarovi.

Jsem stejný jako bolševici...

Část kulturní a akademické fronty agresivně kádruje každého, kdo Schwarzenberga na Hradě nechce. Odpůrce jeho zvolení dehonestuje jako bolševiky, komunisty, nacionalisty, zaostalé, nevzdělané, provinciální, křupanské, závistivé, dokonce prý umaštěné... Prostě nejsou „cool“ a „in“, jak salonní zákony kážou.

Lidé by si měli uvědomit, s kým mají tu čest. Je to stará známá havlovská sekta rádoby světáků, humanitních intelektuálů, bohémů, salónních levičáků, snobů a samozvaných elitářů, znajících jedině správnou cestu. Ani si neuvědomují, v jaké bolševické žumpě se ve svém „svatém“ zanícení pro „Karla“ brodí.

Tato aktuální sestava je prostě zvlášť odporná. Nejen kvůli tomu, že jim přizvukují téměř všechna tištěná, televizní a rozhlasová média a že najali klaku internetových mágů, „diskutérů“ a telefonistů. Odpudivost této účelové mesaliance spočívá v tom, jak se pohrobci Havla spojili s šíbrem Kalouskem, od něhož se - stejně jako od nenáviděné vlády - jejich kandidát pokrytecky distancuje, s nostalgiky po Rakousko-Uhersku, a to nemluvím o natěšeném Posseltovi a nitkách vedoucích až do Bilderbergu.

Samozřejmě, že to na část lidí bez pevné integrity účinek má, což se týká mnohdy mladých a nezkušených. Kdo z nich by se nechtěl cítit intelektuální elitou otevřenou světu? Kdo z nich by se chtěl naopak cítit jako závistivá zápecnická socka? Navíc jsou programově strašeni nesmyslnými hrozbami návratu komunistů či podléhání Moskvě.

Hysterie kolem Schwarzenberga už by měla rozumné lidi varovat. Chci upozornit na dva případy, z nichž se dodatečně museli tito aktivisté vykrucovat.

Prvním je, že Schwarzenberg prohlásil, že Benešovy dekrety nejsou už dvacet let platné. Nebudu zde operovat ani tím, že chtěl Beneše poslat před soud pro válečné zločince. Mi stačí upozornit na prokazatelný fakt, že lhal a Benešovy dekrety jsou trvalou součástí našeho právního řádu. Tento svůj „omyl“ pak obkecával, že nemyslel „neplatné“, ale „neúčinné“ a „vyhaslé“. A jeho klaka začala licoměrně tvrdit, že totéž vlastně řekli Zeman i Klaus. Od nich to však vždycky vyznělo jen v tom smyslu, že zákony byly naplněny (zkonzumovány) a další požadavky z nich česká strana nevznáší.

Proč ale v takovém případě druhá strana pořád otevírá otázku jejich neplatnosti, či dokonce zločinnosti? Stačilo říct, byly to neblahé důsledky II. světové války, dále Česká republika podle nich nic nepožaduje, je to uzavřená záležitost. Ale protistrana, k níž se Schwarzenberg jednoznačně přidal, pořád nastoluje jakási dodatečná humanitární ahistorická kritéria. Proč?

Schwarzenberg se do toho zapletl, pak svá vyjádření korigoval, ale stále se ohání dnešním pohledem na odsun, který bez historického kontextu chápe jako zločinný. Proč má potřebu retroaktivně špinit vlastní dějiny? Jeho stoupenci při jeho obhajobě papouškují: „Kdyby došlo k odsunu dnes...“. A to je ta historická i logická chyba, ale hlavně účelová manipulace. Příčinný řetězec nelze roztrhnout, jak se jim hodí.

Museli bychom začít jinak: „Kdyby dnes nastala okupace a válečná zvěrstva ze strany Němců...“. Dekrety byly následkem předchozích zločinů, vyřešily tehdejší poválečnou situaci, byly schváleny vítěznými velmocemi a staly se neměnnou součástí výsledků II. světové války. Takže i ono dodatečné obkecávání Schwarzenbergem bylo falešné a jen odkrylo postranní úmysly.

Druhým příkladem, když se musel fanatický stoupenec dodatečně vykrucovat a dokonce omlouvat, byla už zmíněná kauza Stránský – Dejdar. Zase se ukázala pravá tvář těchto lidí s bolševickými manýry, kteří chtějí kádrovat za názor. Kteří považují za nepřijatelné, aby někdo volil jinak, než oni si přejí. Že se Stránský omluvil v okamžiku, kdy kvůli tomu Schwarzenberg začal ztrácet body? Nevěřím mu ani slovo. Ostatně stačí si přečíst tu jeho „omluvu“, zda je upřímná.

A tak mi nezbývá, než se skřípěním zubů volit Zemana. To, že mě takoví lidé budou nálepkovat jako vidláka, komanče a zároveň nácka, je mi ctí. Nechci s nimi mít nic společného. V KSČ jsem nebyl, v seznamech agentů StB také ne, tak ať mi políbí...

 

Ostatně soudím, že Kalousek, který se teď za Schwarzenbergovými zády chechtá, by neměl mít zaručenu prezidentskou milost.

Autor: Dušan Streit | středa 23.1.2013 12:02 | karma článku: 43,45 | přečteno: 4020x