Diskuse

K smíchu?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Pěkné. Čeští architekti jsou zamilováni do betonku, tak si je moc na srdce neberte.

1 0
možnosti
Foto

Mně se to líbí. Rozhodně lepší, než to celé zastavět, jak chtěl na konci 80. let pan prof. Pavlík. To nebyl Mikulášský kostel ani vidět, ale zato se vrátil Krennův dům.

1 0
možnosti
Foto

R^ Asi jak komu. Spíš jde o to, že zvyk je železná košile a mnozí si dokáží těžko představit jakoukoli změnu toho, co je dnes bráno za normální, tedy současnou podobu.

Opticky by to prostor jakoby uzavřelo a zmenšilo. Věc další je v branži rivalita, potažmo závist, že by se někdo realizoval a ještě k výdělku přišel. Návrhy jsou však zajímavé i oku lahodící.:-)

1 0
možnosti
Foto

To je jisté, díky za odpověď.

Mnozí ale proluku nepřijali jako rozšířený prostor náměstí. Odkrývá nevzhlednou zadní stranu radnice se zbytkem východního radničního křídla a domy za prolukou, které původně vzhlížely do dvora. Jinak uzavřením by se prostor náměstí naopak zvětšil. Dříve jej zmenšoval Krenův dům, který vystupoval do náměstí před kostelem. 

Návrh počítá také se zelení, odpočivadlem a občerstvením za dostavbou. Budovy by skýtaly svým variabilním řešením interiérů četné možnosti využití. Čili všestranný přínos Staroměstskému náměstí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik