Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vidím to podobně.R^

2 0
možnosti
VH

Výborná, ač stručná, charakteristika posametového vývoje politiky.

5 0
možnosti
Foto

Karma, já pro Klause se Zemanem používám termín "úhlavní přátelé". Jinak myslím, že Klaus "oposmlouvu" prokaučoval, když tím, že zabránil Zemanovi v největších levičáckých excesech, ho vlastně "donutil" k celkem rozumnému vládnutí, na čemž ČSSD vydělala a ODS prodělala.

2 0
možnosti
ZJ

Autore.

Nejste tak mladý, aby jste si nepamatoval.

Žádná strana nevyhrála volby tak, aby sestavila vládu sama. Klause držel pod krkem Havel a Lux. Pamatuji, jak po jednom zasedání vlády byl brífink. Klaus řekl, vláda se usnesla a odhlasovala to a to. Vzápětí vystoupil Lux (místopředseda vlády) a řekl, my s tím nesouhlasíme a v parlamentu to nepodpoříme.

A to je znát třeba na zemědělství.

Klaus se Zemanem se nijak nemilují. Ale jeden uznává druhého v oba věří na platnost dohod. A pravo-levé vidění společnosti.

Proti tomu je ale nepolitická politika, okupace ČT, demonstrace s nejasným cílem a hlavně snaha o podíl na moci od různých skupin "odborníků na vše".

To, že je někdo dobrý herec, zpěvák, režizer, ještě není předpoklad všeznalosti a nadřazenosti. A tak vznikají různé výzvy, zakládají se různá hnutí.

3 1
možnosti
AM

Přesné. Autor by se mohl přiznat koho volil, pravici Klause nebo levici Zemana a nebo hada, který šel s kýmkoliv. a ne tady vykřikovat antizemen a antiklaus.

1 2
možnosti
Foto

R61o33m47a67n 95K88o91z93e98l

20. 3. 2019 16:59

Dělení na pravici a levici je dost ošemetné, když levice během své vlády rušila dávky nastavené za vlády pravice a omezovala je https://archiv.ihned.cz/c1-15718040-absolventi-uz-vedi-jak-obchazet-zakon

a když Vlastimil Tlustý z ODS prohlásil na kongresu v Brně, že každý občan bude zajištěn od narození až do smrti státem zaručeným příjmem. :-)

0 0
možnosti
JL

Prechod na pravicovou politiku v CR zapomenme. My nasledujeme svetovy trend levicove politiky. Ze to nikde spravne nepracuje, to jiz nikoho nezajima. Mit "chleba" zadarmo od statu je ukazka obcanskeho blahobytu. Ale zapomina se na ty dane, ktere se statem vyberou a tech 20% DPH na vse, co se prodava. Zatizeni prumyslu a zemedelstvi ani nepocitam. Jsme vsak poteseni, ze nam nejaky drobek jeste zustane na svobodne rozhodovani.

Opakuji znovu. Pravicova politika je postavena na svobodnem obcanu se rozhodnout sam o svem zivote ve vsem, co je pro nej nutne. Stat jej podporuje v moznosti si vybrat to nejlepsi pro jeho osobnost. Na takovou politiku stat nepotrebuje vysoke dane a uz vubec ne tech 20% DPH.

Zde vyvstava otazka pro vsechny obcany CR. Je nutna takova pravicova strana, ktera se bude snazit vybudovat takovy stat? Podpori ji obcane CR? Mam obavy, ze ne. Jsme stale v podvedomi tlaceni tu nastavenou ruku mit.

Rozebirat se silnou kritikou byvale vudce CSSD a ODS je bezpredmetne. Ti nam jiz toho moc neprinesou. Jen roztrpceni nad ztratou tech let pod jejich vedenim. Presne podle politicke angazenosti toho ci onoho obcana.

Tedy na otazku autora clanku mohu odpovedet ZAPORNE. Dnes jeste obcane CR nejsou pripraveni tu "autentickou pravicovou stranu" nasledovat.

2 0
možnosti
MB

Netřeba zapomenout, že Klaus a Zeman jsou vzájemní přátelé - Zřejmě jedinní, kteří se navzájem respektují! Zbytek je odpad - Což pokládám za jejich Primární náhled na cokoliv a kohokoliv ...

. Klaus je pohyblivější, OF - ODS, jako první pochopil. Zeman byl všude pozdě! Zahleděn do Futurismu, do sebe - Asi jedinná zářná chvíle v TV = Komunisté to dělají blbě. Nebyl v ulicích 17.11.1989 - Vkročil do OF - Kdo to je? Vpravo již obsazeno - Sedl si tedy vlevo. Veškeré dění bylo prakticky v jejich rukou. Převzetí Země spálené = Předseda ODS podporuje kámoše Zemana. Vděčný Miloš dělá službu a Lívii odesílá na Slovensko, aby si Vašek ještě zalétal s letuškou.

Zeman ČSSD rozbíjí - už jej nemají rádi - Klaus činí totéž. Došlo to tak daleko, že Institut V.Klause podporuje miliardář Petr Kellner = tím podporuje Pravici. Zeman zase létá jeho letadlem a bojuje za jeho byznys v Číně, (přestože daní v Handsku) - Tím zase podporuje = Levici! Nedivil bych se, kdyby klan Kalusů založil stranu novou a nechal se podporovat Hyenou - Bakalou. Tím by zmatení bylo dovršeno a veřejnost popletena = Kluci se mezitím budou bavit dále. Bádat, jak Inaugurovat na Hrad Václava II Řešení se nabízí - Vzít si Zemanovu dceru! Tím by se jejich spolupráce zcela završila - Pravice i levice by se šťastně objala a pokračovala ... :-)

4 0
možnosti
AM
Foto

Karma.Presne tak,junior je především populista a o své voliče se bude muset poprat s dalšími tzv.pravicaky, kteří jedou stejnou rétoriku.Tedy Okamurovci, KSČM a mnoha tzv.vlasteneckymi pidispolky.Hannigem počínaje a Matějkou konce...

5 2
možnosti
Foto

Miloš Zeman byl vždy bytostní levičák. V roce 1968 až 1970 studoval obor Futurismus díky kterém jej vyhodili ze strany a Futurismu byl zákazán. Klaus studoval v USA a studoval pravicové ekonomy, prováděl bytové přednášky, kde posluchače seznamoval s pravicovými ekonomy.

3 0
možnosti
Foto

P41e13t53r 13O84m21e33l74k32a

20. 3. 2019 15:47

Kam vy chodíte na ty informace?:-) Zemana vyhodili ze strany kvůli nesouhlasu s okupací a ne kvůli futurismu. Vy si pane Kindle vždycky něco vybájíte a pak sám sebe přesvědčujete, že je to pravda.

0 1
možnosti
Foto

V roce 2000 Zeman snížil daně z příjmu pod tlakem Václava Klause, tehdy partnera z opoziční smlouvy. Dál pak nehýbal s daňovými sazbami a omezil dostupnost předčasných důchodů. Banky nebylo možné privatizovat v roce 1990 protože přechod ekonomiky na tržní ekonomiku nebylo možné bez peněz a ty poskytovaly. naše banky. Pokud by byl v cizích rukách tak by to nebylo možné. Privatizaci bank připravila Klausova vláda a Zeman ji pak provedl.

0 0
možnosti