Byl jsem v cizině

Balada o muži, který se vrátil z ciziny a přišel o to nejcennější, co ve svém životě měl.

Před "Revolucí " jsem si dobře žil a tak jsem se z lásky oženil. Chtěl jsem své ženě úplně všechno dát a do budoucnosti se nedívat.

V roce 1990 jsem o práci přišel a tak jsem do ciziny odešel. Jen pro svou rodinu jsem v té době žil, makal jsem jak "Blbec", vůbec se nešetřil. Když jsem hodně peněz vydělal, všechny jsem na "Konto" mé ženy posílal. Koupil jsem chalupu a byt zařídil, "Osud" se však ke mně zády obrátil.. .

Lásko má, vždyť Já v cizině byl, abych svou rodinu uživil.. . Osud můj však tomu jinak chtěl, abych na svůj život zanevřel..!..

Já doma dva krásné syny měl, stalo se však něco, co jsem nevěděl. Pro své dva syny jsem jen strýčkem byl, který se z ciziny domů navrátil. Má žena mi řekla, že jsem dětem, ani ji nic nedal... . Já pro sebe si nic nenechal... . Přiznám se Ti lásko, že mám svou ženu stále rád a manželství s ní nechci rozvázat.. .

Synům jsem počase všechno vysvětlil, své ženě jsem se ale odcizil.. . Všechno je marné, ať dělám co dělám... . Má žena mě nechce a tak teď žiju sám.

Všechno co jsem mohl, už jsem udělal. I vysokou životní pojistku jsem si dal. V zoufalství jsem si chtěl i život vzít, jen aby má žena mohla v klidu žít.. . Můj kamarád mě v té chvíli zavolal.. . Ten mobil mě zpátky život dal... .

Teď jezdím "Busem", lidi rozvážím a domů se vracím vždy jen na pár chvil.. . V hospůdce malé občas sedávám a hledám někoho, komu svou lásku dám.. . Já hledám jen pohodu a cit, kdo by mě uměl třeba jen slůvkem pohladit.. .

Ach lásko má, vždyť já v cizině byl, abych svou rodinu uživil..!..

Autor: Alena Stražáková | pátek 9.4.2010 12:39 | karma článku: 12,11 | přečteno: 1408x