Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane. Máte v tom chybu hmotnost je jasně definovaná fyzikální veličina a je všude stejná, i v beztížném stavu, bez ohledu na okolní gravitaci. Váha je něco jiného, ta je specifická pro dané gravitační pole a tam máte pravdu.

0 0
možnosti
Foto

Ale to já vím, že v beztížném stavu nevysublimujeme ve skupenství plynné.:-) Jenže umělecká fantazie si může realitu i vědu upravovat pro svoje vlastní představy jak chce. Viz třeba Hieronymus Bosch, Pieter Brueghel, Picasso či surrealisté.

Jen tak na okraj, co měří naše váhy v jednotce kg? Měří naši tíhu, tedy tlak, jakým působíme na měřidlo nebo naši hmotnost, jakožto synonyma téhož?:-)

0 0
možnosti

Velmi se mýlíte. Vážit můžeme cokoliv, a to nejen v zemském, ale v libovolném gravitačním poli kdekoliv ve vesmíru. A nemá to nic společného s tím, kolik má co kilogramů. Kilogram je totiž jednotka hmotnosti, nikoli "váhy" nebo tíhy - tedy síly. Člověk, který má 75 kilogramů, má 75 kilogramů na Zemi, na Měsíci, anebo třeba v mezihvězdném prostoru. To, co se mění, není jeho hmotnost, ale tíha, tj. síla, kterou se vzájemně přitahuje s jednotlivými tělesy.

0 1
možnosti
Foto

Velmi se mýlíte, když jste nepochopil obsah básničky.

Váha je tady hmotnost neboli tíha, jak je takto také všeobecně chápána. Na Zemi vážíme třeba 75kg, a když poletujeme mimo dosah zemské přitažlivosti, tak nevážíme skoro nic, jako celá Země, letící vesmírem.

Tu vaši vědu si strčte třeba "za klobouk", tady jste v rubrice poezie a v oblasti běžného pojímání těchto věcí.

0 0
možnosti

Vše je relativní. Když se postavím na váhu, tak ta ukazuje gravitační sílu, jakou se přitahujeme vzájemně se zemí (až na nějakou konstantu g). Ukazuje mojí tíhu na Zemi stejně tak jako tíhu Země na mých nohou (zákon akce a reakce). Vážíme stejně :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1392
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 391x
Zahradní a stavební architekt

Seznam rubrik