Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Aaron71

1. 8. 2010 8:11
Rozhodně je blíž realitě Jakl

Než Vy. Ta Vaše je poněkud virtuální. Ty mazanice v té polorozpadlé barabizně nestojí za návštěvu a 20 tisíc lidí ročně není argument. Rv

0 0
možnosti
DS

Streit

1. 8. 2010 10:29
Re: Rozhodně je blíž realitě Jakl

Á, pan Matuška je autoritativní umělecký kritik. A k tomu cynik s nadnárodním přesahem. A lidi jsou banda hlupáků. Rv

0 0
možnosti
D

derik

1. 8. 2010 7:06
Take velky souhlas. A o duvod vic aby se to neprevazelo.

Jde o impozantni dilo, za kterym do Moravskeho Krumlova jezdi pres dvacet tisic turistu rocne. Tam ho zachranili, povazuji si to, a dobre se o to staraji. V Praze by bylo jen otazkou casu, kdyby se to dalo do depozitare (musime setrit, mame stovky jinych pamatek, toto neni tak kvalitni, atd.), prodalo do zahranici, nebo tam nejaky nezavisly umelec vykonal potrebu aby vyjadril nazor. A pritom prazsky magistrat ani nema pro Muchovy obrazy vhodne misto; jen si kratkodobe pronajima prostor. Velmi podivna akce, spis bych cekal venovani dila MK.

Nemuzu se ubranit dojmu ze spicky prazskeho magistratu se snazi predhodit atraktivni zastupne tema verejnosti a novinarum. Budou volby a jeste nedavno byli kritizovani za ucelnost, efektivnost a transparentnost ruznych zakazek. Ted se hlavni pozornost venuje obrazum.

0 0
možnosti
MR

Natramn

31. 7. 2010 23:43
Souhlas

Toto je i můj názor, ačkoliv se s panem Jaklem shodnu velmi často, tentokrát to cítím jako Vy :-/

0 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

31. 7. 2010 17:46
Zjistil jsem, že na reakci tady či u Jakla

tu nemám dost místa, tak jsem holt nakonec na tohle téma potratil taky blogiště.

;o)

http://vladimirt.gottwald.blog.idnes.cz/c/149139/Kam-se-vrtnout-se-Slovanskou-epopeji.html

0 0
možnosti
D

derik

1. 8. 2010 8:00
Re: Zjistil jsem, že na reakci tady či u Jakla

Snad se dohodnou. Ale jsou to pravicovi politici a ti mozna pro jistotu nebudou ve svych zivotopisech uvadet ze ziskali Gottwaldovu cenu :-)

Jinak ja jsem si myslel ze to zapujceni uz bylo v podstate nastalo. Nerozumim proc se ted najednou musi vsechno prevazet a pritom Praha ani nema trvale misto. Je lepsi kdyz jsou zajimave veci k videni po celem state. Ja jsem obrazy videl jen na Internetu, dost se mi libi, je dobre ze existuji, a snad budu mit nekdy cas jit tam na vylet.

0 0
možnosti
H

holcman

31. 7. 2010 16:58
Ty seš divnej patron

ale tady si to trefil, Štrajte.     :o) 

Jaklík tě nebude mít rád, je to furt ještě tajemník z hradu. 

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

31. 7. 2010 16:31
Co dodat, máte naprostou pravdu

0 0
možnosti
F

Fanýs

31. 7. 2010 15:28
secese

Všechna Muchova secesní díla jsou vynikající. Bohužel Epopej maloval moc naturalisticky a to nebyl jeho parketa.

K obsahu Epopeje ani jejímu umístění se nevyjadřuji.

0 0
možnosti
K

kevinbb

31. 7. 2010 15:13
Souhlas.

Ve svete je spousta umeleckych del ktere by se daly nazvat kycovite nebo politicky korektni sve doby a nikdo je nezatracuje a kazdy narod ktery je ma je na ne hrdy a schovava si je jako narodni poklad a snazi se vyzdvihnout jejich ucel i kdyz kolikrat je pochybny.Nemluve o tom, ze se o takovych dilech uci i ve skolach.

A co se tyka Alfonse Muchy,tak ten je uznavany jako umelec po celem svete a vsude jinde kdyby meli svoji "epochu", tak by sni zachazeli jako s narodnim pokladem a ne ji zesmesnovat a tim snizovat jeji narodni hodnotu a nebo vyznam at je sebevic "kycovity".

Ale my se stale budem bicovat a kat,ze vsechny ostatni narody jsou lepsi, ze to vsichni v tom dokonalem svete vidi.Ohromny omyl,svet  vidi jen to co o sobe rikame sami.Bohuzel je to ve spouste nasich lidi,je to v nasich genech,ze si nedokazeme vazit nasich hrdinu,ze se snazime vzdy a vsude se zesmesnovat a ukazovat vsem, ze my jsme ten nejhorsi narod na svete a svet pritom vubec nechape proc se takhle sami znevazujeme.

0 0
možnosti
K

kevinbb

31. 7. 2010 15:16
Re: Souhlas.

Oprava.

Ma byt epopej.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

31. 7. 2010 14:29
Uklouzl jste na výměšcích politické korektnosti.

Nerozumím tomu.Možná špatně chápu Váš nadpis.Ale článek pana Jakla ukazuje na politickou nekorektnost, po které pro lidi nic užitečného nezůstane.

0 0
možnosti