Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

ptáček XXL

19. 5. 2008 12:55
SciFi?

SciFi pohádka: zítra na Zemi přistane obří UFO, vyleze 1000 andělů či kterého kýho výra a začnou sortýrovat lidi na ty, kteří věčí v Boha a ti ostatní. Samozřejmě, jak jinak,  technologicky oproti lidstvu budou nesrovnatelně nad námi. O v tu chvíli 99,99% Čechů se při pohovoru bude zaklínat, jak celý život miluji Boha. No, ono už podobně bylo, ne ve sci fi, ale v roce 1969, 1948, 1939, po Bílé hoře, atd. Tenhle pisálek bych odhaduje, že by tvrdil, že byl potají kardinálem.

0 0
možnosti
S

Semper2

6. 6. 2008 22:28
Re: SciFi?

Výborný a vtipná analýza. Excellente !:-)R^R^R^

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

14. 5. 2008 14:04
karel kryl

Prší a venku se setmělo

Tato noc nebude krátká

Beránka vlku se zachtělo

Bratříčku zavírej vrátka!

Zavírej vrátka!

0 0
možnosti
S

Semper2

6. 6. 2008 22:20
Bože,Ty víš proč jsi povolal Karla k sobě tak brzo...

Haile, Karel Kryl byl katolík a velmi nesmlovavý (proto byl po tom estébáckém sametu tak neštastný a zatrpklý), ne takové mejdlíčko jako kardinál Vlk. Kdyby osoba typu K.Kryla seděla v arcibiskupském paláci , to byste se s p. Streitem (Pee) divili.

0 0
možnosti
PV

Alcator

14. 5. 2008 0:08
Ono to asi bude složitější...

Chápu, že po bombastických novinových titulcích typu "Úplatek českým církvím: 260 miliard" nebo "Účet za Klausovo zvolení: 260 miliard" je snadné podlehnou dojmu, že církve nedostávaly od státu nic a najednou dostanou o 260 miliard víc. Vinu na tom nesou i naše média, která už opravdu v honbě za čím dál bombastičtějšími titulky ztrácí soudnost.

Skutečnost je taková, že za těch 60 let, po které podle plánu ODS budeme tuto částku splácet, bychom do církví museli vrazit (při zachování současného stavu) zhruba 500 miliard, a po těch 60 letech by to vesele pokračovalo. Dále možná leckoho zaujme, že podle současných pravidel by už velmi brzy musel český stát začít platit například islámské duchovní, přičemž za zmínku stojí, že neexistuje záruka, kolik duchovních zde v budoucnu bude (zatím to vypadá, že jich bude přibývat) a z jakých církví.

(pokr.)

0 0
možnosti
PV

Alcator

14. 5. 2008 0:14
Re: Ono to asi bude složitější... (2)

(pokr.)

toto velkorysé vyrovnání s církvemi, které SOUČASNĚ znamená definitivní odluku církve od státu i po stránce financování (což je velké plus), se může zdát ze strany církví hamounské, ale srovnáme-li to například s nápady na pořádání Olympiády v Praze (100 miliard za "propagaci" země, která se ani není schopna naučit, že se jmenuje Česko), což je  akce, která části populace přinese zisk a zbytku nic, získá to trošku jinou perspektivu. Okřídlené rčení: "Dej hladovému rybu a nasytíš ho na jeden den; nauč ho chytat ryby a nasytíš ho na celý život" velmi hezky ilustruje, co je vlastně cílem tohoto vyrovnání: Oněch 80 miliard umožní církvím zajistit si nestátní příjmy, aby byly soběstačné a neujídaly z veřejných rozpočtů tak, jako doposud. Rodiče dětí by mohly podobně řešit kapesné: místo 200 stovek měsíčně by stačilo jednorázově uložit na investiční účet nějakých 50 000, ze kterých by se už "navždy" generovala "renta" v této výši - ale bez nároků na peněženku rodičů. (pokr.)

0 0
možnosti
RB

Zorrrrrro

13. 5. 2008 13:17
nechutne...

...vyuzit neci zdravotni indispozici jako prilezitost k utoku... ohanet se prstem Bozim... ufff...pane Streite, klesate stale hloubeji do bahna....Rv

0 0
možnosti
AB

biotype

13. 5. 2008 9:15
Krádež....

Pokud církev dostane majetek či kompenzaci, doufám, že hned napraví své hříchy. Církev sama majetek v minulosti většinou nakradla... ....a když vezmeme v potaz kolik zla se na světě páchalo v zájmu církve, řadí se mezi největší teroristické organizace

0 0
možnosti
PBS

Příspěvek bude smazán

12. 5. 2008 20:05
Tady je ale potrefených hus!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
J

jirkan01

12. 5. 2008 19:37
Vy jste ubožák

O církvi víte něco tak maximálně od soudružky učitelky z páté třídy, nevěřím, že jste úspěšně absolvoval nějakou další. Já Vlka nemusím, ale označit ho jako zastánce nejtvršího jádra je ukázka totální neznalosti a omezenosti. Nevíte nic o změnách na teologické fakultě, nevíte nic o změnách v církvi za posledních 100 let. Žijete v době Jiráskova temna. Váš článek je jen ukázka nenávisti spojené s absencí informací.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

12. 5. 2008 21:27
Re: Vy jste ubožák

Vím o Voršilkách, kterým byl omylem přiřčen majetek (kus Národního divadla). Myslíte, že ho vrátily?  Já to považuji za krádež (a desatero - bez ohledu na soužky úči znám).

Víte co na to hodnostáři? Církev - to je velký počet samostatných organizací. Do toho se nemůžeme plést. Církev nemá jednoznačnou strukturu!!!

Komu tedy vlastně zapltíme? Nezaplatíme arcibiskupství pražskému a náhle na nás vyběhnou řády a biskupství?  Co je církev? Vždyť odmítá být i právnickou osobou.

0 0
možnosti
T

tromi

12. 5. 2008 18:14
tato zločinná církev

je učitelkou včech totalitní systémů světa

0 0
možnosti
P

pimlico

12. 5. 2008 17:48
Vas ustve ...

... Vase zapsklost. Nebo uz vas ustvala a mate silu uz jen datlovat na klavesnici ? Musel jste mit pohnuty zivot ...

0 0
možnosti
M

midro

12. 5. 2008 17:00
co jim bylo ukradeno

Je velice sporné, co bylo církvi skutečně ukradeno a co jim má být vráceno. Kolika lidem byl ukracen majetek komunistickým zřízením, třeba zemědelcům a kolika byl skutečně vrácen. Poku ho dostali tak ve zuboženém stavu. Kolik dostali političtí věznové za mnohaleté vězení, kolik jejich rodiny. Způsop " boje" o katedrálu nesvědčí tomu, že se jedná o duchovno, ale především o majetek a to na prvním místě. I když s blogem tak úpně nesouhlasí, je v něm převážně pravda. Proč církev blokuje obcím spoustu pozemků a tím brání jejich rozvoji. Když jsem slyšel arcibiskupa olomouckého Grubnera co odpověděl na dotaz k čemu jim bude tolik pěněz, prohlásil že budou nakupovat akcie, což je nepochybně bohulibí činnost!8-o

0 0
možnosti