Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážená paní Pántlíková. Když níže ráčíte uvádět, že TGM pochází z vašeho kraje, tak si představte, že v mém rodném městě se narodil např. Antonín Marek, Václav Fortunát Durych, Josef Pekař, Jan Patočka a mnozí další. Těch si vážím, a já jsem úplně po nich!

Jako divák jsem se zúčastnil Sokolského sletu v r. 1948 (ten byl v té době poslední), kde cvičila část naší rodiny a příbuzenstva (jestli měl někdo červené trencle, nevím). Já sám jsem byl až mnohem později aktivním členem TJ Sokol (jezdecký oddíl, Tyršův odznak zdatnosti 2.st.).

V r. 1967 zraněn při studentské demonstraci na Strahově (http://www.nebakov.cz/video/strahov1967.mp4), v r. 1977 zatčen za šíření Charty 77, v r. 1989 podpis petice vědeckých pracovníků za propuštění Václava Havla.

Jak jistě všichni uznáte, Pavel Dvořák je skutečný nepřítel lidu a socialistického zřízení, darebák a lump.

Vaše poznámky k mé osobě si příště nechte pro sebe. :-P

1 0
možnosti

Máme to 169 let od jeho narození. Nemusím s ním se vším souhlasit, ale čestný chlap to byl! Ctil pravdu, měl úctu k člověku, měl úctu k Bohu, měl úctu ke svobodě člověka, ke spravedlnosti a k demokracii. Ale k demokracii řízené. Oni ti Čecháčci si umí zvolit kdejakého otrapu a zaprodance! :-)

2 0
možnosti
Foto

Demokracie řízená kým? Nemělo by být správně demokracie omezovaná dělbou mocí?

0 0
možnosti
Foto

Velmi trefné i k dnešním "klasickým" situacím R^ Stejně tak "klasické" ;-D jsou i některé reakce v diskusi.

Karma

2 0
možnosti
JZ

A to si vemte, že to byl ještě zbytečný sociolog!

3 0
možnosti

Sociolog. Ale vyjimečně moudrý! :-)

2 0
možnosti
JP

J42o54s23e81f 51P46o33t17r

7. 3. 2019 18:17

TGM byl bojovník za pravdu dokud se nestal prezidentem. Pak se projevil jeho slovanský nacionalismus. Je například známo, že při jednání s US prezidentem Wilsonem se mu lživě podařilo zatajit existenci 3 milionů českých Němců - při jednání jen normálně lhal. Jeho kulturní a politický útisk německé menšiny v podstatné míře způsobil přijetí zrůdných myšlenek A.H. německým národem.

Falšoval české dějiny, podplácel Aloise Jiráska k psaní tendenčních falešných románů o českých dějinách. V únoru 1948 na sjezdu "pokrokových spisovatelů" Klement Gottwald přítomným sliboval, že bude neochvějně pokračovat v pokrokové politice T.G.Masaryka.

1 5
možnosti

Kam na ty nactiutrhačné hlouposti a polopravdy chodíte?

4 0
možnosti
JT

J31i72r36i 51T96i23c65h87y

7. 3. 2019 16:11

Zajimalo by mne, jestli rukopisy byly prozkoumany moderni technikou, ktera neexistovala v dobe Masaryka.

0 0
možnosti
Foto

No byly, a stále ještě je jejich pravost diskutována. Ale hlavně je problémem Masarykova vstupu do tohoto sporu jeho snaha odstřelit skupinu kolem Hanky jako rusofilů.

0 2
možnosti

J32a53k50u41b 42Š35o47l45c

7. 3. 2019 14:19

Toto přivlastňování si osobností z minulosti..... Víte co vám povím, být tady dnes Karel IV. tak vezme sluníčka za flígr a zamete s nimi raz dva.

2 6
možnosti
Foto

J20a21k75u54b 38R65o39t22h

7. 3. 2019 15:09

Víte, co vám povím? Že ani přes fakt, že jsem historii vystudoval, nevím, co by Karel IV. dnes udělal. A vy taky ne. BTW - naučte se chápat čtený text, autor si nic nepřivlastňuje. :-P

6 1
možnosti
Foto

Kdo, ví jak by ohodnotil Váš článek Tomáš Garrique Masryk, kdyb si ho přečetl... (Jaksi ho Vy sám přisvojujete... :-/Rv

0 1
možnosti
Foto

Opr.: Kdo ví, jak by ohodnotil Váš článek Tomáš Garrique Masaryk, kdyby si ho přečetl... Jak si ho Vy sám přisvojujete... :-/Rv

0 0
možnosti
Foto

Inu, včera měl narozeniny můj táta. Letos by mu ovšem bylo stopatnáct let;-) To jen na okraj, třeba i proto, že ač nevelký vzrůstem, přesto by mu mnohý i současný ,,dvoumetr" byl s bídou sotva po ramena. Jinak jste poněkud i mimo. Za čechoslovakizmus, jakož i za mnohé jiné jej i dnes až odsuzují i leckteří ,,rádobylepšočlověci" i z těch, kteří se hrdě prohlašují za kavárníky. Jinak za připomenutí T.G.M.R^

2 0
možnosti
Foto

P.S..: oprava mého překlepu. Mému otci by letos bylo ,,teprve" sto pět let. Zmínil jsem jej proto, že byl jeden z těch, kteří za Československo nasazovali své životy, někteří i umírali. A tak i za naplnění idejí onoho TGM.[>-]

0 0
možnosti
Foto

Masaryk v říjnu 1918 napsal Edvardu Benešovi : Hilsner nám nyní hodně pomohl : náš program přijali sionisté a další Židé.

1 0
možnosti
JS

Což ale v době soudu s Hilsnerem asi nezvažoval.

3 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Je ženatý, má dvě děti, pět vnoučat a dva psy (věrnou kámošku, vlkodava Bernardetu, od 4.5.už jen ve smutku krásných vzpomínek). Vyšlo mu pár knížek nabízejících prolínání současnosti s historií. A taky knížka Korupce po III. pivu, která se snaží odhalovat absurdnosti naší doby. Charakterizoval by se jako kříženec nejlínějšího workoholika s nejpracovitějším kavárenským povalečem.

Seznam rubrik