Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

D37a90v93i74d 62K42a45z47i19l

18. 7. 2013 11:49

Že vás to pořád baví psát pravdu. Já bych na to neměl nervy.

1 0
možnosti
Foto

Co se dá dělat, držet hubu nechci R^

1 0
možnosti
KB

Podle mně tady se jednalo rozhodnutí na politickou objednávku, které mělo za každou cenu dostat ty politiky z ODS z vězení. Ti tři soudci teprve vymýšlejí odůvodnění. Co z nich však vyšlo v okamžiku vyhlášení, bylo téměř neuvěřitelné. Nedivím se, že křičí všichni zleva, doprava...i Fendrych, Jan Urban a Marvanová. Zřejmě ODS tlačil čas a tak prvotní soudní výrok zněl tak bizarně, jak to evokuje váš titulek. Nečas už o tom zřejmě od svých věděl dřív, proto si tak vyskakoval. Myslím, že tady existují vazby: soudy v Praze - ODS, jak o tom přednedávnem mluvil samotný Tluchoř (ve vyprávění Kočí) a jak se to potvrdilo už předtím v době "justiční mafie".

Občané musí vymyslet způsob, jak modré mafii dát mat.

S politickými rozhodnutími na politickou objednávku má tahle země dosti smutné zkušenosti...viz Urválek nebo rozhodování ÚS o zdravotnictví a poplatcích. navíc je to střižené Sicílií...organizovaný zločin (ekonomický klentismus) je propojen jak s politikou, tak s justicí.

3 0
možnosti
Foto

Chtěl jsem věřit, že to bylo jen z blbosti a velikášství těch elitářů. Ale hádat se nebudu...

0 0
možnosti
ME

M14i85r82a 69E89l

17. 7. 2013 19:17

Nu,  na pana Ratha se prý tento verdikt nnejvyššího soudu nevztahuje, protože ho chytili při činu, nebo bezprostředně poté. Hmmm, ale pokud pánové sproštění viny vykonávali funkce, které dostali výměnou za složení poslaneckého mandátu, NENÍ TO TEORETICKY PŘI ČINU? ;-D

2 0
možnosti
Foto

Já bych řekl, že rozhodnutí Nejvyššího soudu je tak absurdní, že vyvolává celou škálu absurdních otázek a ještě absurdnějších odpovědí :-/

2 0
možnosti
MP

Máte zcela pravdu.

0 0
možnosti
IP

Karma. Ale v jedné věci se pletete: kdyby se Nejvyšší soud držel "ducha" zákona, nemohl by rozhodnout, jak rozhodnul. Protože držet se "ducha" zákona znamená držet se jeho smyslu. Právní kličky jsou postaveny na hledání jiného významu slov, než byl zákonodárcem zamýšlen - a potom se argumentuje dodržením "litery" zákona. I za cenu totálního nesmyslu. Onehdá se drželo litery zákona ministerstvo vnitra - a sčítalo procenta tam, kde měl být průměr... :-)

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za karmu R^

Ale s vaší poznámkou nesouhlasím. Duchy zákonů se honí tehdy, když je třeba překroutit literu zákona. Neberte "duch zákona" jako něco, tam autoři chtěli vtělit, ale něco, co tam právní elitáři chtěli nalézt. Je to starý spor mezi pozitivním a přirozeným právem:

http://streit.blog.idnes.cz/c/111915/Elitarska-spravedlnost-Vojtecha-Cepla-starsiho.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/133795/Nejasejme-nad-prulomovymi-rozsudky.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/248962/Lex-Havel-nebo-lez-Havel.html

1 0
možnosti
MJ

Výborné. Na rozdíl od stanoviska grémia ODS, prostřednictvím imaginární osoby Rudolfa Polaneckého.

2 0
možnosti
JV

J13a12n 45V30e95s26e80l22ý

17. 7. 2013 16:32

Ne nadarmo se mu v Kolibříkovych telefonáterch říkávalo PoSlaneský...

1 0
možnosti
JD

kdy de jure člověk přijme úplatek? Tehdy, když se o něm domluví nebo tehdy, když jej fakticky dostane?

0 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že až dojde k protiplnění.

2 0
možnosti
MK

No, alespoň vím, že politik může dát napříště dotěrnému novináři přes hubu, případně vnadnou novinářku poté i znásilnit a vše je v pořádku.

Kdyby si ústavu jako nejvyšší soud vykládal i Zeman mohl by odvolávat premiéry jak na běžícím pásu - osobně se domnívám, že tu dlouho nebylo nic co by měl tak intenzivně vysvětlit ústavní soud.

4 1
možnosti