Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Pane Strašku, váš text se nepochybně blíží realitě víc než osočování majority z rasismu. R^

1 0
možnosti
ZJ

Sluníčkáři a pravdoláskovci hrozně rádi ohýbají pravdu klidně až ke zlomení jejího vazu ve jménu svých vyšších ideálů. A když už se pravda ohnout nedá k použitelnoszi v jejich pamfletech, tak ji rovnou zatají a někteří si i vymyslí nějakou tu svou "bílou lež" (bílá lež - tzv. lež pro dobro, ne rasimus).

Ale protože nejste jako naše "Bridget Johnson" co je se svým pamfletem o rasistických zrůdách smrděla více jak měsíc ve všech upoutávkách pod každým článkem, tak musíte doufat, že si vás lidé najdou.

2 0
možnosti
JV

Článek redaktorky Trachtové jsem četla a stoprocentně s vámi souhlasím. Také mám pocit, že dotyčná "spadla z višně " a asi žije někde úplně jinde.

Takové pitomé články poškozují vnímání ČR lidmi neznalými skutečných zdejších poměrů a dělají nám ve světě ostudu. Ano, jsem pro svobodu slova, ale poškozování dobrého jména ČR vymyšlenými příběhy o úkorném chování vůči Cikánům a Romům, o znemožňování přístupu ke vzdělání a jiných podobných multikulturně líbivých nesmyslech, by mělo být odměňováno povinným, nejméně jednoročním, bydlením v jejich přímém sousedství, bez možnosti se této výsady vzdát.

6 0
možnosti
Foto

dokud se jim bude vyplácet být nevzdělaní a nevyučení, tak i těch pár od přírody vnímavých budou od etnika nuceny se přizpůsobit, aby nakazili normu. Zrušit sociální dávky, to je jediná cesta k nápravě.

5 0
možnosti
LR

Zcela se také pomíjí multikulti nepohodlný nekorektní FAKT, že některá etnika mají nejenom odlišnou barvu kůže, ba dokonce např. černoši i jinak fungující vnitřní orgány - ale také jinak fungující mozek. A že mají statisticky dědičně nižší IQ a sklony k asociálnímu chování. Ne vše lze ovlivnit pouze výchovou a rodinným prostředím.

2 0
možnosti
Foto

jenomže to je zakázáno tvrdit. Vlády se bojí rasismu jak čert kříže a kdyby se vědecká obec začala tímto vážně zabývat, tak je to stejné jako si hrát se sirkami vedle sudu se střelným prachem.

1 0
možnosti
Foto

Spousta dobrých myšlenek...

2 0
možnosti
JH

Dobře napsáno, pane Strašku. Osobně s tím nemám zkušenosti, jsem již starý a v době kdy jsem chodil na základku jsme tam žádné cigány neměli. Je to pozoruhodné, jelikož jsem na základku chodil v Ostravě. Nevím to přesně, ale myslím si, že dnes již v Ostravě neexistuje třída základní školy, kde by cigáni nebyli. Podařilo se nám je velmi úspěšně pomnožit díky socialistické politice.

3 0
možnosti
PN

Pane autore měl by jste pochopit, že novinářům nejde o to psát pravdivé články, ale musí psát tak, aby jim to otiskli, zaplatili a oni mohli živit rodinu a platit složenky. Dnes je zcela zjevně zadaná kampaň, která má poukázat na to, jak jsou romské děti ve školství diskriminovány. Takže se píši články na toto tema. Kdyby autorka napsala článek objektivní, tak jí ho prostě neotisknou a ona nebude mít doma čím nakrmit svoje děti a jak platit složenky. Novinařina totiž není služba PRAVDĚ ale zaměstnání, kde musíte pracovat tak, aby jste uspokojili své nadřízené.

To, co píšete je pravdy pouze část. Přidejte k té demotivaci i obecně výrazně nižší inteligenci - viz například Bakalář. Toto se kombinuje a výsledek je takový, jaký je. To, že se stát snaží o vzdělání alespoň té malé části Romů, u kterých je kombinace dostatečné inteligence a alespoň jakéhosi rodinného zázemí, na tom nevidím nic špatného. Ale to nemění ani nejmenší na tom, že ve vyšších patrech vzdělání bude z objektivních příčin jenom zlomek těch Romů, co odpovídá podílu populace.

Mimochodem třeba Harvard, který má v zakládací listině to, že je pro všechny, vystudoval v jeho staleté historii jeden jediný indián - slavný Tecumseh letící hvězda. Takže američané vidí smítko v oku našem ale nevidí břevno v oku svém.

1 0
možnosti
LR

S principem, že redaktoři musí zabezpečovat prodejnost svého media souhlasím. Ale již ne s tím, že lidé si raději počtou nesmysly, co tato "dáma" zplodila. Naprostá většina lidí jak je znám nejen z diskuzí zde, podobné zkreslování cikánské reality odmítá a takové články ani nedočte dokonce. Pokud je neodradí už ten titulek, který je v rozporu s jejich každodenní zkušeností.

Spíš tuším, že pisatelka je obětí tzv. humanitního "vzdělání" a tlaku "svrchu" pravdu zkreslovat to "korektna".

3 0
možnosti
AS

A77d23a89m 71S11t86a10v51a

23. 10. 2014 4:25

Na tomto článku není ani problém cikáni, jako fakt, který u něho vystupuje, že čtenáři musí metodicky vést a vzdělávat novináře, kteří si to  v tomto případě cikánskou otázku vezmou za své téma. Ti novináři jsou vlastně jako ti cikáni: buď z neschopnosti, či svévolně, prostě z nějaké závislosti o té otázce píši naprosto špatně, převráceně, jako by chtěli sloužit jen a jen čertu.

11 0
možnosti
MK

R^Návrhů na řešení může být více, ale současný stav jste popsal výstižně. Od blízké kantorky vím, jak umí jeden cikánek v 6.tř. rozbourat kázeň v hodině a není jiné pomoci, než zvláštní režim.

10 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1313x
jsem důchodce

Seznam rubrik