Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozumím. Proč má Váš návrh zaoblené tvary střech? Proč jsou boční okba pravoúhlá a střední ovàlné?

0 0
možnosti
Foto

Je to souhra kontrastních geometrických architektonických tvarů. To se musí výtvarně cítit.

0 0
možnosti
Foto

Tentokrát s Vámi nesouhlasím. Třeba na Hlučínsku je celá řada moderních kostelů a dikybohu za ně. V západní Evropě najreme mnoho pokusů. Vaši inspiraci barokem pokládám za málo invenční.

0 0
možnosti
Foto

Nenapsal jsem, že všechny moderní kostely působí tak špatně. Uveďte mi některý z těch, o kterých mluvíte, podívám se na něj na internetu.

Je mi ale líto, nejspíš asi také trošku trpíte tou modernistickou nemocí vidět stále nové a nové "neotřelé nápady". I za cenu architektonické pokleslosti nebo zvrácenosti. Můj kostelík toto nesleduje, jeho invenční originalita spočívá v čistotě kulturně vyspělé formy a v nové moderní návaznosti na historické tradice. Nejde mi o to, aby vyrážel dech nevídanými tvary, ale o duchovní rozměr obsahu. Proto tam není nic rafinovaně formálně nastrčeného, jen dokonalá a čistá forma, bez plytkých zbytečností, vypočítaných na laciný efekt.

0 0
možnosti
Foto

Též jsem na to háklivá...R^

1 0
možnosti
Foto

U nás je venkov přesycen tím barokem - všude boule na kostelech a to člověku zevšední. To potom mezi nimi vynikne gotika, které je málo a proto je jaksi vzácnější a tedy i hezčí.

0 0
možnosti
Foto

Ale každý ten barokní kostelík je jiný a jiné je celkové panorama obce i krajiny. Mně nikdy nezevšední. Mám je raději jako ty gotické protáhlé jehlany, ale ty mají také svůj půvab.

1 0
možnosti

Člověk nakonec musí soudobé umělce a architekty politovat: aby byli novátorští a prokázali invenci, musí se vymezit proti tomu, co je obecně vnímáno jako krásné...

0 0
možnosti
Foto

Nemuseli by a mohli by být také novátorští a invenční. Kdyby ovšem žili zdravě moderně a netrpěli modernistickou duševní chorobou.

0 0
možnosti
Foto

Nemohu než souhlasit a kladu si otázku, proč někdo schválí projekt něčeho, co je na vámi přiloženém obrázku. Nevím, jestli znáte moderní kostel v pražských Stodůlkách, ten se, dle mého vkusu, mezi paneláky hodí (neobarokní kostel by tam asi působil divně), stejně jako se hodí funkcionalistické kostely do podobné zástavby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik