Lepší pershing na dvorku, nežli kouřit machorku

...řekli si Poláci,  a dobře udělali. Poláci, Litevci Lotyši a Estonci, mají totiž na rozdíl od Čechů přímé historické zkušenosti s Ruskem. Všichni  v průběhu své národní historie museli tvrdě bojovat s imperiálním Ruskem od dob carů až po dnešní dny o holou existenci. My jsem bohudíky a jak se ukazuje možná bohužel, tento každodenní zápas podstupovat nemuseli. Byli jsem totiž součástí mocného a hrdého státu Rakouska Uherska, který byl pro Rusa a jeho panovačné choutky moc velkým soustem. Možná, kdybychom jako národ museli podstoupit to co Poláci, tak dnes by jakékoliv sympatie k Rusku byly nemyslitelné.

Začnu několika otázkami pro zdejší nadšené obdivovatele nedemokratického Ruska. Co dobrého za posledních sto let přineslo Rusko světu? Co chceme a očekáváme od Rusů?

V čem spočívají sympatie Čechů k tomuto kolosu na hliněných nohách, který je znám svojí strohou diktatůrou vůči svým vlastním obyvatelům? Po čem se nám vlastně stýská? Doufám, že v diskuzi se k tomu rusofilové věcně vyjádří. Já nebudu moci bohužel odpovídat, protože nemám dost íček a tak se předem omlouvám.

Proruská propaganda, kterou zde vedou mnozí blogeři, znejisťuje čtenáře. Ne hned, ale pomalu a jistě, jako když voda kape na skálu a ta jednoho dne pukne. V tom je právě úspěch putinovské demagogie. To jenom tak na úvod.

 Čtu tady blog, třeba soudruha člena KSČM z Domažlic Culína. To je rétorika KSČ let 50- 80- tých. To mě ani tak nepřekvapuje. Že ale pan Josef Havránek píše , jak naše media o Rusku lžou, jak je obelháván, jak naše media manipulují s informacemi, to mne docela překvapuje. Úsměvné v jeho blogu bylo, jak napsal, že z dob totality má nos číst mezi řádkama. Pravda pane Havránku, na Krymu žádní ruští vojáci nebyli, jak tvrdí soudruh Putin, ale zasahující vojska, která dohlížela na "demokratické referendum" budou vyznamenána, jak řekl v televizi sám Putin. Nebo to také byla manipulace našimi médii? Sám nevím :-D.

 Co tedy dobrého přineslo Rusko našim národům?

 Ještě žijí ročníky, které si přímo pamatují realitu "osvobození Československa Rudou armádou". Tehdy je naši lidé vítali jako své osvoboditele. Ale ouha, jedna nelidská totalita byla nahrazena jinou, stejně nelidskou. Téměř okamžitě nám bylo anexí odebráno území Zakarpatské Rusi. Toto území bylo totiž svěřeno Československému státu v roce 1918 Versailskou dohodou do správy na 20 let a v roce 1938 se mělo konat referendum o trvalém začlenění tohoto území do Československa. K tomu však nedošlo a tak v roce 1945, stejně jako dnes Krym, Rusové toto území nejdříve obsadili,dosadili svoje komunistické orgány a pak bylo provedeno "demokratické referendum" a území bylo sovětské a bez náhrady. Vlastně pardón, za odměnu bylo zlikvidováno demokratické Československo a nahrazeno režimem sovětského typu, se vším všudy, tedy s monstrprocesy, kolektivizací,plánováním, uzavřením hranic, gulagy, které si krutostí českých a slovenských komunistických bachařů nezadalo se sovětskými vzory.

 A tak se pomalu,ale jistě Československo,které v dobách první republiky představovalo v Evropě opravdovou demokracii a hospodářskou prosperitu, postupně,ale rychle propadalo do podprůměrnosti satelitních států sovětského bloku. Nebylo nic, fronty se stály od toaletního papíru přes zeleninu až po maso, kvetlo udavačství a hlavně závist lidí. Ta morální demoralizace trvá dodnes. Stále nejsme schopni se od lží,kterými nás komunisté krmili o Rusku odpoutat. Rusko a jeho režim není zemí spravedlnosti a lásky k člověku. Rusko je tvrdé, kde platí že kdo má peníze, ten má moc a kdo má moc je načálnik. Aby bylo možno masy Rusů stále držet v poslušnosti, je potřeba jim občas zahrát na tu správnou notu. To přávě teď dělá Putin.

Putin jede přesně podle Hitlerova scénáře. Nyní byly uvedeny do děje "druhé Glivice". Stejně jako Hitler před napadením Polska dopravil do vysílače v Glivicích pár mrtvol z koncentráku, oblékl je do uniforem a obvinil Polsko z přepadení vysílače a vyhlásil mu válku, tak Putin má své mrtvé v proruských aktivistech a může nyní zcela svobodně napadnout sousední zemi, protože přeci ruská(rozuměj Putinovská) Duma mu to schválila.( Přemýšlím nad tím, jak parlament země, může uzákonit napadení jiné země.)

 Obdivuji Poláky, jak si dovedou vážit své svobody a jsem rád, že vojska NATO budou připravena,aby v případě napadení bylo schopna obrany. Jsme členy NATO a to nám dává záruku bezpečnosti, stejně jako kdysi, když jsme byli součástí Rakouska Uherska. V případě ohrožení budu rád, když budu mít pershing na dvorku a nechci kouřit machorku.

Autor: Jiřístrašek Strašekjiří | pondělí 21.4.2014 7:35 | karma článku: 30,91 | přečteno: 1357x