Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

fioman

11. 7. 2010 6:42
Karma,paní Stražáková!

Vaše příspěvky mě začínají ohromně bavit,paní Stražáková! Pište dál,prosím! Hlavně nezapomeňte do svého textu vždy zakomponovat Vaši zkušenost s Cikány! Jste mi velkou inspirací! Již dvakrát jste mi nahrála na smeč a vzal jsem si Vás ve svém blogu tzv.na paškál. Poprvé to dopadlo tak,že jste mě nahlásila (po Vašem-udala) adminům a můj příspěvek byl následně přeřazen do mého soukromého blogu. Podruhé mi to "prošlo",ale přesto mi můj příspěvek o Cikánech chtivých nábytku,byl panem adminem Bangou operativně přeřazen do rubriky Hyde park. Tento Váš nejčerstvější příspěvek mi na pomyslnou smeč nahrává hned v několika případech a o to víc mě mrzí,že do jeho přepracování nepůjdu. Mám totiž od adminů výstrahu,čili musím sekat latinu (po Vašem-držet hubu a krok). Přesto Vám děkuji za tento Váš nejčerstvější příspěvek. Pobavila jste mě jím přímo královsky,i když Vy jste jím vlastně pobavit vůbec nechtěla. O to větší švanda to,ale je! Díky,paní Stražáková! S pozdravem Filip Fuchs.     

0 0
možnosti
K

karelp

10. 7. 2010 15:47
krásné maso.

Bylo tam vždy plno a na krásnou koninu chodili hlavně ženy lékařů a vysoce postavených soudruhů. To maso, bylo tak kvalitní, že bylo pouze pro elitu. Samozřejmě fronty douhé, byly normální.

0 0
možnosti
A

akrosob

10. 7. 2010 16:23
Re: krásné maso.

Pravda  pravdoucíR^

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

10. 7. 2010 15:33
He he he to je dobré

já jsem zase půjčoval cikánům boty, aby nás bylo dost, když jsme si šli zahrát forbal, ale to bylo, pravda, až po demokratické revoluci ... předtím ty boty měli vlastní

0 0
možnosti
ZH

běžný ovčan

10. 7. 2010 16:43
Re: He he he to je dobré

co jste tím chtěl pane říct? pochopil jsem to správně, že vám víc vyhovovali komunisti a chtěl byste to tak zase?

0 0
možnosti
JV

jafava

10. 7. 2010 15:27
Jo nucák, tam jsme chodili nakupovat ještě před měnovou

reformou s babičkou maso. Tam se daly sehnat báječný koňský buřty a občas i maso, dokonce bez lístků. Po reformě jsme tam chodili dál, jednou týdně tam vždycky maso měli, v ostatních masnách, které byly po původních majitelích ještě ne zcela zničené, zase měli hezky, kvalitními prvorepublikovými kachličkami, vykachličkované prodejny. Ale maso většinou neměli žádné, jen občas škvařené sádlo a turistický salám. Později mívaly normální masny ve čtvrtek vepřový bůček a hovězí na polévku; v nucáku jsem kupovala bez problémů telecí ledvinu nebo vepřovou kýtu. Nucák byl úžasný vynález soucialismu. Fronta se tam stála taky ve čtvrtek. Když jsem chodila do práce, nebyl na fronty čas (to šlo jen v době mateřské, se sousedkou na střídačku), tak jsme jedli maso z čínských konzerv. Taky se z nich člověk časem naučil vařit. 

V nucáku byly, pravda, vždy ve frontě první cikánky a i když ostatní mohli koupit každý jen tři kg masa, ty se hádaly s řezníkem a nakoupily podstatně víc; jo ta diskriminace.

0 0
možnosti
N

nordica

10. 7. 2010 14:42
údiv

Co se tady divíte? To je ta paní, která pravidelně píše tklivé blogy s úlety typu:

.....cikáni se mým dětem ve škole neposmívali....., aby o řádek níž napsala, jak je toto etnikum okradlo. Je to prostě celé k smíchu. A mmch, není mi 20 a časy, nad kterými se paní rozplývá, vemi dobře pamatuji. Ano, z práce se odcházelo stát fronty na "dlabanec" a mnoho jiných věcí. No, tak hlavně, že toho masíčka bylo hodněRv

0 0
možnosti
A

akrosob

10. 7. 2010 20:24
Re: údiv

Kdo  vás  nutí  ty  tklivé  blogy  číst ? Když  se  vám  to  nelíbí,  tak  napište  svůj  blog  o  životě  za  totality !! Nic  vám  v  tom  přece  nebrání  a  aspoň  se  poučíme ;-O;-D

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

10. 7. 2010 14:38
Povídka

by byla vhodná do Soutěže tvořivosti na nástěnku. Musí se čísti pozorně, takže v pátek v 17 hodin jste se zařadila do fronty aby jste v ranních hodinách v sobotu dostala maso......... Četl jsem to dvakrát. Pamatuji si to sice jako děcko, že jsem za maminku vstal v 5 hodin ráno a ona než jsem šel do školy ze za mě v té frontě na maso zařadila. Ale do bylo v 50 letech. A vy o tom píšete jako o samzřejnosti a o následném veselém táboráku. A že neexistoval rasismus....... Vždyť v té době se nesmělo na ulici mluvit ani německy. A ten váš kroužek musel by skutečně vynikajicí. Ale věřím že se vám po těchto časech stýská. Dnes musíte bojovat jinak a nestačí stát ve frontě.

0 0
možnosti
A

akrosob

10. 7. 2010 20:18
Re: Povídka

Kocourku  kocourku,  nechceš  pohladit ?Asi  u  vás  ten  nucený  výsek  nebyl,  ale  ten  článek  je  pravdivý ;-D!!

0 0
možnosti
EK

fitzie

10. 7. 2010 14:26
ano,krásné doby

kdy lidi měli tolik času, že mohli vystávat od pátku do soboty ve frontě...

krásné doby, kdy se maso považovalo za dobrotu, která je tím lepší, čím je jí více.

krásné časy, kdy automatická pračka stála - v poměru k platu - xnásobně více než dneska. ano, krásné časy.

0 0
možnosti
S

semafor

10. 7. 2010 15:41
Re: ano,krásné doby

Hloupá ironie.

0 0
možnosti
D

džajár

10. 7. 2010 14:16
Milá písalko,

když se Vám stýská po "dobrých mezilidských vztazích v socialismu", zkuste se přestěhovat do KLDR...!!!

0 0
možnosti
K

karelp

10. 7. 2010 15:49
Re: Milá písalko,

Jsi nevkusný magor!!

0 0
možnosti
P

parnassius

10. 7. 2010 14:09
Já jsem se zase od tohoto etnika naučil,

co je to "férovka".

Pro neznalé: To je když vás při taneční zábavě vyzve Dežo na pěstní duel před hospodu, kde stojí celá jeho famílie:-P

0 0
možnosti
D

Draxis

10. 7. 2010 14:05
Bylo, nebylo...

Tento článek má informovat, přesvědčovat, či co? Nějak jsem nenašel poentu. Ale vzdáleně to nějak připomíná pseudoobranu romského etnika. A pokud to tak je, tak nechápu proč? To, že se v tomto etniku nacházejí i lidé slušní a poctiví, snad nikdo nemůže zpochybnit (Nebo jinak může, ale i je to velmi nepravděpodobné).

Nebo chce tímto autorka říci, že slušní cikáni už neexistují a naposledy existovali před 25 lety?

8-o8-o8-o8-o

0 0
možnosti
K4

kirduk 4

10. 7. 2010 14:17
Re: Bylo, nebylo...

Skoro to tak vyzerá

0 0
možnosti
  • Počet článků 146
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1083x
Jsem žena , která prožila minulost i současnost v dobrém i zlém... ..

Seznam rubrik