Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

gasparru

6. 10. 2011 10:03
Výborný

Ale jak můžete chtít něco platit po 75 -letém starci, který nikdy v životě nic nezaplatil........;-D

0 0
možnosti
G

Gambri

5. 10. 2011 21:35
0 0
možnosti
8

837

4. 10. 2011 14:45
No holt ten duší zelený soudruh

jak se sám pasuje  už ten stamilionový majetek nastřádaný předky zcela nezeleně rozfofroval v konzumu a teď se nestydí si ten konzum nechat financovat od člověka který kvůli mamonu připravil tisíce lidí o vlastní bydlení, jinak řečeno jim de fakto ukradl možnost privatizace a privatizoval to všechno pro sebe. 

Být takhle všichni zelení jako ten Havel tak už dneska žijeme na jedné skládce odpadu a zdroje surovin jsou nulové.

2 0
možnosti
DS

Streit

4. 10. 2011 15:00
Re: No holt ten duší zelený soudruh

Na tom je kus pravdy.

0 0
možnosti

Ghost Dog

4. 10. 2011 12:01
starý muž ...

.. co na to říci, na jednu stranu, a to tu technickou máte jistě pravdu, na straně druhé z toho mám určité rozpaky .. nejsem příznivcem VH, jeho skutky by jistě zasloužily mnoho kritiky  (silnější slova, která mě napadají raději vynechám) .. přesto, nechte starému muži jeho pár minut slávy, vypadá na to, že si jich už zas tak moc neužije .. a majetek? on rubáš kapsy nemá .. ;-)

.. ale karmu dám, určitě si ji zasloužíte R^

0 0
možnosti
DS

Streit

4. 10. 2011 13:50
Re: starý muž ...

Já vím, že máte měkké srdce ;-) Ale někdo si to nezaslouží ani když je starý a nemocný. Mi jde o princip.

Za karmu děkuji R^

1 0
možnosti
K

klapste3

4. 10. 2011 11:47
S velkým zájmem

jsem tento článeček přečetl. Autor, dusící se nenávistí k Havlovi se zcela jistě, alespoň částečně, uklidnil. A po onom uklidnění nám jistě rád popíše jak danil dary k sedmdesátinám Klaus nebo jak před mnoha roky ukradli zlodějíčkové jeho ženě Livii šperky za bratru několik milionů (byly to jistě dary, neb Livie pocházela z nuzných poměrů - jakpak je tedy danail?). Možná se ještě podobně spravedlivě rozohní až nám vysvětlí, jak jsou či byly zdaněny finační dary firem, které nosí zástupci firem na sekretariáty všech možných parlamentních stran. Ale v tom všem co autor píše mně nějak uniklo, že Havel působil na ministerstvu financí, privatizace, průmyslu, obrany, vnitra a dalších. Autore, že Vás ten Vašek straší i v noci.

2 0
možnosti
DS

Streit

4. 10. 2011 13:49
Re: S velkým zájmem

Vy chcete, aby pro někoho platila jiná pravidla než pro občany? Jestli by se to týkalo Klause, tak by měl platit stejné daně jako Havel. Ne aby je vrchnost neplatila vůbec a ovčané, platící daně, se ještě pohádali ve stylu "vy zase bijete čenochy". Jen podotknu, že oficiální dary z diplomatických zdrojů pro prezidenta mají zase jiný režim. A Klaus má jistě dostatečné legální příjmy, aby manželce šperky mohl zaplatit.

Dary firem stranám se ze zákona nedaní. Černé dary by měly být nejen zdaněny, ale konfiskovány. Podle stejné logiky, že to dělají všechny, se toleruje bezpráví.

Havel sice nebyl na všech ministerstvech, ale i dnes jako předtím rozmisťuje "své" lidi (Schwarzenberg, Vondra, Bursík, Kocáb...).

2 0
možnosti

zab5

4. 10. 2011 9:59
Ještě se nabonzuju

Můj otec před časem slavil sedmdesátiny. Přiznávám, že jsem mu s bratrem zaplatil oslavu v restauraci, kam jsme pozvali 50 příbuzných a známých. Bezpečně vím, že otec žádnou daň z oslavy neplatil. Také přiznávám , že jsem mu daroval domácí kino a zaplatil pobyt v lázních Poděbrady. Ani z toho můj nepoctivý otec daň neplatil. Přiznávám a jsem ochoten vám poskytnout iniciály k napráskání výměnou za vaše dokonalé účetnictví, tzn. daňové výpisy od vás a vašich příbuzných za obdržené dary z narozenin a Vánoc - stačí mi posledních deset let. Děkuji.

PS.: Kdyby se vám náhodou rozsvítilo, berte tento příspěvek za bezpředmětný.

2 0
možnosti
DS

Streit

4. 10. 2011 10:52
Re: Ještě se nabonzuju

Jste hloupý, ale proč to musíte ukazovat veřejně?

Příbuzní v řadě přímé, což Havel na rozdíl od vašeho otce není, jsou osvobozeni od darovací daně.

Váš otec se jistě v médiích nechlubil, že oslavu sponzoroval jeho syn.

Jde o to, že kdyby kdokoliv mimo přímou rodinu sponzoroval vaši oslavu, řekněme pro 500 lidí, tak byste se darovací dani nevyhnul. A pokud vrchnost nebude dodržovat vlastní zákony, budeme stále žít v bažině protekcí. Ať tedy darovací daň zruší, s tím bych souhlasil. Jinak musí platit jako každý druhý.

3 0
možnosti
G

Gašpo_2

4. 10. 2011 7:59
No, bral by som to tak

že Havlovu oslavu zaplatil Bakala z európskych dotácií. Ostatne na nich jeho "zemědělský kšeft" stojí i padá. V konečnom dosledku sme teda tú oslavu zaplatili MY. Ako inak, že?

Dúfam, že si to Vašík patrične užil. Rád som prispel aj na jeho veľkofilm.:-P

A Havlove súkromné peniaze? Nebláznite, tie už má pod kontrolou dávno niekto iný. Niekto, kto bude žiť dlhšie a musí si ich rozpočítať pre udržanie luxusu v horších časoch, ktoré prídu. Ostatne prečo púšťať žilou na manželovu oslavu, keď to zaplatia ovce? Síce budú trochu bečať, ale nikto im na výber nedá.;-D

1 0
možnosti
DS

Streit

4. 10. 2011 10:55
Re: No, bral by som to tak

Souhlasím. Ale nechci být ovcí, tak aspoň kritizuji, co kritiku zaslouží. A snažím se těm ovcím, které se i tady objevují vysvětlit, jak se věci mají.

0 0
možnosti

zab5

4. 10. 2011 7:55
Teda pane Streite

Tenhle článek je vaším vrcholným dílem a myslím, že níž již klesnout nemůžete. Aspoň doufám. Osobně jsem viděl asi pětivteřinový spot o narozeninové oslavě Havla, stokrát víc toho je v mediích o nějakém Arturovi Štaidlů a kojenci Hanychové. Základem je informace, že jste úplně vzteky bez sebe, že pan Havel si dovolil slavit narozeniny a že mu na ně příjde exministryně USA, zatímco vy, zřejmě , máte problém sehnat k Lambruscu sousedy. Jestli mu to někdo platí, nebo ne, je jeho věc a především toho, kdo oslavu pořádá. Mě, na rozdíl od vás, to neužírá ani nepálí. To vy to  nedokážete skousnout. Nějaké daně je zástupný a popravdě trapný oproblém, i když věřím, že vy po každých Vánocích běžíte zaplatit na úřad nějakou tudarovací  daň. Vy jo.

2 0
možnosti
DS

Streit

4. 10. 2011 11:00
Re: Teda pane Streite

Daně platím poctivě (a vysoké), i když nerad. Protože vidím, že někteří se té povinnosti zřejmě vyhnou. A taky nemám rád takovou míru přerozdělování, kdy vrchnost už nepokrytě krade a ovcané to svým oblíbencům "přejí". Rv

Pane, já opravdu nemám důvod mít komplexy. A vražedkyni Srbů bych na svou oslavu opravdu nezval.

1 0
možnosti
RH

djelem

3. 10. 2011 21:48
Naprostý souhlas - jako vždy !

Tak  od Kabaly je to taková malá splátka za  různé privatizační "protekce" - třeba za tu spáchanou  s   kumpánem Schwarz....gem,  jistě znalcem likérů, zvláště Becherovky.....RvRvRv[>-]

1 0
možnosti
DS

Streit

4. 10. 2011 11:00
Re: Naprostý souhlas - jako vždy !

Dík R^

[>-]

0 0
možnosti
DS

Streit

3. 10. 2011 21:24
Re: Knihovna?

Myslím si, že se dozvíme, že narozeniny měla nakonec ta knihovna, což je veřejně prospěšná akce. Bakala zasponzoroval knihovnu, no a Havel ze "své" knihovny odčerpal na "veřejně prospěšnou" žranici a chlastačku. Je to spekulace, ale pravděpodobná. Možná jsou ve hře i další neziskové organizace. :-(

0 0
možnosti